SMAK SVETA 21.12.2012.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čituckam opet ovu temu i nešto mi privuklo pažnju.
Ajd' oni što veruju da će biti smak sveta - veruju ljudi i ok. Ne bih se udubljivala dalje.
Ali obratite pažnju koliko ljudi misli da neće biti smak sveta, ali da će se ipak desiti "nešto". Nešto će se promeniti, svi veruju na bolje.
Šta će da se promeni? Zašto bi se promenilo? Šta se promenilo u decembu prošle godine? Šta će se promeniti u decembu ove ili sledeće godine? Zašto bi se bilo šta promenilo u decembru 2012?
Šta uopšte može da se promeni za jedan dan???
Hmmm, prosto se pitam da li je to nada ili strah...

Ajd' oni što veruju da će biti smak sveta - veruju ljudi i ok. Ne bih se udubljivala dalje.
Ali obratite pažnju koliko ljudi misli da neće biti smak sveta, ali da će se ipak desiti "nešto". Nešto će se promeniti, svi veruju na bolje.
Šta će da se promeni? Zašto bi se promenilo? Šta se promenilo u decembu prošle godine? Šta će se promeniti u decembu ove ili sledeće godine? Zašto bi se bilo šta promenilo u decembru 2012?

I jedno i drugo, posto ne znamo o cemu se radi... Urodjeni strah od nepoznatog je prisutan, ali jednako tako i nada za necim boljim...

Ok, i jedno i drugo, kontam. Strah od nepoznatog - gde ćeš prirodnije i ljudskije osećanje.
Ali...
Čemu strah?
Zar samo zato što je neko iz nekih razloga, izvukao iz naftalina jedan od majanskih kalendara, krivo ga protumačio ( slučajno? namerno? ), i plasirao "vest"? Holivud je već počeo da unovčava ta prirodna ljudska osećanja, prodavci "opreme za preživljavanje" cvetaju, žuta i ostala šarena štampa ima nikad veći tiraž ako samo u najmanjem stupcu spomenu 2012-tu godinu... pa kako se oni ne boje??? Zar njima neće doći smak sveta ili bilo koja druga promena ako se to "nešto" desi?
Neeeee... stara, milion puta ponovljena priča - hohštapleri pune džepove, a uplašeni neinformisani ljudi prazne iste. Eto, to je cela istina.
Jedino sa čime se, na žalost, slažem je da će u decembru 2012. biti povećan broj samoubistava. ( Iskreno se nadam - ne i ubistava ).

Tacno tako... Sasvim je moguce da je namerno plasirana... Zapravo, mozda neko zaista zeli paniku medju ljudima?! Ko zna... A mozda je i samo jos jedno od bezveznih kvazi predvidjanja kao sto smo imali slucaj i ranijih godina... Ja se secam 2000. kada su mnogi pricali da ce se po bibliji desiti smak sveta (ili pojava Boga) ne mogu da se setim, a citao sam u novinama o svim tim laznim smakovima sveta i zapazio sam knjigu "88 razloga zasto ce se 88. god desiti smak sveta!". Naravno knjiga je postala best seller, a taj lik se enormno obogatio, od smaka svata hvala bogu nista... Kao sto je Ajnstajn rekao: "Ljudska glupost je beskrajna" ;)

Ne razumem zasto je tebi toliko bitno koliko ljudi nesto misli? Covek treba da bude samostalan i nezavistan a ne da se oslanja na to koliko je neko misljenje zastupljeno.

ne bih da protivrecim, ali za jedan dan(9/11/2001), se desilo mnogo...
sa stanovista Japana, 1945 posle Hiroshime i Nagasakija, takodje mnogo se izmenilo..

Mozda i bude bolje, ali u zivotu obicno zanjemo ono sto smo posejali.
Ljudi u istoriji vide katastrofalne dogadjaje koji su izmenili svet, pa iz toga izvlace da ce AKO se dogodi nesto 2012-te, to biti nesto katastrofalno.....
Covek nije navikao da postepeno menja svet na bolje, niti ima primera za boljitak "u jednom danu", pa se okrece verovanju u katastrofalna dogadjanja koja ce prekinuti sadasnju patnju,(i doneti drugu - ali nema veze...)

Ne razumem zasto je tebi toliko bitno koliko ljudi nesto misli? Covek treba da bude samostalan i nezavistan a ne da se oslanja na to koliko je neko misljenje zastupljeno.

