Slovenija ustupa autoputeve

Izvor: Tanjug

Ljubljana -- Vlada Slovenije odlučila je da mrežu autoputeva u zemlji ustupi koncesionarima na duži rok kako bi obezbedila nedostajuća sredstva u sve praznijem budžetu.

84680724950237c6291991110644440_orig.jpg

Prema navodima portala Index.hr. slovenački ministar privrede Radovan Žerjav je, saopštavajući novi paket mera za privredni oporavak, rekao da će davanje autoputeva u koncesiju osigurati sredstva za finansiranje investicionih projekata putem direktnih državnih ulaganja i javno-privatnog partnerstva.

"Naša namera je da uskoro raspišemo tender za konsultanta koji će do proleća naći investicioni kapital za monetizaciju autoputeva i izgradnju važnih infrastrukturnih projekata", izjavio je ministar Žerjav u emisiji slovenačke televizije, u kojoj je najavio i obračun sa "sivom" ekonomijom.

O monetizaciji autoputeva u slovenačkoj vladi se i do sada razmišljalo, ali nikad nije učinjen konkretan korak u tom pravcu.

Lane je, naprimer, ministar saobraćaja Patrik Vlačič najavio mogućnost davanja najkvalitetnijih puteva u koncesiju jer je, prema njegovom mišljenju, stanje u slovenačkom državnom preduzeću za puteve - DARS - "postalo neodrživo".

Prema oceni upućenih, pokušaj da Slovenija putem prodaje vinjeta, što je jedan od oblika naplate putarine, namakne "zadovoljavajuća sredstva" nije uspeo, jer je prihod bio mnogo manji od očekivnog.

Slovenija je, inače, izgradila mrežu autoputeva koja povezuje Kopar, Maribor, Breganu i Karavanke, a ta investicija je koštala bezmalo sedam milijardi dolara, ili četiri puta više od planirane sume.

Postoje spekulacije da je najveći dio razlike u trošku za gradnju slovenačkih autoputeva otišao na račune građevinske mafije.

http://www.b92.net/biz/vesti/region.php?yyyy=2012&mm=09&dd=15&nav_id=643323

A tako su lepo ziveli dok su bili sa Srbima u jednoj drzavi z:D

A onda je dosao SVABA i ubedio ih da im je lepse pod njime. I vidimo koliko im je lepo z:D

Toliko im je lepo da ce uskoro prodavati i SOPSTVENE GACE z:D

EUROPA ZDAJ!

Tihi, pa ti jugonostalgicar !? Pa sta me briga za Sloveniju ..... vazno da je tebi dobro u Srbiji ! ;)

Doći će vreme da onaj Janez,Kacin,što je trtomud'o kako Srbija treba da se ponaša,
elem,doći će taj drveni advokat EU da nas moli za Slovence, da se vrate.
Zaboraviće on i Miloševićevu eru i zalaganje za Šešeljevu "Veliku Srbiju".
Kao ružan san....
Sad je i Janezima,valjda,jasno da je Juga bila sigurnija za život od ove
izveštačene tvorevine,kojoj sada pripadaju.
Kad se opeku,tad se osveste....

Pa nije valjda da bi ti pristao na tako nesto? :eek:

Rusima ste vi braća kao i Kinezima..

Nema ljubavi, samo interes..
Нормално, тако је и било увек.
Само што је у интересу Русије јака Србија, а не Србија у бунару као што је интерес Немачке.
Или да ти преведем на ваш случај...таман као што су Немци стали иза вас кад вам је било најпотребније...или као што Кина стоји иза С. Кореје, без обзира што се не слаже са њеном унутрашњом политиком...или као што САД стоје иза Ј. Кореје...

Tihi, pa ti jugonostalgicar !? Pa sta me briga za Sloveniju ..... vazno da je tebi dobro u Srbiji ! ;)

ma jok nego ste nam vi evropejci pricali, kako eto mi treba kao Slovenija da udjemo u EU, pa cemo lepo da zivimo, nista necemo da radimo, sleperi ce donositi evritje za lagodan zivot kad ono - TRT MILJOJKA z:D

Slovenija pred bankrotom, prodaje autoputeve strancima samo da izbegne propast svoje drzave i ekonomije z:D

Нормално, тако је и било увек.
Само што је у интересу Русије јака Србија, а не Србија у бунару као што је интерес Немачке.
Или да ти преведем на ваш случај...таман као што су Немци стали иза вас кад вам је било најпотребније...или као што Кина стоји иза С. Кореје, без обзира што се не слаже са њеном унутрашњом политиком...или као што САД стоје иза Ј. Кореје...

to je sustina.

