Случај Давид Драгичевић

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Što ti @Zemunski Kej ne sedneš recimo u autobus i odvezeš se eto ne znam gde hoćeš,recimo u Grude.Sedneš u kafanu i ne pitaš one tamo Hrvate šta oni misle o Dodiku,šta misle o BiH,kakav im je stav o Zagrebu,informišeš se malo.M?

Sta me briga za Grude? Nisam od 90 tih ni krocio vise u Hrvatsku,Federaciju BIH. A voleo sam njihovo more,Znao sam da su zestoki nacionalisti, To je jedna dosta losa zemlja i po ljudskim pravima i po mnogo cemu meni neprivlacna, Mrze Srbe ,mrze Cigane ,mrze Jevreje ..na kraju mrze i svoje pa im pobegose u Irsku svi mladi, Ovi u Hercegovini jos gori ,jel tako Mene interesuje samo Srbija ,konretno BGD i po 20 km okolo,,pratim i RSrpsku ,gledam kao napreduje a to je strasno slabo a imate sve resurse i zemlju i vodu i ugalj ,struju ,sume ,Pa sta je problem? Za vas 1,2 miliona da zivite kao bogovi, Zasto ste toliko tvrdoglavi ,menjajte nesto ,kada vidite da ne ide , Mislim da si svestan da su tamo svi korumpirani,

Sta me briga za Grude? Nisam od 90 tih ni krocio vise u Hrvatsku,Federaciju BIH. A voleo sam njihovo more,Znao sam da su zestoki nacionalisti, To je jedna dosta losa zemlja i po ljudskim pravima i po mnogo cemu meni neprivlacna, Mrze Srbe ,mrze Cigane ,mrze Jevreje ..na kraju mrze i svoje pa im pobegose u Irsku svi mladi, Ovi u Hercegovini jos gori ,jel tako Mene interesuje samo Srbija ,konretno BGD i po 20 km okolo,,pratim i RSrpsku ,gledam kao napreduje a to je strasno slabo a imate sve resurse i zemlju i vodu i ugalj ,struju ,sume ,Pa sta je problem? Za vas 1,2 miliona da zivite kao bogovi, Zasto ste toliko tvrdoglavi ,menjajte nesto ,kada vidite da ne ide , Mislim da si svestan da su tamo svi korumpirani,

Svi su korumpirani i pozicija i opozicija.Situacija je identična svuda.Razlika je samo u tome što opozicija u RS radi za muslimane.

Ovi sto kao preko interneta imaju nesto protiv Srba preko Drine cujte i pocujte:
Svim Srbima preko Drine mozete da se sagnete i poljubite kol(j)eno.Za pocetak.
Za ostalo mozda padne i neki dogovor z;)

Takodje mozete se da se sagnete i poljubite za pocetak kol(j)eno svim Srbima uopste.
Ljubljenje za pocetak kol(j)ena da izvode ,,Srbi,, tipa Ceda prasak,Canak-Krmak pa npr. Sergej podocnjak Trifunovic i tako taj tip ,,Srba,,...o poturicama i crvatima ne treba puno trositi rijeci
poyy :zcool:

Hajde ti meni objasni kako može poluprotektorat da napreduje ? Kompletna BiH je pod kontrolom stranaca. Naša valuta je pod pokrićem Bundes banke,novac ne možemo štampati,nametnuta zajednička uprava za indirektno oporezivanje. Unaprijed određeno 70% prihoda ide FBiH 30% RS,iako se dobro zna da u Zapadnoj Hercegovini nema nigdje fizikalne kase,a taj dio BiH je ekonomski najrazvijeniji. Stranci su podigli koeficijent za plate u državnim institucijama. Plata u Vijeću ministara BiH (tj drugi naziv za parlament BiH) je 7000 KM ili 3500€. Velike plate u državnim institucijama su nametnuli stranci sa razlogom da bi nas time vezali za BiH i da bi je ponovo izgrađivali da liči na mini SFRJ. Sud BiH kontrolišu stranci zajedno sa Bošnjacima. Evo nedavno su hrvatskog biznismena osudili na 10 godina zatvora zbog privrednog kriminala. Niko ne spori ako si činio kriminalne radnje da sud treba da te oslobodi ali taj sud ne sudi bošnjačke privrednike i njihove malverzacije. Da ne govorim oslobođajuće presude za ratnr zločince iz bivše alijine ARBiJ.Za visoki kriminal i korupciju je nadležan sud BiH ali ponovljam po stoti put da je to politički sud.

