Slovenija, šta videti?

Interesira me,kakva je procedura pribavljanja vize, koliko košta i koliko se čeka?
Pozvao sam neke prijatelje iz Srbije,da dodju u posetu na par dana pa me zanima šta sve moraju,da obave pre nego što putuju,nadam se da če vizu skoro ukinuti!!!

Pozdrav svima
HRC

Pozdrav svima i cestitke na afirmaciji regionalnog turizma bez predrasuda.
Planiram sa porodicom da odemo u Terme Catez putem last minute ponude od 7 Feb. ako se ne varam na 4-5 dana.Vidim da se ''Draganago ''vratila nedavno pa bi je zamolio da malo detaljnije opise svoj boravak tamo, ponuda, izleti,procedura oko izdavanja viza....
Imam klinku od 3 god pa se nadam da i za nju postoji zabavni program kako bi svi bili mirniji.
S obzirom da prvi put posjecujemo Sloveniju svaka informacija ce nam biti od koristi a vidim da je ''HRC'' dobro upoznat sa turistickom ponudom Slovenije pa i njega molim da mi kaze sta se moze obici i vidjeti u okolini Terme Catez. Samo da napomenem da idemo sopstvenim prevozom.

Cika Veljo,evo nakratko odgovor za tebe.

Ako prvi put posječuješ SLO ,dobro je znati ograničenja na putevima jer dolaziš sopstvenim prevozom,isto tako dobro je znati da su kod nas obavezna svetla i po danu,da je obavezno od 15 novembra do 15 marta imati zimsku opremu na vozilu znači zimske gume na sva četiri točka,ili letne gume sa 3mm profila i lance u gepeku.Kazne su kod nas "vrlo visoke"pa malo pripazi.Najbolje je da pogledaš na internet stranicu našeg ili vašeg avto moto saveza.Za ostalo ne brini,isto ti je kao da putuješ u bilo koju zemlju.
Napisao si da sam dobro upoznat sa turističkom ponudom SLO,hvala,vrlo rado ču ti napisati i uputiti te na sve zanimive lokacije u okolini,inače ja živim u Rogaški Slatini to je cca 40 km od Term Čatež.
Informacije koje tražiš ču ti napisati u sledečim danima.

Pozdrav HRC

Zahvaljujem se HRC na informacijama vezanim za saobr.propise (manje vise ih poznajem jer cesto putujem kroz Hrvatsku a zakoni su slicni ) ali sa nestrpljenjem ocekujem tvoje turisticke informacije koje ce mi biti od koristi.Molim te navedi mi sve sto je vrijedno posjete a nije previse daleko od Terme Catez.
Pozdrav

Cika Veljo imate blizu dvorac Mokrice neznam sta je postao danas, secam se da je bio super. U Catezu sam bio dosta puta ima tome vise od dvadeset godina. Kao klinac sam provodio deo letnjeg raspusta u Samoboru, kad nam je bilo dosta samoborskog bazena isli smo u Catez. Bilo je super, po fotkama koje sam ovde video sve se dosta promenilo, naravno na bolje.
Imam samo super suvenire i iskreno preporucujem.

Kompletan utiska, što sam već i napisala, je JAKO LEP. Mi smo preko iste agencije išli, inače ako rezervišete putem interneta direktno u hotel koji želite na ponuđene cene u agenciji imate još 10% popusta. Mi za to nismo znali ali sledeći put . Inače u tom slučaju garantno pismo, koje je potrebno za vizu, šalje hotel. Viza se dobija u roku od tri dana i nisu bog zna koliko rigorozni. Potvrda o zaposlenju sa prosekom i radnim mestom, fotografija, vaučer tj. garatno pismo i za decu slika i potvrda iz škole ako su školarci.

Hotel, Terme Čatež, u kojem smo mi bili je sasvim O.K. Bili smo u superior sobama koje i nisuneznam koliko bolje od običnih, pošto mesta nije bilo, samo što je to u novom delu. Hrana je jako dobra. I za dete od tri god. nemoj te plaćati po onih 5 evra (nije neka cifra) ali nema potrebe. Porcije su obimne i deca to nemogu da savladaju. Ja imam dva klinca od 9 i 3 god. i za ovog mlađeg nismo ništa platili. bazeni u Hotelu Toplica su lepi. Voda od 33-35C i tri sata koliko smo mi imali je sasvim dovoljno. Jako čisto, dosta zanimljivosti i animatora. I tih 4-5 dana sasvim dovoljno za zimsku rivijeru.
Pozdrav

6 dana, tokom novogodišnjih praznika, hotel Toplice****, predivno :-D

hotspol2wp4.jpg

terme2ac0.jpg

terme7xu9.jpg

ah,catez!koliko sam puta isao iz zagreba na bazene sa drustvom.ma gdje god odes u sloveniji nece ti biti lose.brat mi je zivio u ljubljani 25 godina ,ja radio u lesnini,kasnije moderni interieri.ma nemam sta lose reci za sloveniju.bili su neki moji poznanici sa islanda pre 3 godine tamo pa su odusevljeni.obisli su i jadran ali slovenija ...bolje ti je ici autom jer si mobilan i mozes vise obici.nisi vezan vremenom itd.

