Zdravo Cika Veljo
Evo nekoliko informacija koje tražiš.
Granični prelaz na autoputu Zg.-Lj zove se Obrežje(Slo)- Bregana(Hr).
Interesantne destinacije u okolini Term Čatež:
U SMJER NOVO MESTO
-Kostanjevica na Krki cca.20 km,lepi mali gradič-otok na reki Krki u okolini možete pogledati Kostanjevičku pečinu
-Otočec cca.40 km,Zamak sa odličnim restoranom isto tako stoji na otoku,čarobna okolina,morate posetiti.
-Novo Mesto cca 45 km,zanimljiv grad uz Krku
SMJER ROGAŠKA SLATINA
-Bizeljsko cca 15 km,posetite Klet (podrum) Istenič,mala privatna firma u kojoj se proizvodi vrlo kvalitetno pjenušavo vino,vlastnik če vam rado pokazati proceduru proizvodnje,može se i degustirati i kupiti penina.
U naselju Bizeljsko imate i jako dobar restoran a zove se Šekoranja.
-Podčetrtek cca 40 km,poznat po termah Olimija,te su terme najbolje i najuređenije u Sloveniji,imaju največi sauna svet ,u blizini je i Olimje,tamo možete posetiti najstariju apoteku u evropi,možete na pivo u pivnicu Haler,posetiti Jelenov greben gdje ima jelena a u restoranu služe oglična jela od pečurka.Ako igrate golf posetite golf i restoran Amon.
A i za klinku imam nešto,kad budete u Olimju posetite obavezno Čarovnicu(vešticu)
U šumi malo dalje od manastira je dom veštice,tamo čete vidjeti puno zanimljivih životinja,souvenira iz celog sveta,prikazače vam kako se u tim krajevima živelo nekad,...obavezno posetite.
-Rogaška Slatina cca 55 km,najstarije lečilište u Sloveniji,poznato po vodi Donat mg ako posetite Rogašku sam ču vam je lično razkazati jer sam tu domačin.
Blizu hotela u Čatežu je i zamak Mokrice sa lepo uređenim golf terenima.To je samo nekoliko destinacija,koje morate običi ako ste več tu,barem na kratko.Neznam kako možete sa vašom vizom izači iz Slovenije i opet uči,jer blizu imate i Kumrovec(Hr),selo u kojem se rodio Josip Broz Tito,selo je uređeno kao muzej i interesantno je za pogledati,naročito njegova rodna kuča.
Nisam siguran kakva je mogučnost sankanja,ali siguran sam,da če vam u hotelu nešto predložiti,ako bude tada snega naravno.
Zasad toliko,ako trebate još neke informacije samo javite.
Pozdrav HRC