zlatko01
Buduća legenda
- Poruka
- 27.420
Nije to nikakva ekskluziva kako neki to pokusavaju prikazati.Nije ovaj narod ovdje nepismen vecina nas zna kako je to sve izgledalo i kako je Dodik dosao,nakon sto je pola SDS unisteno i zabranjeno da se bave politikom.Tih godina je bio strasan pritisak na RS, a u isto vrijeme Srbiju bukvalno gazi NATO,Rusija u autu.Mozes misliti kako je nama bilo u maloj RS kojoj preti nestanak.Teska vremena, prica Dodika tada je bila jedini moguci izlaz inace bi nas podavili kao macice.Moras se staviti u kontekst vremena, da je Dodik tada tj 1999 bio rusofil mi danas vjerovatno ne bi ni pricali.Nato bi tada bez ikakvih problema samo usetao u Banja Luku a razlog za navesti lako se smisli.Dakle Dodik je pragmaticar tog vremena i gle cuda RS ne da je opstala nego je postala zaokruzena i cak vise nije bauk pricati o nezavisnosti.Te 1999 za takve stvari Visoki predastavnik bi te poslao u Hag.Danas su vec neka druga vremena i daleko vise je igraca na Balkanu od samo Amerike kako je bilo 1999.I to je dobro po nas jer mozemo udahnuti i izdahnuti.Odatle tolika galama balijandera i ostalih laznih dusebriznika.Srbi napokon naucili da malo i u miru rade posao.A ne samo da ginu kao majmuni bez mozga.
neka ti bude, imam dosta godina i svašta sam video i doživeo...onog trenutka, kada se u Meksiku ili Kanadi nađu ruski vojnici...kao američki u Ukrajini...tada ću poverovati, da Amerikanci nisu više sila, koja je spremna da zbriše svakog ko im stane na put...sve ostalo, to je samo fikcija i ništa drugo...iz mafijaškog kruga se izlazi samo u vodoravnom položaju