2645082_0.jpg

Ako im je toliko stalo do pravde zašto taj slučaj nisu prepustili tužilaštvu BiH, pa nek im Dragičević onda kaže ko je po njemu odgovoran za ubistvo i nek ponudi dokaze kako već proziva mjesecima?

Nuđeno im je. Neće. Inače za preuzimanje slučaja im ne treba ničija ni saglasnost ni ponuda.

- - - - - - - - - -

I sad pod izgovorom da se drugi mesaju ovi mogu da rade sta hoce? Lakse vam pada kada vas ubijaju i biju lokalnle bitange nego svetske . Naravno da nije slucajno jer to su takvi rezimi ,ne znaju drugacije da organizuju drzavu nego cvrsta cizmu i udri, A kad ga pitas sto nema pravde ,suda krive zapad. A imaju najbrojniju policiju na svetu,

Koje nas? U RS do sada nije bilo masovnih nasilnih demonstracija.

associated-press-118300.jpg

Police free Bosnian Serb who led protests over son's death

48424572_2005418889526276_3257149669385437184_n.jpg

Bosnian Serb authorities on Wednesday released from detention the man who has sparked anti-government protests with his demands for the truth about his son's death.

Police arrested Davor Dragicevic on Tuesday over allegations that he threatened the security of Interior Minister Dragan Lukac. He was freed after being questioned by prosecutors in Banja Luka, the main Bosnian Serb city.

The prosecutor's office said the legal proceedings against Dragicevic will continue but that there was no reason to keep him in detention.

Hours later, Dragicevic led more than 1,000 people to a protest march in Banja Luka as riot police blocked a central square barring the demonstrators from gathering there.

Dragicevic took the crowd to the spot where he says his son David Dragicevic was killed in March. No incidents were reported on Wednesday following a day of scuffles between police and Dragicevic's supporters on Tuesday.

Several other people also were detained on Monday, including some opposition politicians and briefly Dragicevic's ex-wife. The family's supporters rallied in protest, scuffling with the police in the city.

"They claim I threatened someone and I did not," Dragicevic said upon his release. "I will never give up!"

Dragicevic's "Justice for David" movement has demanded information about the death of his 21-year-old son. It has inspired months of anti-government protests that have reflected wide popular discontent over corruption and unemployment in the Balkan nation.

Police initially said the death was a suicide, but the young man's family insists he was killed by someone else. Prosecutors have opened a homicide investigation, which is ongoing.

Dragicevic has accused top police officials of covering up his son's slaying and protecting the killers. Authorities deny the allegations.

International officials in Bosnia have expressed concern over the situation and urged restraint.

http://www.msn.com/en-xl/europe/top-stories/police-free-bosnian-serb-who-led-protests-over-sons-death/ar-BBRtfrq?ocid=U219DHP

Све поштено и честито,ето то су Праведници за Давида а заправо губитници транзиције који до 12 мрзи себе а после 12 цијели свијет око себе.
Идентификован силеџија који брутално шутира полицајца на земљи
Полиција је идентификовала и вечерас привела мушкарца који је ударао полицајца, током јучерашњих дешавања на бањалучком Тргу Крајине. Како сазнаје АТВ, ради се о Брани Милошевићу и он се тренутно налази у просторијама Полицијске управе Бањалука.
Бране Милошевић је предсједник удружења Швајцарац, представљао је Удружење малих акционара, а јавности је постао познат кад је осумњичен за малверзације у предузећу "Метал".
131678.jpg

- - - - - - - - - -

Тврдње Мектића о учешћу Полиције Србије у интервенцији скандалозне

Мектић, као министар безбједности, има контролу и над граничном полицијом, тако да свакако може да зна и ко улази и ко излази из БиХ".

