Slovenija ustupa autoputeve

Hrvati su dali i autoputeve i aerodrome u koncesije, ostrva prodaju vec godinama, braca Germani se bas ne satrase da pomognu i Janezima i Tisucljincima ... :think:

U Hrvatskoj je u koncesiji samo Istarski ipsilon od 1997. do 2027. Zauzvrat se francuska tvrka Bina-Istra obvezala izgraditi puni profil i drugu cijev tunela Učka. Zapadni krak i dionica od Kanfanara do Pazina je završena prošle godine, a druge godine kreće izgradnja zadnje i najkraće dionice od Pazina do tunela Učka. Za ostatak autocesta se razmatraju opcije, a koncesija je jedna od njih. To je sve što se za sada zna. Od aerodroma je u koncesiji Zračna luka Zagreb, također na 30 godina i po sjećanju se radi o istom investitoru koji gradi autocestu u Istri. Zauzvrat su se obvezali na izgradnju nove zračne luke kapaciteta 5 milijona putnika. Ostale zračne luke Pula, Zadar, Split, Dubrovnik, Rijeka itd. za sada ne idu u koncesiju, barem se o tome nije pričalo niti pisalo. Otoci se ne prodaju. Može se prodati zemlja na njima kao što bi se prodala zemlja na bilo kojem drugom mjestu u Hrvatskoj. Obala se može dati u koncesiju jer se smatra općim dobrom za što jedinice lokalne samouprave od koncesionara primaju koncesijsku naknadu.

Umjesto da malo razmislite zašto je Srbija postala najsiromašnija država Europe sa minimalnom autocestovnom mrežom vi likujete zbog koncesija u dvije države koje imaju jednu od najrazvijenijih autocestovnih mreža u Europi. Da nije smiješno bilo bi jadno :lol:

Nista nije strasno u koncesiji, ali je problem sto sluga vecito ostaje sluga, cak i kad misli da se "vinuo".

A mi Srbi? Mi smo uvek bili kontra? I? Sta cemo sada? :hahaha:

Mat u dva poteza, Dalajla.... Sa sve tobom, Grofom i Tihim u kosu, u istoj vreci. Mat do proleca 2013te. Kako onda? :per:

Vi znate, Ti, Grof i Tihomir... Vi cete podmetnuti kicmu za nebeski narod! :ok:

_nobody_

A mi Srbi? Mi smo uvek bili kontra? I? Sta cemo sada? :hahaha:

Mat u dva poteza, Dalajla.... Sa sve tobom, Grofom i Tihim u kosu, u istoj vreci. Mat do proleca 2013te. Kako onda? :per:

Vi znate, Ti, Grof i Tihomir... Vi cete podmetnuti kicmu za nebeski narod! :ok:

_nobody_

Do tad ce morati nesto dase promeni u svetskoj konstelaciji snaga pre svega vojnoj i ekonomskoj, jer su i "pioni" poceli da propadaju.

PIGSS - sto pisu engleski mediji - a ovo poslednje S je slovenija .....

Ti si, batice Boro, ludilo. ludilo koliko si smesan... Niti znas ko su Rusi, niti ih razumesh... Ti bi samo da budesh kalif umesto kalifa na ruski gvint. Ne ide. Preslaba ti pamet, preslabo ti znanje. Od Ruskog jezika (koga ne znas) do Psihologije naroda Ruskog, koga isto NE znas. Ali Srbe mozes da foliras/farbash... Samo napred! Ja se mesati u tvoje idiotizme/dogmatizme zaista necu. Niti u fantazme drugih koji ti daju (jalovu) porsku! :ok:

_nobody_

Ti si, batice Boro, ludilo. ludilo koliko si smesan... Niti znas ko su Rusi, niti ih razumesh... Ti bi samo da budesh kalif umesto kalifa na ruski gvint. Ne ide. Preslaba ti pamet, preslabo ti znanje. Od Ruskog jezika (koga ne znas) do Psihologije naroda Ruskog, koga isto NE znas. Ali Srbe mozes da foliras/farbash... Samo napred! Ja se mesati u tvoje idiotizme/dogmatizme zaista necu. Niti u fantazme drugih koji ti daju (jalovu) porsku! :ok:

_nobody_

sta hoces da kazes nobody? Da je resenje za Srbiju ispunjavanje germanskih ultimatuma dok ne nestanemo i dok Srbiju ne svedu od Ostruznice do Lipovackih suma ?