Uplatili smo aranzman preko''Ilirike'' za hotel ''Catez'' *** u periodu od 07 do 11 Feb.
Recite mi kako se zove granicni prelaz izmedju Hrvatske i Slovenije kad se dolazi iz pravca Beograda za Catez (treba mi zbog formulara za vizu).
Molim vas da mi navedete sve interesantne turisticke destinacije koje bi mogli da posjetimo u toku boravka u Catezu.
Ako je neko bio u zimskom periodu kad ima snijega, da li postoji mogucnost sankanja u blizini posto imam klinku i nosio bi sanke tj da li je kraj brdovit ili je u pitanju ravnica.
Ako se jos neko sjeti neke zanimljivosti, slobodno napisite, sve ce biti od koristi.
Pozdrav iz Novog Sada

Zdravo Cika Veljo

Evo nekoliko informacija koje tražiš.
Granični prelaz na autoputu Zg.-Lj zove se Obrežje(Slo)- Bregana(Hr).
Interesantne destinacije u okolini Term Čatež:
U SMJER NOVO MESTO
-Kostanjevica na Krki cca.20 km,lepi mali gradič-otok na reki Krki u okolini možete pogledati Kostanjevičku pečinu
-Otočec cca.40 km,Zamak sa odličnim restoranom isto tako stoji na otoku,čarobna okolina,morate posetiti.
-Novo Mesto cca 45 km,zanimljiv grad uz Krku
SMJER ROGAŠKA SLATINA
-Bizeljsko cca 15 km,posetite Klet (podrum) Istenič,mala privatna firma u kojoj se proizvodi vrlo kvalitetno pjenušavo vino,vlastnik če vam rado pokazati proceduru proizvodnje,može se i degustirati i kupiti penina.
U naselju Bizeljsko imate i jako dobar restoran a zove se Šekoranja.
-Podčetrtek cca 40 km,poznat po termah Olimija,te su terme najbolje i najuređenije u Sloveniji,imaju največi sauna svet ,u blizini je i Olimje,tamo možete posetiti najstariju apoteku u evropi,možete na pivo u pivnicu Haler,posetiti Jelenov greben gdje ima jelena a u restoranu služe oglična jela od pečurka.Ako igrate golf posetite golf i restoran Amon.
A i za klinku imam nešto,kad budete u Olimju posetite obavezno Čarovnicu(vešticu)
U šumi malo dalje od manastira je dom veštice,tamo čete vidjeti puno zanimljivih životinja,souvenira iz celog sveta,prikazače vam kako se u tim krajevima živelo nekad,...obavezno posetite.
-Rogaška Slatina cca 55 km,najstarije lečilište u Sloveniji,poznato po vodi Donat mg ako posetite Rogašku sam ču vam je lično razkazati jer sam tu domačin.
Blizu hotela u Čatežu je i zamak Mokrice sa lepo uređenim golf terenima.To je samo nekoliko destinacija,koje morate običi ako ste več tu,barem na kratko.Neznam kako možete sa vašom vizom izači iz Slovenije i opet uči,jer blizu imate i Kumrovec(Hr),selo u kojem se rodio Josip Broz Tito,selo je uređeno kao muzej i interesantno je za pogledati,naročito njegova rodna kuča.
Nisam siguran kakva je mogučnost sankanja,ali siguran sam,da če vam u hotelu nešto predložiti,ako bude tada snega naravno.
Zasad toliko,ako trebate još neke informacije samo javite.

Pozdrav HRC

HRC svaka cast za ovaj iscrpan izvjestaj.Bice mi od velike koristi da sto manje izgubim vremena u trazenju necega vrijednog posjete.Nadam se da cemo sve uspjeti obici jer kao sto sam naveo prilicno smo kratko u Sloveniji, svega 4 nocenja a supruga bi malo i da se odmori od svega (sto se mene tice ja bi 24h putovao i obilazio znamenitosti, prirodu i sve ono sto covjeka cini sretnim na putovanju).
Jos jednom, hvala........

Pitanje za one koji su bili u Sloveniji..
Planiram da uzmem rent-a-car i odem iz Ljubljane ...
Sta je to sto treba videti a dokle relativno brzo, iz Ljubljane, mogu stici?
Svi predlozi dobro dosli..Mislila sam da mogu za Italiju...ali sam se sad razocarala kad sam cula da Slovenija jos nije u Sengenu...
Hvala!

ma kakav bled!
to je malo zanimljivije od nase ade
ja sam u sloveniji vec 4 g
preporucujem:

POKLJUKA( planina, za setanje...uzivanje...pasnjaci livade...kao na reklami za austrijske cokolade)
LOGARSKA DOLINA( za setanje po utabanoj stazi oko 1 h ispod kamničkih alpa)
Škocijanska jama, slicno kao postojinska samo jeftiniji ulaz
ako budes zainteresovana za detalje:
ddrraaggaannaa@gmail.com
.............
ima toga jos...meni je sve lepse od bleda, ma da i to treba videti...
i bohinj je bolji od bleda, prirodniji...
na bledu je komercijala, i one njihove kao cuvene krem-pite zbog njih idu tamo...
a svaka druga poslastičarnica kod nas ima takve!!!
aj pa srecno!!!

Back