Interes razume se , ali interes Rusije je jaka Srbija, a interes Nemacke sto jadnika i bednija , i sto je narocito vazno STO MANJA Srbija.

samim tim mi ne mozemo biti saveznici sa nemcima nikada.

Izvor: Tanjug

Ljubljana -- Vlada Slovenije odlučila je da mrežu autoputeva u zemlji ustupi koncesionarima na duži rok kako bi obezbedila nedostajuća sredstva u sve praznijem budžetu.

84680724950237c6291991110644440_orig.jpg

Prema navodima portala Index.hr. slovenački ministar privrede Radovan Žerjav je, saopštavajući novi paket mera za privredni oporavak, rekao da će davanje autoputeva u koncesiju osigurati sredstva za finansiranje investicionih projekata putem direktnih državnih ulaganja i javno-privatnog partnerstva.

"Naša namera je da uskoro raspišemo tender za konsultanta koji će do proleća naći investicioni kapital za monetizaciju autoputeva i izgradnju važnih infrastrukturnih projekata", izjavio je ministar Žerjav u emisiji slovenačke televizije, u kojoj je najavio i obračun sa "sivom" ekonomijom.

O monetizaciji autoputeva u slovenačkoj vladi se i do sada razmišljalo, ali nikad nije učinjen konkretan korak u tom pravcu.

Lane je, naprimer, ministar saobraćaja Patrik Vlačič najavio mogućnost davanja najkvalitetnijih puteva u koncesiju jer je, prema njegovom mišljenju, stanje u slovenačkom državnom preduzeću za puteve - DARS - "postalo neodrživo".

Prema oceni upućenih, pokušaj da Slovenija putem prodaje vinjeta, što je jedan od oblika naplate putarine, namakne "zadovoljavajuća sredstva" nije uspeo, jer je prihod bio mnogo manji od očekivnog.

Slovenija je, inače, izgradila mrežu autoputeva koja povezuje Kopar, Maribor, Breganu i Karavanke, a ta investicija je koštala bezmalo sedam milijardi dolara, ili četiri puta više od planirane sume.

Postoje spekulacije da je najveći dio razlike u trošku za gradnju slovenačkih autoputeva otišao na račune građevinske mafije.

http://www.b92.net/biz/vesti/region.php?yyyy=2012&mm=09&dd=15&nav_id=643323

A tako su lepo ziveli dok su bili sa Srbima u jednoj drzavi z:D

A onda je dosao SVABA i ubedio ih da im je lepse pod njime. I vidimo koliko im je lepo z:D

Toliko im je lepo da ce uskoro prodavati i SOPSTVENE GACE z:D

EUROPA ZDAJ!

to vam je taj kapitalizam, gde 100 njih uživa a 100.000 crnči da bi oni uživali

Ево ти један пример. Идемо у ЕУ, трпимо понижавања, иако је очигледно да нас ЕУ неће.

Tebi ponizenje da uredis drzavu u svakom pogledu ? Mani me sada Kosova. To je i druga i duga prica....
Ti bas zivis u naprednom i uredjenom mestu !? Meni nije nuzno da idem u EU, ali godilo bi mi da smo uredjena drzav.
Tebi, verovatno dobro i ovako .... sto gore - to bolje ....

Tebi ponizenje da uredis drzavu u svakom pogledu ? Mani me sada Kosova. To je i druga i duga prica....
Ti bas zivis u naprednom i uredjenom mestu !? Meni nije nuzno da idem u EU, ali godilo bi mi da smo uredjena drzav.

ЕУ би уредила Србију тако да од ње остане само територија од Београда до Врања.
Да би живео у напредној и уређеној држави мораш ти сам да се потрудиш за то. И народ и политичари заједно.
Зато су Швајцарска и Норвешка уређене земље, а Бугарска и Румунија, које су чланице ЕУ, су и даље огрезле у корупцији и сиромаштву.
А да не причамо о томе да запад уопште нема жељу да нешто учини по питању корупције у земљама источне Европе јер им оваква ситуација савршено одговара јер могу да нас експлоатишу како год хоће.

ЕУ би уредила Србију тако да од ње остане само територија од Београда до Врања.
Да би живео у напредној и уређеној држави мораш ти сам да се потрудиш за то. И народ и политичари заједно.
Зато су Швајцарска и Норвешка уређене земље, а Бугарска и Румунија, које су чланице ЕУ, су и даље огрезле у корупцији и сиромаштву.
А да не причамо о томе да запад уопште нема жељу да нешто учини по питању корупције у земљама источне Европе јер им оваква ситуација савршено одговара јер могу да нас експлоатишу како год хоће.

:zcepanje: jel ti to hoces da kazes da ce Rusi resavati korupciju u Srbiji umesto nas?

