muskokrk
Poznat
- Poruka
- 8.295
Mnogo ti hvala!Znaci mogu se i ja letos brckati!![]()
Ako neće rata a bog da zdravlja

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mnogo ti hvala!Znaci mogu se i ja letos brckati!![]()

Pa na to i mislim...veze nemam kuda bus ide,ali ako prolazi blizu Cateza onda je o.k.-moze istovariti putnike.(Sorry.nikako da pogledam kartu pa mozda pitam gluposti)
Catez ti je na par km od granicnog prelaza Brezice! Cim udjes u Sloveniju,tu si!
Da li leti postoje iz Terme Catez organizovani izleti do Postojne i koliko je to udaljeno?

Povratna karta je važna ako ideš avionom ili busom. Ako nemaš prekoračenja ne bi trebao da si u problemu.Pozdrav svima, prošlo leto sam bio 20 dana u Sloveniju, uglavnom u Koroškoj oblasti.
Posetio sam nekoliko planina, reka i jezera. Blago je reći da sam oduševljen, najviše kako je sve sređeno i čisto.
Klima mnogo prijatnija. Ljudi fini, neopterećeni politikom. Daleko smo mi od toga, mislim na Srbiju.
Planiram i ovo leto da idem pa imam pitanje, možda neko zna. Imao sam problema pri ulasku u EU, kao idem da radim tamo itd.
Jedva su me pustili pa imam pitanje da li bi mi pomoglo garantno pismo domaćina iz Slovenije kod koga idem?
Plus sigurno neću imati novca kod sebe za tih mesec dana. Hvala
Povratna karta je važna ako ideš avionom ili busom. Ako nemaš prekoračenja ne bi trebao da si u problemu.
Preporučujem ti da uđeš sa autom kopnenim putem, Mađare npr više interesuje šta nosiš nego gde ideš, posle do Slovenije nemaš granicu. Hrvati umeju ponekad da pitaju ponešto ako im dođw trenutak, mada su i oni uglavnom cool. Ali ja prelazim granicu barem 20-ak puta godišnje i apsolutno niko me nije pitao koliko para nosim.
Kada ideš kolima nemaš povratnu kartu i možeš da kažeš i da ćeš 5 dana ostati,samo im eventualno smeštaj pokažeš preko booking-a mada mi ni to nikada nisu tražili. Sve je to malo i lutrija.
Ali ako postoji neka napomena uz tvoje ime kad očitaju pasoš svi će te ispitivati.
Tačno, ali ta kontrola je mislim za ove što prenose migrante i ufglavnom je vizuelna. Ja sam tri puta išao na Bohinj, 2 puta iz Hrvatske i jednom iz Mađarske u toku prošle i ove godine, apsolutno nas nisu ni pogledali samo pokazali da nastavim.Hrvati jesu ukinuli carinske prelaze prema Slo i H, ali Slovenci nisu, i dalje kontrolišu granicu, sve sa kucicom i stajanjem u redu (bar tako bilo prošle god, prelaz prema Austriji), dok A i D imaju blokade puteva, pa onako u hodu bave pogled na registraciju i kabinu unutra, pa zaustavljaju ponekog za pregled.
Ova predstojeća elektronska autorizacija će pomoći u ovakvim slučajevima, gde osoba sa “problematicnom istorijom’ neće dobiti potvrdu za prelazak, a za ostale skratiti vreme ulaska.