_nobody_

I Have a Dream !

**** mi se da li znam Ruski jezik i za psihologiju Rusa - ako ne podrzavaju moj plan - nabijem ih na qurrac ... :D

Takodje u Hrvatskoj se danas zivi nikad gore tj najgore u zadnjih 50 godina.

Prosecan Hrvat radi za 500-600 evra a za zivot mu treba 2000

Uskoro ce Slovenci i Hrvati - i zene da daju u koncesiju kako su krenuli - samo da napune budzet z:D
Ма претерујеш Тихић, бре!
Кад год погледам сајт Вечерњег листа, или Слободне Далмације има бар по неколико чланака о хрватском лидерству на Балкану.
Ма шта Балкану, у целој југоисточној Европи.

sta hoces da kazes nobody? Da je resenje za Srbiju ispunjavanje germanskih ultimatuma dok ne nestanemo i dok Srbiju ne svedu od Ostruznice do Lipovackih suma ?

Ti dobro znas, Tihomire, da ja NE favorizujem ni Amere, ni Ruse (mada emotivno navijam za Ruse, ali Emocije nemaju veze sa Interesom)... Ja sam macketinica divlja, i u ljutom celiku i betonu americkih, kanjadskih, i sada nemackih gradoiva trazim svoj AJNE GROSSE _nobody_ interes. Krvavo je to... Ide mi. Dobijam te bitke. Sam. Navikao sam. Sve sto te ne ubije, ojaca te, Tihomire. :mrgreen:

Odgovori na moja pitanja, koja sam ti postavio nakon uvodnog posta. Ti igras klik-klak, a to (vise u Svetskim razmerama) ne radi.... To je VAZNO! Ja ne kazem nista... Ja NE ispunjavam nicije ultimatime. Cak ni americke, iako su me ameri postavili tu gde sam... Ali ja sam, sam po sebi granit.... Ovako matora macka. I da, sluzim njihovim interesima... Do granice morala!

_nobody_

Hrvate i Slovence su Nemci ZAJEBALI SAMO TAKO . Napravili su od njih svoje ROBLJE I KONJUSARE - tj ono sto su bili 1000 godina pre nego smo mi Srbi dosli i oslobodili ih Germanskog ropstva.

Satro su nezavisni, ali sluze Svabama, sve im je u drzavi u nemackom vlasnistvu, a i sto nije bilo uskoro ce biti.

A oni se i dalje tripuju da im je lepse nego dok su bili sa Srbima u zajednickoj drzavi i gde je sve to, sto je sada nemacko - nekada bilo njihovo.

Vi služite a da nemate još pojma o tome.

Gdje vam je Vučić nedavno bio??
Gdje je Đinđić studirao i ko mu je bio veliki prijatelj???

Ма претерујеш Тихић, бре!
Кад год погледам сајт Вечерњег листа, или Слободне Далмације има бар по неколико чланака о хрватском лидерству на Балкану.
Ма шта Балкану, у целој југоисточној Европи.

А зар не рече БоТа да смо ми лидери региЈона :sad2:

Vi služite a da nemate još pojma o tome.

Gdje vam je Vučić nedavno bio??
Gdje je Đinđić studirao i ko mu je bio veliki prijatelj???

Svi smo mi na Balkanu njihove sluge i roblje.