Reci mi jesi bila zadnjih 10 godina u Rumuniji i Bugarskoj?

Otidji do Bukuresta pa ces da vidis da nemaju ni autoput, od Temisvara je put pun rupa, videces da ljudi i dalje oru konjskim zapregama zemlju, videces dacije stare 30 i vise godina, videces bedu i jad . Isto tj slicno je u Bugarskoj.

Sto njih EU ne uredi ???

Isto kako su "njih" uredili - uredili bi i nas.

Sve sto oni hoce od nas jeste - da nas kontrolisu ekonomski i drzavno, hoce nase trziste, i nas narod da im bude moderno roblje tj jeftina radna snaga.

Otidji do Bukuresta pa ces da vidis da nemaju ni autoput, od Temisvara je put pun rupa, videces da ljudi i dalje oru konjskim zapregama zemlju, videces dacije stare 30 i vise godina, videces bedu i jad . Isto tj slicno je u Bugarskoj.

Sto njih EU ne uredi ???

Sve sto oni hoce od nas jeste - da nas kontrolisu ekonomski i drzavno, hoce nase trziste, i nas narod da im bude moderno roblje tj jeftina radna snaga.
...+што Румунешће и дан данас надниче по Банату на пољима током целе сезоне.

...+што Румунешће и дан данас надниче по Банату на пољима током целе сезоне.

Broj stanovnika rumunije se za 10 godina clanstva u EU smanjio za 25%

tj za 4 miliona

ako ovako nastave za 30 godina u rumuniji nece biti nikoga

Rumuni su danas u Austriji Italiiji i Nemackoj najniza radna snaga , rade najnize poslove koje nece nemci da rade.

Ali posto im je privreda unistena, i u Rumuniji nema posla - moraju.

Sto njih EU ne uredi ???

Pa sta ti poredis Srbiju sa Bugarima i Rumunima? Jel Srbija bila ovako rashebana pre 90-tih? Ovo je nase delo i nije kostalo mnogo da se postuju Zakoni koje smo imali 90-tih ...

pa poredim zato sto su bugari i rumuni 10 godina ispred nas u EU , i nesto ne videh da im je ta EU nesto pomogla. Naprotiv.

a sa kim bi ti da se poredis ako ne sa nasim komsijama?

Sa Rusima sigurno ne, a nije nuzno ni da se poredimo sa bilo kim. Gledam svoja posla, radim najbolje sto mogu za sebi i zajednicu i to je to.
Jel treba nesto vise? Ovi pene za EU vi penite za Rusiju, a za Srbiju vas zaboli.....

Sa Rusima sigurno ne, a nije nuzno ni da se poredimo sa bilo kim. Gledam svoja posla, radim najbolje sto mogu za sebi i zajednicu i to je to.
Jel treba nesto vise? Ovi pene za EU vi penite za Rusiju, a za Srbiju vas zaboli.....

danasnja ideologija Nemacke u EU je identicna ideologiji Hitlerove Nemacke iz drugog svetskog rata. Osvesti se. Nemci su nam neprijatelji bili onda i sada.

Kao sto se pita ne moze napraviti od govana, tako se sa neprijateljima ne moze graditi kuca

zoran-spasojevic_novo-doba_restauriran-nemacki-plakat-iz-1943-b.jpg

pa poredim zato sto su bugari i rumuni 10 godina ispred nas u EU , i nesto ne videh da im je ta EU nesto pomogla. Naprotiv.

a sa kim bi ti da se poredis ako ne sa nasim komsijama?

I znas sta Tihi ..... od 100 ljudi koje eventualno poznajem troje njih su svoji, a ostali se uvlace u doopeta svakoj vlasti... sa takvim mentalnim sklopom nema pomocin
Srbiji.

Pa zasto Francuzi nemaju problem koji mi imamo ? Ajde molim te nemoj se sprdati .... sami sebe dovedosmo u ovo stanje , al tebi valjda zadatak
da tupis jedno te isto. Srbija je tebi poslednja rupa na svirali ........

Poslednja izmena:
Takodje u Hrvatskoj se danas zivi nikad gore tj najgore u zadnjih 50 godina.

Prosecan Hrvat radi za 500-600 evra a za zivot mu treba 2000

Uskoro ce Slovenci i Hrvati - i zene da daju u koncesiju kako su krenuli - samo da napune budzet z:D

Da si živio u hrvatskim gradovima od 1991. do 1995. onda bi znao što je težak život. Sve ostalo je dječja igra.

Treba ti i 20 000 eura ako želiš jahtu i auto na lizing i ljetovanje na Sejšelima. Ako si skromniji onda ti je dovoljno i 500-600 :lol:

Back