SMAK SVETA 21.12.2012.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I kada se vec pravite pametni mogli bi malo onda bar da guglate pre toga. Ko nema u vugla ima u gugla!

Nraocito obratite paznju na ovaj detalj:

Маје или народ/народи Маја су група америчких домородачких народа јужног Мексика и северне Централне Америке.
Маје имају историју и културу која је стара око 3000 годин

http://sr.wikipedia.org/wiki/Маје

Ne mora narod imati drzavu da bi bio narod. Srbi nisu imali drzavu 500 godina pa su bili Srbi za to vreme. A ne Turci potomci Srba?

Alo momak, jes ti malo supljoglav il ti ta konzerva zacepila i oci i usi. Ne mora ni narod biti skroz istrebljen da bi se reklo da je istrebljen..aa sta mislis; ali kad nestanu tradicija i kultura jednog naroda isto jekao da su nestali i oni tako da ne zavaravaj se tim sitnim ostacima nekadasnje civilizacijei kulture.to su samo tragovi u pesku a i oni ce na zalost s vremenom nestati..

Alo momak, jes ti malo supljoglav il ti ta konzerva zacepila i oci i usi. Ne mora ni narod biti skroz istrebljen da bi se reklo da je istrebljen..aa sta mislis; ali kad nestanu tradicija i kultura jednog naroda isto jekao da su nestali i oni tako da ne zavaravaj se tim sitnim ostacima nekadasnje civilizacije..

Ma ti si Axi lak sagovornik. Dva posta i odmah protuvurecnost. :D

Sta kazes:
" ali kad nestanu tradicija i kultura jednog naroda isto je kao da su nestali i oni "

A sta je onda ovo od malopre:

"postoje samo meksikanci koji su potomci Maja i koji su zadrzali neke obicaje.".

:mrgreen:

Naravno da su Maje narod Axi? Narod koji ima bezbroj svojih obicaja. Doduse vise ne zrtvuju ljude Koaocekuatlu ali ni mi Srbi ne zrtvujemo ljude Perunu pa smo opet Srbi.

Naravno da su Maje narod Axi? Narod koji ima bezbroj svojih obicaja. Doduse vise ne zrtvuju ljude Koaocekuatlu ali ni mi Srbi ne zrtvujemo ljude Perunu pa smo opet Srbi.

Pa Maje o kojima ti govoris su postali hriscani,katolici....mi smo isto postali hriscani,ali pravoslavci.... vidis,i mi smo izgubili tradiciju. :):neutral::(

i izvini molim te,gde si to procitao da su stari sloveni zrtvovali ljude Perunu!? :eek:

A ovo je narocito interesantno sto je napisala Axi:

"Ne mora ni narod biti skroz istrebljen da bi se reklo da je istrebljen"

:D

Znaci ne mora da platis 100 dinara nesto sto kosta 100 dinara da bi se reklo da si platio?

Dobra logika, ali sumnjam da je primenjiva ?:think:

Da,brate....:neutral:
Pa cekaj,ti mislis sad,da posto su nas Turci porobili,mi smo odjednom izgubili drzavu!?:eek::confused:
Kako da ne.... Nasa drzava je postojala i tad,samo sto smo bili Turski vazali,ako kontas sta hocu da kazem....:confused:

Ne zanima me istorija i gubljenje vremena sa njom.
Ali toliko valjda mozemo znati. Srbija je izgubila svoju drzavnost kada je presla pod tursku vlast. To je od tada turska.. otomanska imperija . Nemas na karti tadasnjeg sveta vise Srbiju.

Ma ti si Axi lak sagovornik. Dva posta i odmah protuvurecnost. :D

Sta kazes:
" ali kad nestanu tradicija i kultura jednog naroda isto je kao da su nestali i oni "

A sta je onda ovo od malopre:

"postoje samo meksikanci koji su potomci Maja i koji su zadrzali neke obicaje.".

:mrgreen:

e sad me slatko nasmeja...:zcepanje: bezbroj obicaja kazes...:lol: stvarno da....evo svaki dan slusam samo o njihovim obicajima, toliko su jaki ostali da se samo prica o tih sest miliona ljudi koji su sacuvali sve osim zrtvovanja:lol:

a sto se Srba tice...mi ne zrtvujemo ljude Perunu ali se o nama itekako prica:mrgreen:

e sad me slatko nasmeja...:zcepanje: bezbroj obicaja kazes...:lol: stvarno da....evo svaki dan slusam samo o njihovim obicajima, toliko su jaki ostali da se samo prica o tih sest miliona ljudi koji su sacuvali sve osim zrtvovanja:lol:
a sto se Srba tice...mi ne zrtvujemo ljude Perunu ali se o nama itekako prica:mrgreen:

Ne moras se hvaliti svojim neznanjem Axi.

Da si se zainteresovala, mogla si slusati price o obicajima danasnjih Maja koliko hoces.

Čekaj malo, pa upravo ste se složili da Majantjani postoje i da nisu istrebljeni ...

Baš kao što Srbi postoje i nisu istrebljeni za vreme Otomanske vladavine.

U čemu je onda problem?

Pa nene,gledaj ovako....

Ozi kaze da Maje nikad nisu ni bile istrebljene,kako sam ja reko,vec da su nastavili da zive kao Mexikanci i ostali Juzno Amerikanci.

a Axi kaze da jesu istrebljeni,tj slaze se samnom....

kontas?

A ovo je narocito interesantno sto je napisala Axi:

"Ne mora ni narod biti skroz istrebljen da bi se reklo da je istrebljen"

:D

Znaci ne mora da platis 100 dinara nesto sto kosta 100 dinara da bi se reklo da si platio?

Dobra logika, ali sumnjam da je primenjiva ?:think:

Ozi duso...i retrerd bi shvatio STA SAM HTELA DA KAZEM a ti koristis poprilicno besmislene i glupe usporedbe.koje nemaju veze jedna sa drugom..:lol: ako vec zelis da budes ili da delujes pametan onda to ucini malo hm...:sad2: pametnije:manikir:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back