Овакво понашање Мектића потпуно недобромјерно према Србији и њеним грађанима.

"Очигледно је да оваква изјава има за циљ стварање додатне нестабилности у региону и нарушавање односа између српског народа који живи у Србији и Републици Српској.

И на крају идемо један кратки резиме након свега јер сам примјетио да је на теми нових учесника углавном збуњених и слабо обавјештених јер нису пратили тему од почетка.Лијепо се могло видјети сихронизовано из којих медија креће спин а из којих објективно информисање, ко је иза кога и како ствари функционишу данас.Медији утичу на јавно мијење, са плебсом се лако манипулише, иако проваљена тактика постоји одређен број људи који се прими на спин.Међутим ако је утјеху Србадија се показала доста зрелија јер видимо у Београду се окупило стотињак тупаваца (на град од 1,5 милион то је мизерна бројка) а у Бања Луци углавном ПДП активисти и неколико десетина чланова групе Правда за Давида.Све у свему ја сам одушевљен професионалношћу полиције РС,али то и не чуди, знали су да се сваки њихов потез прати и чека чак и најмања грешка.Али грешке није било чак напротив видјели смо мучно шутирање полицајца на које многи медији нису имали коментар.Тај полицајац је син погинулог борца ВРС којег су мучно шутирали секташи и губитници транзиције само јер је радио свој посао.А посао полицајца није лак...да резимирамо дешавања.

Зашто су дешавања у Бањалуци толико узбудила свјетске глобалистичке медије?
Зашто су дешавања из Бањалуке толико узбудила српске и свјетске медије, Европску унију и професионалне демонстранте из Београда?

Тешко да постоји Србин са коефицијентом интелигенције већим од собне температуре којем није јасно да је медијско-пропагандна моћ Запада у Србији огромна. То је чињенична константа чији темељи су пажљиво и систематски полагани годинама уочи Петог октобра, да би након тога западна агентура потпуно премрежила све поре српског медијског, јавног и институционалног система. С тим у вези, тешко је отети се утиску да је оно што се догодило 25. децембра 2018. године више него икада до сада показало њен невјероватан мобилизациони потенцијал и синхрону усклађеност са налозима западних центара моћи и ритмовима водећих свјетских глобалистичких медија.

Наиме, вијести о „хаосу“ у Бањалуци потпуно су окупирале комплетан српски медијски простор. На сајту Б92, који од свог настанка слиједи идеолошко-политички вектор истоименог радија који је био ударна песница Запада у рушењу Слободана Милошевића, цијелога дана је свака тема била апсолутно подређена дешавањима из Републике Српске. Пар минута прије поноћи, седам од десет главних вијести на сајту посвећено је истој теми. Ситуација је идентична и на сваком другом прозападном медију у Србији, а због њиховог огромног утицаја (сајтови b92.net и blic.rs су два од три најпосјећенија српска сајта) ни други извори информисања нису могли да се одупру овој agenda setting медијској тактици, па су се тако дешавањима са Трга Крајине примарно бавили сви српски медији.

Осим тога, насловне стране штампаног издања Блица и Данаса за 26. децембар посвећене су дешавањима у Бањалуци, и то, занимљиво, уз идентичну пратећу фотографију. Прозападна „Иницијатива нед(ви)мо Београд“ се сјурила испред Представништва Републике Српске у Београду и ишарала га графитима, а за сриједу је истим поводом најавила и протест. Можда и најдаље је отишла новинска агенција Бета која је направила цијелу вест од Фејсбук објаве једног анонимног „аналитичара“ из Републике Српске, да би ту вијест касније редистрибуирали прозападни медији, попут већ поменутог сајта Б92.