Au, ala si ti pogrešno protumačio ono što sam napisala!
O naglašenoj reči u tvom citatu neću puno, samo me zanima kako ti znaš da je meni toliko [/I]bitno?

Ustvari, nemoj da mi odgovoriš, neću da širim diskusiju koja vodi udaljavanju od teme.

Činjenica je da mnogo ljudi misli da će nešto da se desi. I samo sam to primetila, ništa više.

A ovu rečenicu naglašenu ljubičastom bojom neću komentarisati. Ako je to komentar na ono što sam napisala, onda stvarno sa tobom nema diskusije. Ne dozvoljavaš diskusiju. Proteruješ svoje mišljenje pošto-poto.
Pročitaj ponovo, možda skontaš suštinu mog posta. :)

Au, ala si ti pogrešno protumačio ono što sam napisala!
O naglašenoj reči u tvom citatu neću puno, samo me zanima kako ti znaš da je meni toliko [/I]bitno?

Ustvari, nemoj da mi odgovoriš, neću da širim diskusiju koja vodi udaljavanju od teme.

Činjenica je da mnogo ljudi misli da će nešto da se desi. I samo sam to primetila, ništa više.

A ovu rečenicu naglašenu ljubičastom bojom neću komentarisati. Ako je to komentar na ono što sam napisala, onda stvarno sa tobom nema diskusije. Ne dozvoljavaš diskusiju. Proteruješ svoje mišljenje pošto-poto.
Pročitaj ponovo, možda skontaš suštinu mog posta. :)

Ja sam samo citirao iz teksta ono sto mi je privuklo paznju. Imam pravo da citiram sta hocu, kao i bilo koji forumas jel tako??

I mislim da previse osetljivo reagujes, nisam nista lose mislio :gace:

pozzz

ne bih da protivrecim, ali za jedan dan(9/11/2001), se desilo mnogo...
sa stanovista Japana, 1945 posle Hiroshime i Nagasakija, takodje mnogo se izmenilo..

Mozda i bude bolje, ali u zivotu obicno zanjemo ono sto smo posejali.
Ljudi u istoriji vide katastrofalne dogadjaje koji su izmenili svet, pa iz toga izvlace da ce AKO se dogodi nesto 2012-te, to biti nesto katastrofalno.....
Covek nije navikao da postepeno menja svet na bolje, niti ima primera za boljitak "u jednom danu", pa se okrece verovanju u katastrofalna dogadjanja koja ce prekinuti sadasnju patnju,(i doneti drugu - ali nema veze...)

Da, moram da priznam da si u pravu. Mnogo toga može da se desi za jedan dan, ali ipak nije globalnog tipa. Za te ljude to jeste katastrofa, ali na drugoj strani planete sve je bilo normalno.
Šta treba da se desi, pa da život na planeti nestane za jedan dan, ili da se promeni? Udar nekog nebeskog tela, ok to je tačno. Ali nebulozno je to vezivati za 21. decembar 2012.
Ako se dogodi nešto.... ako i ako... pa nešto može da se dogodi i sutra, zašto tada?
Ono što ja smatram da eventualno može da se dogodi, s obzirom da će biti decembar, je da napada sneg "do krova". Samo to.

Ja sam samo citirao iz teksta ono sto mi je privuklo paznju. Imam pravo da citiram sta hocu, kao i bilo koji forumas jel tako??

I mislim da si previse osetljivo reagujes, nisam nista lose mislio :gace:

pozzz

Prvo, ništa nisi citirao. Komentarisao si. Ok je,naravno, imaš pravo.
Drugo, opet ti kažem, potpuno si promašio suštinu teksta. Potpuno!
I treće, ne reagujem osetljivo, samo razgovaramo. :) Sve vreme mi je osmeh na licu. :)

četvrto - ništa se neće desiti 2012.

