bundeva
Buduća legenda
- Poruka
- 29.059
nemo neko da bi mi hektora diro 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hektor:Veronauka je usla u skole,bolnice,vojsku,policiju...generali se javno krstavaju,u Novom Sadu svestenik sluzi Liturgiju u ZATVORU ! Jedino je veronauka zabranjena na krstarici.TO JE OTVORENO NARUSAVANJE LJUDSKIH SLOBODA !!!Ja ne umem da budem FILOSOF!Ja sam RELIGIOZNI FILOSOF,I MOJA LJUDSKA PRAVA SU UGROZENA OVDE NA KRSTARICI !!!
divlja-u-srcu:zainteresovana:Ta paralela mi se nametnula sama od sebe posle čitanja posta divlja-u-srcu od 10.10.
Zašto je većina ljudi opterećena skokovima između nekih krajnosti? Kačenje i vezivanje je neophodno i neizbežno, ali čemu poistovećivati to sa očajničko!? Prosto mi je skliznulo kao pandan tom očajničkom, ono samodostatnost.Bila sam ironična, izvinjavam se divljoj.![]()
Kacenje i vezivanje nije neophodno i neizbezno. Samo je za vecinu ljudi to potpuno normalna stvar. To je zato sto vecina ljudi nije ni svesna sebe, ljudi ni ne znaju po kom principu funkcionisu. Vecina se nikad ni ne osvesti. Kacenje jeste ocajnicki cin , proizilazi iz ljudskog straha od nestalnosti . Mi hocemo da verujemo da su stvari postojane , a nisu. Kacenje podrazumeva da mi zelimo da zadrzimo nesto sto je nemoguce zadrzati.Tu lezi sustina naseg ropstva. Kad istinski prihvatimo nestalnost, mi se postepeno oslobadjamo od ideje kacenja. To ne znaci da cu se odreci ljudi, stvari, aktivnosti. Ne! To znaci da ja imam novi pogled na svet koji mi omogucava da zaista UZIVAM U ZIVOTU i da ISTINSKI VOLIM. Doduse to znaci da ja mogu da budem sam/sama i da me to ne uzasava. Ko sto rece Andric:
" Ko uspe da zagreje i ozivi samocu, taj je osvojio svet."
Hektor:Patak,da li si mislio na nekog konkretno,ili uopsteno?Ako je konkretan covek u pitanju,obrati mu se u postu direktno.Nisi bio dovoljno jasan.
Imam utisak da je Patak u ovoj temi mislio na tebe....MaranAta:Слобода у људском домену је чиста релативистика, баш као и све друго. Слобода подразумева слободу избора, јел тако... јесте... е ако је тако, ко од нас је имао слободу избора да постоји или не постоји? ... нико... е да бисмо постали слободни од те датости постојања, м имамо два избора:
1. Да одабереш да не постојиш, тј. да се самоубијеш, и таква слобода води у - ништавило.
2. Да своје биће узнесемо до оног који нема проблем датости постојања... а овде би ме Келис већ избрисала, јер се овде не сме причати о Богу. :wink:
dollores:Obicno je racionalizacija svega cilj,a ono nagonsko je okarakterisano kao nesto nize u odnosu na racio....mada ne bih se slozila sa tom tezom jer upravo nas emocije i nagonsko u nama kontrolisu i ne dozvoljavaju coveku da prevazidje odrdjene granice jer je prinudjen da kontrolise strasti kako bi ostao ziv i u krajnjem slucaju ne bi slomio vrat...
Dlakava_Strvina:Ne znam da li se do sada raspravljalo o ovom pitanju, ali da li mislite da ste slobodni? Šta je uopšte sloboda? Jesmo li slobodni ili nam se to samo čini?
arttim:Platonova misao: "Od slobodnog coveka ne moze se napraviti rob, jer je slobodan covek slobodan cak i u zatvoru. "
Sloboda se ne nalazi u spoljasnjim okolnostima. Sloboda se nalazi u srcu.
Sloboda je u svesnosti, u spoznaji i prihvatanju istine.
Sloboda je stanje duha.
Naravno, ne moze covek biti slobodan u apsolutnom smislu, ali moze biti duhovno slobodan; slobodan od robovanja ljudima, slobodan od predrasuda, slobodan od uslovljavanja, slobodan od straha...
Tanja 8)