Али Србија тог 25. децембра није била никакав изузетак на свјетској медијској мапи. Напротив! Због дешавања из Бањалуке у експресном року се огласила и Европска унија, као и најутицајнији свјетски медији, попут Њујорк тајмса, Вашингтон поста и других (и то, опет занимљиво, уз идентичне наслове: Босански Срби привели човјека који је предводио протесте против синове смрти). Да се све није одиграло баш на грегоријански Божић, вјероватно би реакције биле још бројније, али нема сумње да је ово тема која неће за један дан ишчезнути са политичког и медијског радара.

Па хајде да видимо шта се то онда толико крупно и драматично догодило у Бањалуци што је затресло свјетску и потпуно паралисало српску медијску сцену. Да ли је тамо било жртава? Да ли је било поломљених глава, масовних сукоба, пуцања? Не, ништа од тога. Полиција је привела мушкарца и жену који су отворено и пркосно кршили закон, а чији син је страдао под нерасвијетљеним околностима (додуше сајт N1 можда зна нешто што судије не знају, пошто у насловима недвосмислено тврде да је младић убијен). Потом су опозициони посланици и неколико грађана ометали органе реда у вршењу своје дужности и чак покушали да иницирају физичке сукобе, након чега су, у складу са законом, и они ухапшени. И то је све. Због тога су се у експресном року на празнични дан активирали Њујорк тајмс, Вашингтон пост и Европска унија. Због тога гори српски интернет.

Ова невиђена хистерија (про)западних медија, покрета и политичких центара је Роршархова мрља за сваког добронамјерног грађанина Србије и Републике Српске. Плашим се да ономе ко у свему овоме види алтруизам и искрену људску саосјећајност политичко резоновање није јача страна интелектуалних капацитета. Уосталом, изведимо један мали мисаони експеримент. Уколико хипотетички узмемо да су се идентичне сцене умјесто у Бањалуци одиграле у Скопљу или Подгорици, видимо ли и након њих идентичне хитре реакције медија као штo су Данас, Блиц, Б92, N1, Вашингтон пост, Њујорк тајмс, као и организација попут Европске уније и професионалних демонстраната из Београда?

Свакоме са двије даске у глави одговор на ово питање је толико јасан и очигледан да га не треба ни написати.

Poslednja izmena:
И на крају идемо један кратки резиме након свега јер сам примјетио да је на теми нових учесника углавном збуњених и слабо обавјештених јер нису пратили тему од почетка.Лијепо се могло видјети сихронизовано из којих медија креће спин а из којих објективно информисање, ко је иза кога и како ствари функционишу данас.Медији утичу на јавно мијење, са плебсом се лако манипулише, иако проваљена тактика постоји одређен број људи који се прими на спин.Међутим ако је утјеху Србадија се показала доста зрелија јер видимо у Београду се окупило стотињак тупаваца (на град од 1,5 милион то је мизерна бројка) а у Бања Луци углавном ПДП активисти и неколико десетина чланова групе Правда за Давида.Све у свему ја сам одушевљен професионалношћу полиције РС,али то и не чуди, знали су да се сваки њихов потез прати и чека чак и најмања грешка.Али грешке није било чак напротив видјели смо мучно шутирање полицајца на које многи медији нису имали коментар.Тај полицајац је син погинулог борца ВРС којег су мучно шутирали секташи и губитници транзиције само јер је радио свој посао.А посао полицајца није лак...да резимирамо дешавања.

Зашто су дешавања у Бањалуци толико узбудила свјетске глобалистичке медије?
Зашто су дешавања из Бањалуке толико узбудила српске и свјетске медије, Европску унију и професионалне демонстранте из Београда?

Тешко да постоји Србин са коефицијентом интелигенције већим од собне температуре којем није јасно да је медијско-пропагандна моћ Запада у Србији огромна. То је чињенична константа чији темељи су пажљиво и систематски полагани годинама уочи Петог октобра, да би након тога западна агентура потпуно премрежила све поре српског медијског, јавног и институционалног система. С тим у вези, тешко је отети се утиску да је оно што се догодило 25. децембра 2018. године више него икада до сада показало њен невјероватан мобилизациони потенцијал и синхрону усклађеност са налозима западних центара моћи и ритмовима водећих свјетских глобалистичких медија.

