Hellen
Buduća legenda
- Poruka
- 29.969
...И чак и ако ти неко други одређује шта ћеш да доручкујеш ( ово је фигуративно речено ), ти увек имаш могућност да одлучиш хоћеш ли то појести или не.shx:Lexa:Mi smo bića toliko neslobodna i toliko nesvesna svojih uskih vidika da mi je tužno i mrsko da o tome pišem. Želim reći (bez obzira što ovo malo odstupa od filozofije i približava se politici) da je žalosno što smo ovde da bismo radili ono što nam drugi nameću CEO ŽIVOT, da na samrti nismo svesni činjenice da nijedna odluka koju smo doneli nije bila naša.![]()
Eh, ali nisam ironična. Ovo je žalosna, ŽALOSNA istina. I jednom ću pokrenuti temu na politici, samo me sad mrzi. Koliko smo podložni UTICAJIMA, normama, društvu, aferama, skretanju pažnje, ma
UTICAJIMA........
Ala si ti "neslobodna"... Svaki covek, u svakom trenutku ima slobodu da uradi ono sta hoce. Samo je pitanje da li to zeli i kakve ce posledice nositi. Nemoj mi reci da jutros nisi doruckovala ono sta zelis, vec ono sto ti je "neko drugi" odredio!!!! Ako nije tako, onda je problem u tebi, a ne u slobodi...
Слобода је у нама! МИ УВЕК, У СВАКОЈ ЖИВОТНОЈ СИТУАЦИЈИ ИМАМО ПРАВО ДА БИРАМО И СВИ ПРАВИМО СВОЈЕ ИЗБОРЕ!!! Једино смрт не потпада ту.
А да ли, и колико ћемо бити подложни утицајима, то је опет ствар нашег избора.
Није ми јасно како неко ''може доносити одлуке које нису његове''?! Чак и ако пристанеш на туђи утицај или притисак то је опет била ТВОЈА ОДЛУКА да пристанеш!