Ćulum: Nisam kriv, zaštitite me
Filip Ćulum, Banjalučanin koji se na društvenim mrežama dovodi u vezu sa smrću Davida Dragičevića (21), poslao je danas otvoreno pismo predsjedniku RS Miloradu Dodiku, premijeru Željki Cvijanović, ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču i Okružnom tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Želimiru Lepiru, sa zahtjevom da ga zaštite, jer, kako ističe, nije kriv za smrt Dragičevića.
Ja Filip Ćulum rođen 03.12.1998. u Banjaluci gdje živim i radim kao konobar
S obzirom da se i dalje konstantno od strane oca pokojnog Davida Dragičevića javno putem tv i obraćanja na Trgu Krajine prozivam kao odgovoran za smrt Davida, te da se na društvenim mrežama zbog toga često pojavljuju prijetnje prema meni u smislu poziva na linč, molim sve gore navedne predstavnike vlasti da me zaštite, mene i moju porodicu jer se osjećam ugroženo fizički, a psihički sam već pretrpio ogromne posljedice, a koje trpim i dalje.
Zbog svega navedenog, optužbi i prijetnji prema meni, ja i moja porodica smo osramoćeni , psihički uništeni i nebezbjedni u gradu u kojem živimo i radimo
osjećam se fizički ugrožen, te stoga molim gore navedene predstavnike institucija RS da me zaštite u skladu sa zakonom
http://www.rtvbn.com/3904886/culum-nisam-kriv-zastitite-me
- - - - - - - - - -
Filip Ćulum je bratić Darka Ćuluma, direktora policije RS