Наиме, вијести о „хаосу“ у Бањалуци потпуно су окупирале комплетан српски медијски простор. На сајту Б92, који од свог настанка слиједи идеолошко-политички вектор истоименог радија који је био ударна песница Запада у рушењу Слободана Милошевића, цијелога дана је свака тема била апсолутно подређена дешавањима из Републике Српске. Пар минута прије поноћи, седам од десет главних вијести на сајту посвећено је истој теми. Ситуација је идентична и на сваком другом прозападном медију у Србији, а због њиховог огромног утицаја (сајтови b92.net и blic.rs су два од три најпосјећенија српска сајта) ни други извори информисања нису могли да се одупру овој agenda setting медијској тактици, па су се тако дешавањима са Трга Крајине примарно бавили сви српски медији.

Осим тога, насловне стране штампаног издања Блица и Данаса за 26. децембар посвећене су дешавањима у Бањалуци, и то, занимљиво, уз идентичну пратећу фотографију. Прозападна „Иницијатива нед(ви)мо Београд“ се сјурила испред Представништва Републике Српске у Београду и ишарала га графитима, а за сриједу је истим поводом најавила и протест. Можда и најдаље је отишла новинска агенција Бета која је направила цијелу вест од Фејсбук објаве једног анонимног „аналитичара“ из Републике Српске, да би ту вијест касније редистрибуирали прозападни медији, попут већ поменутог сајта Б92.

Али Србија тог 25. децембра није била никакав изузетак на свјетској медијској мапи. Напротив! Због дешавања из Бањалуке у експресном року се огласила и Европска унија, као и најутицајнији свјетски медији, попут Њујорк тајмса, Вашингтон поста и других (и то, опет занимљиво, уз идентичне наслове: Босански Срби привели човјека који је предводио протесте против синове смрти). Да се све није одиграло баш на грегоријански Божић, вјероватно би реакције биле још бројније, али нема сумње да је ово тема која неће за један дан ишчезнути са политичког и медијског радара.

Па хајде да видимо шта се то онда толико крупно и драматично догодило у Бањалуци што је затресло свјетску и потпуно паралисало српску медијску сцену. Да ли је тамо било жртава? Да ли је било поломљених глава, масовних сукоба, пуцања? Не, ништа од тога. Полиција је привела мушкарца и жену који су отворено и пркосно кршили закон, а чији син је страдао под нерасвијетљеним околностима (додуше сајт N1 можда зна нешто што судије не знају, пошто у насловима недвосмислено тврде да је младић убијен). Потом су опозициони посланици и неколико грађана ометали органе реда у вршењу своје дужности и чак покушали да иницирају физичке сукобе, након чега су, у складу са законом, и они ухапшени. И то је све. Због тога су се у експресном року на празнични дан активирали Њујорк тајмс, Вашингтон пост и Европска унија. Због тога гори српски интернет.

Ова невиђена хистерија (про)западних медија, покрета и политичких центара је Роршархова мрља за сваког добронамјерног грађанина Србије и Републике Српске. Плашим се да ономе ко у свему овоме види алтруизам и искрену људску саосјећајност политичко резоновање није јача страна интелектуалних капацитета. Уосталом, изведимо један мали мисаони експеримент. Уколико хипотетички узмемо да су се идентичне сцене умјесто у Бањалуци одиграле у Скопљу или Подгорици, видимо ли и након њих идентичне хитре реакције медија као штo су Данас, Блиц, Б92, N1, Вашингтон пост, Њујорк тајмс, као и организација попут Европске уније и професионалних демонстраната из Београда?

Свакоме са двије даске у глави одговор на ово питање је толико јасан и очигледан да га не треба ни написати.

Једино треба да нађемо неког ко ће да објасни кориснику КОМШИЈА да више пута поновљена лаж неће и не може постати истина... он је то научио од његових "СКЈ другова и другар'ца" - али такве јајарске, нападачке глупости ВИШЕ НЕ ПРОЛАЗЕ........