Mi smo trenutno porobljeni od EU i NATO-a ali se trudimo da se oslobodimo, od tog ropstva i udjemo u uniju sa nasom pravoslavnom bracom Rusima.

Za razliku od nas, koji se borimo i branimo, vas trpaju i guze, a vi se pravite da vam je lepo i uzivate u tome.

Jesam u pravu kada kazem da zivite nikad gore ?

Svi smo mi na Balkanu njihove sluge i roblje.

Mi smo trenutno porobljeni od EU i NATO-a ali se trudimo da se oslobodimo, od tog ropstva i udjemo u uniju sa nasom pravoslavnom bracom Rusima.

Za razliku od nas, koji se borimo i branimo, vas trpaju i guze, a vi se pravite da vam je lepo i uzivate u tome.

Jesam u pravu kada kazem da zivite nikad gore ?

Uzalud vam trud......

Pravoslavna braća su luda da vas prime, jedva čekaju..

Kriza je svugdje u svijetu.

Izvor: Tanjug

Ljubljana -- Vlada Slovenije odlučila je da mrežu autoputeva u zemlji ustupi koncesionarima na duži rok kako bi obezbedila nedostajuća sredstva u sve praznijem budžetu.

84680724950237c6291991110644440_orig.jpg

Prema navodima portala Index.hr. slovenački ministar privrede Radovan Žerjav je, saopštavajući novi paket mera za privredni oporavak, rekao da će davanje autoputeva u koncesiju osigurati sredstva za finansiranje investicionih projekata putem direktnih državnih ulaganja i javno-privatnog partnerstva.

"Naša namera je da uskoro raspišemo tender za konsultanta koji će do proleća naći investicioni kapital za monetizaciju autoputeva i izgradnju važnih infrastrukturnih projekata", izjavio je ministar Žerjav u emisiji slovenačke televizije, u kojoj je najavio i obračun sa "sivom" ekonomijom.

O monetizaciji autoputeva u slovenačkoj vladi se i do sada razmišljalo, ali nikad nije učinjen konkretan korak u tom pravcu.

Lane je, naprimer, ministar saobraćaja Patrik Vlačič najavio mogućnost davanja najkvalitetnijih puteva u koncesiju jer je, prema njegovom mišljenju, stanje u slovenačkom državnom preduzeću za puteve - DARS - "postalo neodrživo".

Prema oceni upućenih, pokušaj da Slovenija putem prodaje vinjeta, što je jedan od oblika naplate putarine, namakne "zadovoljavajuća sredstva" nije uspeo, jer je prihod bio mnogo manji od očekivnog.

Slovenija je, inače, izgradila mrežu autoputeva koja povezuje Kopar, Maribor, Breganu i Karavanke, a ta investicija je koštala bezmalo sedam milijardi dolara, ili četiri puta više od planirane sume.

Postoje spekulacije da je najveći dio razlike u trošku za gradnju slovenačkih autoputeva otišao na račune građevinske mafije.

http://www.b92.net/biz/vesti/region.php?yyyy=2012&mm=09&dd=15&nav_id=643323

A tako su lepo ziveli dok su bili sa Srbima u jednoj drzavi z:D

A onda je dosao SVABA i ubedio ih da im je lepse pod njime. I vidimo koliko im je lepo z:D

Toliko im je lepo da ce uskoro prodavati i SOPSTVENE GACE z:D

EUROPA ZDAJ!

Sve i da je tako, iz ovih stopa bih se manjao s njima za standard i uslove života...

izvinite, gde Vi koji poredite nas s njima uopšte živite?? čime se bavite ?? vidite li išta oko sebe ??

Uzalud vam trud......

Pravoslavna braća su luda da vas prime, jedva čekaju..

