Slovenija, šta videti?

trenutno me drži ideja da sa prijateljima i 4 dece idemo u slo na novogodišnji-zimski raspust.
svi skijamo.
ne zanima nas neko divlje skijanje, deca su početnici, te nam je ok i neka slabija padina.
molim za neki dobar savet.
dopalo mi no draganino, pokljuka, ima li skijanja tamo?
snega vidim već ima na vrhovima:)

prevoj Vrsic je moj predlog

Vrsic-1.jpg

Bili 2004 motorom,sto se i vidi iz prilozenog.

pajamaca:
trenutno me drži ideja da sa prijateljima i 4 dece idemo u slo na novogodišnji-zimski raspust.
svi skijamo.
ne zanima nas neko divlje skijanje, deca su početnici, te nam je ok i neka slabija padina.
molim za neki dobar savet.
dopalo mi no draganino, pokljuka, ima li skijanja tamo?
snega vidim već ima na vrhovima:)

I ja razmišljam gdje bi na skijanje.
Dok sam surfala internetom naišla sam na stranicu http://www.ski-and-sea.com sa video clipovima raznih europskih skijališta.
Snimili su ih ljudi koji su bili tamo na odmoru, dosta su realistične i stvarno se može steći dojam o tome kako mjesto izgleda, kakve su staze,...
Nadam se da će ti pomoći.

Topla suza hladnih lednika

Kristalna voda podno starog Bledskog grada, šumoviti predeli impozantnog gorja, prijatna klima i kvalitetan smeštaj godinama privlaće posetioce iz cele Evrope, a skoro na svakom koraku se mogu sresti i naši ljudi...

Danas je Bledsko jezero okosnica slovenačkog turizma i zaštitni znak, a lepote ovog kraja privlače ljude iz svih krajeva Evrope. Nalazi se na 475 metara nadmorske visine i idealno je za odmor tokom cele godine. Julijski Alpi i Karavanke štite ga od severnih vetrova, pa ovde vlada blaga i zdrava subalpska klima. Jezero ima površinu od 144 hektara, dugačko je 2.120 metara, široko 1.380, a najveća dubina mu je 30,6 metara. Leti temperatura vode prelazi 24 stepena Celzijusa, pa se od sredine juna do kraja septembra može da kupa do mile volje. Ispod starog Bledskog grada je lepo uređeno Gradsko kupatilo i predivna plaža, okružena pastoralnom šumom.

http://www.casopishorizont.com/bled.html

Šta da vam kazem...ja sam u Sloveniji 4 godine, obišla sam sve osim Triglava što ovde vredi videti...
Čak i kad sam prvi put išla na Bled nisam pala u nesest od lepote!
Iako stvarno obozavam prirodu, smatram da Bled nije nista posebno, opet kazem Bohinj je lepsi, manje izmenjen zbog komercijale...Inace na Bledu retko kad ne pada kisa, cesto je maglovito...I naravno sve to izgleda najlepse leti, a nesto posebno u jesen je sama Slovenija i voznja po istoj!
Stvarno ima prelepih netaknutih predela...
Za skijanje se ne preporucuje Slovenija zbog cena, njihov je turizam jaaaako skup, i oni samo idu na ovbicno skijanje na Jahorinu ili neki drugi ski centar...
Kazu da je celodnevna cena oko 35eura po osobi za ski pas, zavisi od skijalista...
Mislim da se treba dobro informisati, da ne bi bilo razocarenja :)
Ako slucajno ko bude trazio po sajtovima bilo sta na slovenackom, slobodno moze da mi se obrati za prevod...
pozdrav svima!

Planiram da odem u Terme Catez na par dana u aprilu ili maju,posto ce mi posle toga ostati jos 4-5 dana od odmora mislila sam da nadjem neko lepo mesto na planini koje je od Cateza udaljeno par sati voznje,moze biti u Sloveniji ili Austriji,sa idilicnom prirodom kao iz Kekeca ili reklama za Milku:) Ako neko ima ideju neka pise,jedini uslov je da ne bude predaleko,znaci 7-8 sati voznje od Beograda najvise.Ne ide mi googlanje po ovom pitanju! Hvala unapred!

Back