Комшија замолио бих те да престанеш качити километарске слике и клипове Давора Драгичевића због прегледности теме.
Мислим ваљда ти је јасно да качиш једну те исту слику на хиљаду начина,не знам шта је поента заиста.
Не знам шта ти значе ова дјеца која не знају гдје се налазе, мало је морбидно.
Не можеш на силу сатанизовати полицију која удара нејач РС.Патетично је и крајње нехумано према тој дјеци.

Једино треба да нађемо неког ко ће да објасни кориснику КОМШИЈА да више пута поновљена лаж неће и не може постати истина... (...)
Да ли те је болдованом научио твој шеф Александар Вучић јер је он познат у народу као неко ко говори истину и само истину?

... Тешко да постоји Србин са коефицијентом интелигенције већим од собне температуре којем није јасно да је медијско-пропагандна моћ Запада у Србији огромна...

Нико нормалан ни не верује медијима, људи мисле својом главом, погледају вести реда ради и да чују шта се спрема и шта се прича а потом думају шта се иза брда ваља.
Дрека тзв опозиције да власт контролише медије је пресипање из шупљег у празно, губљење времена, ко хоће да направи њесра ће увек наћи повод, то је најлакше.
Него мало их је, реално, мисле да ће неко поверовати медијима и насести на пропаганду па им зато важно да их они контролишу, глупост.
А то што је запад успео да зомбира сопствено становништво медијима и мисле да ће и у Србији урадити исту ствар је њихов проблем, немају шансе.

quote_icon.png
Оригинал поставио eremita
Једино треба да нађемо неког ко ће да објасни кориснику КОМШИЈА да више пута поновљена лаж неће и не може постати истина... (...)

Да ли те је болдованом научио твој шеф Александар Вучић јер је он познат у народу као неко ко говори истину и само истину?

z:(( Ево још једна безочна комуњаристичка лаж и подметачина. Па да ли си ти нормалан - никада, али НИКАДА нисам подржавао АВ а ако се боље распиташ сазнаћеш да су његови родитељи били припадници СКЈ као и ти.........зато прекини више са куцкањем одвратних лажи - бави се нечим креативнијим...z:)

Нико нормалан ни не верује медијима, људи мисле својом главом, (...)

Али када им се предоче документарни снимци, где нема лажи и преваре као у теве "анализама" од стране режимлија, онда се многи замисле, мада наравно има и оних који су толико заслепљени љубављу према бившем шверцеру пљуга и великој нади Мадлен Олбрајт да и не желе видети стварност.

_672042_albright300.jpg

Poslednja izmena:
Нико нормалан ни не верује медијима, људи мисле својом главом, погледају вести реда ради и да чују шта се спрема и шта се прича а потом думају шта се иза брда ваља.
Дрека тзв опозиције да власт контролише медије је пресипање из шупљег у празно, губљење времена, ко хоће да направи њесра ће увек наћи повод, то је најлакше.
Него мало их је, реално, мисле да ће неко поверовати медијима и насести на пропаганду па им зато важно да их они контролишу, глупост.
А то што је запад успео да зомбира сопствено становништво медијима и мисле да ће и у Србији урадити исту ствар је њихов проблем, немају шансе.

Тачно - западњаци уопште не капирају да смо ми ДРУГАЧИЈИ.........

Нико нормалан ни не верује медијима, људи мисле својом главом

Али спин и није за такве.О томе се ради, не таргетирају они ове са мозгом него без мозга...и онда креће доказивање,правдање.
Желудац ми се дигне када неко крене о људским правима.Па у тој Правди за Давида имамо два службеника која раде за државу.
Једна жена из полиције једна из Судства вјероватно чланови ПДП-а.Ко им брани нека глуме лудило,дакле све је допуштено само немојте кршити закон о јавном реду и миру јер ТРГ је и мој или није?И ја желим Трг за себе и своју дјецу.

- - - - - - - - - -

Проваљени сте!
044614.jpg

044615.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back