Prvo, ništa nisi citirao. Komentarisao si. Ok je,naravno, imaš pravo.
Drugo, opet ti kažem, potpuno si promašio suštinu teksta. Potpuno!
I treće, ne reagujem osetljivo, samo razgovaramo. :) Sve vreme mi je osmeh na licu. :)

četvrto - ništa se neće desiti 2012.
Pa dobro, sta sad ako sam promasio sustinu teksta, sigurno da si i ti dosta puta promasila sustinu teksta, pogotovo onih tekstova koje bas ne volis (znas ti kojih) ;)

cetvrto- potpuno se slazem sa tobom u vezi 2012.

e to sam i hteo da kazem sto je Atakualpa rekla da vecina ljudi bas to misli. A vecina ljudi to misli zato sto su gledali Zeitgeist, a pitanje je koliko je on tacan (to za kraj jedne ere) :think:

Pa da,pitanje je kako doci do istine,a to se moze:) ljudi su skloni da mazu oci jedni drugima,i ja sad treba da poverujem da me za tri godine vise nece biti:)kako da ne

to za kraj ere je ispravno,samo tesko se moze odrediti kada tacno ulazimo,mada cini mi se da cemo 2012. imati znak;)

to je to,istinitih dokaza za smak sveta nema

Na ovu temu sam dovoljno pisao...
Nemam namjeru da učim 17-godišnjake,niti da se svađam sa mojom generacijom, ako
ne misle kao ja, jer je i jedno i drugo besmisleno.
Samo ću na ovu temu reći da već štedim novac za put na Olimpijadu u Rio de Žaneiro.
Koja je, inače, zakazana za 2016. godinu.
Toliko.
:cool:

2016 Rio de Zaneiro galaktichka olimpijada ,ucestvuju ljudi,grejsi,reptilijanci i ostali ... :per:

a zeitgeist je odlican film,potkovan cinjenicama

Da, da, toliko da govori o tome da je Horus zacet bezgresnom oplodnjom (a nije, otac mu je Oziris a majka Izida tj Izis, i rodjen je iz incesta!), imao 12 pratioca (imao je mnogo vise, ali posle smrti), da se Izida, tj Izis zvala Izis-Mary (sto apsolutno nije tacno) i jos mnogo toga... To je napravljeno da ga velika masa svari bez ikakvog istrazivanja, iskreno i ja sam se primio kada sam gledao ...

Iskreno nisam ja neki zastitnik hriscanstva, niti verujem u 2012. naprotiv, samo iznosim CINJENICE!!!

Da, da, toliko da govori o tome da je Horus zacet bezgresnom oplodnjom (a nije, otac mu je Oziris a majka Izida tj Izis, i rodjen je iz incesta!), imao 12 pratioca (imao je mnogo vise, ali posle smrti), da se Izida, tj Izis zvala Izis-Mary (sto apsolutno nije tacno) i jos mnogo toga... To je napravljeno da ga velika masa svari bez ikakvog istrazivanja, iskreno i ja sam se primio kada sam gledao ...

Iskreno nisam ja neki zastitnik hriscanstva, niti verujem u 2012. naprotiv, samo iznosim CINJENICE!!!

Pa sta si ocekivao,spakovano dobro jeste,mada sushtina je tu

Kakva bre sustina kada lazes narod?! O cemu pricas bre?! Svaka religija je sklona manipulaciji coveka na svoj nacin, ali ovo sto tvrdi zeitgeist je smesno... Pitaj svakoga ko se imalo razume u Zep Tepi i reci ce ti da je ovo SMESNO!!!

lazes narod?

da li si siguran da bas poznajes svaku religiju da tvrdis ovo...manipulacija mora imati svrhu licne koristi,razmisli.

sta tvrdi?

Alo jel si ti svestan sta branis?! Zep Tepi poznajem dovoljno dobro da mogu da pricam sa tobom ceo dan o njemu...

Ako cemo realno, Horus nema nikakvih slicnosti sa Isusom, ama bas nikakvih! Cak njegov otac Oziris ima vise slicnosti, a to su onih 12 pratioca koje Oziris vodi sa sobom kada krene u podzemni svet, mada je to je cista koincidencija... lol... Ne branim ja religije, cak ih osporavam. Ali napadam, dacu sebi slobodu da se izrazim, jedno sranje od kvazi dokumentarca...

Msm ako znas nesto vise od mene mozemo slobodno da pricamo...

Pazi sad ovak,za mene su vecina religije pricam ti pricu,sve se uglavnom svode na verovanje ne moze se to dokazati,i na isto...zato ne obracam paznju na detalje jel imao 12. pratioca ili 15..sushtina je tu,ako me razumes
kad bi pravili dokumentarac a da objasne potanko (ybg ipak je to za mase nije svako toliko informisan) trebalo bi im 15 sati

ne branim ali izvukao sam par delova sto mi se svidjaju,solidno za mase

Ne mozemo se svadjati(argumentovano)o tacnosti religije,to je besmisao
tako da nemamo o tome sta da pricamo:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back