Kriza je svugdje u svijetu.
Пицин јел ти имаш неки поуздан извор за то, или је у питању систем нек комшији цркне крава кад је нама ионако поцркало цело стадо.
Бтв, баш ми драго што је Меркелова у повратку из Кине имала онако ускислу њушку...
Не дају Чајнезери ни долара...а пре тога је одбили Руси.
:rotf:

Пицин јел ти имаш неки поуздан извор за то, или је у питању систем нек комшији цркне крава кад је нама ионако поцркало цело стадо.
Бтв, баш ми драго што је Меркелова у повратку из Кине имала онако ускислу њушку...
Не дају Чајнезери ни долара...а пре тога је одбили Руси.
:rotf:

Koliko Rusija vama ko braći naplaćuje plin??

Izvor: Tanjug

Ljubljana -- Vlada Slovenije odlučila je da mrežu autoputeva u zemlji ustupi koncesionarima na duži rok kako bi obezbedila nedostajuća sredstva u sve praznijem budžetu.

84680724950237c6291991110644440_orig.jpg

Prema navodima portala Index.hr. slovenački ministar privrede Radovan Žerjav je, saopštavajući novi paket mera za privredni oporavak, rekao da će davanje autoputeva u koncesiju osigurati sredstva za finansiranje investicionih projekata putem direktnih državnih ulaganja i javno-privatnog partnerstva.

"Naša namera je da uskoro raspišemo tender za konsultanta koji će do proleća naći investicioni kapital za monetizaciju autoputeva i izgradnju važnih infrastrukturnih projekata", izjavio je ministar Žerjav u emisiji slovenačke televizije, u kojoj je najavio i obračun sa "sivom" ekonomijom.

O monetizaciji autoputeva u slovenačkoj vladi se i do sada razmišljalo, ali nikad nije učinjen konkretan korak u tom pravcu.

Lane je, naprimer, ministar saobraćaja Patrik Vlačič najavio mogućnost davanja najkvalitetnijih puteva u koncesiju jer je, prema njegovom mišljenju, stanje u slovenačkom državnom preduzeću za puteve - DARS - "postalo neodrživo".

Prema oceni upućenih, pokušaj da Slovenija putem prodaje vinjeta, što je jedan od oblika naplate putarine, namakne "zadovoljavajuća sredstva" nije uspeo, jer je prihod bio mnogo manji od očekivnog.

Slovenija je, inače, izgradila mrežu autoputeva koja povezuje Kopar, Maribor, Breganu i Karavanke, a ta investicija je koštala bezmalo sedam milijardi dolara, ili četiri puta više od planirane sume.

Postoje spekulacije da je najveći dio razlike u trošku za gradnju slovenačkih autoputeva otišao na račune građevinske mafije.

http://www.b92.net/biz/vesti/region.php?yyyy=2012&mm=09&dd=15&nav_id=643323

A tako su lepo ziveli dok su bili sa Srbima u jednoj drzavi z:D

A onda je dosao SVABA i ubedio ih da im je lepse pod njime. I vidimo koliko im je lepo z:D

Toliko im je lepo da ce uskoro prodavati i SOPSTVENE GACE z:D

EUROPA ZDAJ!

...

Zlovenacke olimpijske igre...

Prvi u ex Ju,zadnji u EU...

Sami pali,sami se ranili,sami se ubili...

Koliko Rusija vama ko braći naplaćuje plin??
Око 420 долара, а остало додају Украјинци и Мађари, што си могао прочитати у теми коју је отворио русофоб Небац69, ап се испалио властитом глоопошћу.
За додатак у локалној мрежи требало би питати Бајатовића, зато сам и прешао на грејање на секундарне сировине, а гас је остао у кухињи и летњој кухињи.

Око 420 долара, а остало додају Украјинци и Мађари, што си могао прочитати у теми коју је отворио русофоб Небац69, ап се испалио властитом глоопошћу.
За додатак у локалној мрежи требало би питати Бајатовића, зато сам и прешао на грејање на секундарне сировине, а гас је остао у кухињи и летњој кухињи.

Rusima ste vi braća kao i Kinezima..

Nema ljubavi, samo interes..

Back