Слобода кретања

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Alo, jesi li ti pismena?
1. Ko ovde koga poredi sa životinjom.
2. A sem toga, zašto se ne bi poredili sa životinjama?
A šta smo to mi specijalno ako ne životinjska vrsta koja se po nekim svojim osobinama (mentalnim?) izdvojila od ostalih vrsta?

pa polupismena jesam :)

Hoćeš da kažeš - životinjski refleks?
A pamet? Isto tako?

slobodno se poredi sa kime hoces, meni licno ne smeta :) shvati da ima ljudi koji jednostavno ne podrzavaju gej paradu iz ovih ili onih razloga. ja je takodje ne podrzavam jer smatram da za takvom paradom u srbiji nema potrebe, nema ni jedne male najmanje koristi, samo velike stete jer ce nas opet negde tamo na bbc, cnn i td prikazati kao divljake.

zahebavanje sa saobracajem u bgdu i seljacka bezobzirnost su odlika rezima

parada lako moze da se odrzi na bezbroj ,okacija, bez zatvaranja ulioca, ili sa zatvaranjem nevaznih ulica

ali to rezimu nije dovoljno, treba rolerjadu odrzati na terazijama, treba treka deda mrazova na terazijama i sta sve ne, i koji sve ne besmisleni andrak

ulice u bgdu inace ne smeju nikada da se zatvaraju osim u dva slucaja - kopanje zbog puknute cevi vodovoda ili prolazak predsednika kao sto je tito ili kenedi. sve ostalo su seljacka posla, jer ko zeli da seta eno mu avala, usce ili kejovi, ili nbgd bulevari. seljaci ne zele da prelaze preko pesackih prelaza nego idu kracim putanjama

pa polupismena jesam :)
slobodno se poredi sa kime hoces, meni licno ne smeta :) shvati da ima ljudi koji jednostavno ne podrzavaju gej paradu iz ovih ili onih razloga. ja je takodje ne podrzavam jer smatram da za takvom paradom u srbiji nema potrebe, nema ni jedne male najmanje koristi, samo velike stete jer ce nas opet negde tamo na bbc, cnn i td prikazati kao divljake.
Aaa, evo meni milice za borbu mišljenja. To je veliko iskušenje pošto je milica i moderator. Pazi podvlačim MODERATOR.
A zna se šta to predstavlja kad je neko moderator. Pa nisam ti ja kriv što si moderator. Ne moraš zbog toga da se osećaš hendikepirano, tim pre što se šalim. Ali ovo je sada ozbiljno. Vrlo ozbiljno. Mislim... manje-više... (ovde može smeško, al ću ga izostavim da bi bilo dvosmisleno).
Elem. Samo da zašiljim plajvaz.
Ne slažem se (kako ovo lepo zvuči). Upravo ako se pokažemo nasilnima smatraće nas za divljake.
"shvati da ima ljudi koji jednostavno ne podrzavaju gej paradu"
Pa shvatio sam to odavno, ne moraš u ovo da me ubeđuješ.
Naravno da je ne podržavaš jer tebe ne pogađa ono što njih pogađa i ne nosiš teret svoje prirode koji oni nose i nisi suočena sa odnosom društva prema sebi sa kojim se oni suočavaju. I naravno, j*be ti se za sve one koji su drugačiji od tebe i njihove probleme. Daj da im napravimo još veće. U pravu si, daleko smo mi odmakli od životinja. Sve smo zaboravili i postali nadobudni.

Aaa, evo meni milice za borbu mišljenja. To je veliko iskušenje pošto je milica i moderator. Pazi podvlačim MODERATOR.
A zna se šta to predstavlja kad je neko moderator. Pa nisam ti ja kriv što si moderator. Ne moraš zbog toga da se osećaš hendikepirano, tim pre što se šalim. Ali ovo je sada ozbiljno. Vrlo ozbiljno. Mislim... manje-više... (ovde može smeško, al ću ga izostavim da bi bilo dvosmisleno).
Ne slažem se (kako ovo lepo zvuči). Upravo ako se pokažemo nasilnima smatraće nas za divljake.
Naravno da je ne podržavaš jer tebe ne pogađa ono što njih pogađa i ne nosiš teret svoje prirode koji oni nose i nisi suočena sa odnosom društva prema sebi sa kojim se oni suočavaju. I naravno, j*be ti se za sve one koji su drugačiji od tebe i njihove probleme. Daj da im napravimo još veće. U pravu si, daleko smo mi odmakli od životinja. Sve smo zaboravili i postali nadobudni.

aha, moderator :aha:
moderator ciji je najbolji prijatelj, zamisli sad ironiju - gej. moderator koja je x puta bila u gej klubu. i zamisli, znam da ne nose nikako veci teret nego bilo ko drugi. i zamisli, zajedno resavamo neke probleme, bilo poslovne, bilo ljubavne, bilo porodicne, savetujemo jedno drugo... jer, zamisli i gejevi su ljudi isto kao ti i ja. ni bolji ni gori, isti. samo sto ih ja za razliku od tebe ne zalim jer smatram da nisu vredni zaljenja, jer nisu drugaciji, imamo iste potrebe. ali daj da napravimo paradu, pojacamo mrznju, razbijemo pola grada i tako... u pravu si, sve smo zaboravili i postali nadobudni.

Poslednja izmena:

И шта предлажеш,да изађемо сутра скалнаних гађа да им докажемо да нису различити?
Различити су па шта?
Постоје на хиљаде различитости међу људима.
Колико њих захтева парадирање главним градом неке државе и истицање своје различитости по сваку цену?
Јел ти брани неко да будеш педер?
Буди.Ћути и уживај ко и сви други.Докажи да си нормалан.Да нормално живиш и радиш.
Само немој својом голом гузицом доказивати своја опредељења.Устав ти гарантује слободу.
Користи је ко и остали.Нормално без истицања.И но проблемо.

И шта предлажеш,да изађемо сутра скалнаних гађа да им докажемо да нису различити?
Различити су па шта?
Постоје на хиљаде различитости међу људима.
Колико њих захтева парадирање главним градом неке државе и истицање своје различитости по сваку цену?
Јел ти брани неко да будеш педер?
Буди.Ћути и уживај ко и сви други.Докажи да си нормалан.Да нормално живиш и радиш.
Само немој својом голом гузицом доказивати своја опредељења.Устав ти гарантује слободу.
Користи је ко и остали.Нормално без истицања.И но проблемо.

da dodam - ni jedan gej koga poznajem ne podrzava tu paradu. svako od njih normalno zivi i radi, niko nije imao problema sa bilo kime jer je gej... i onda dodje neko i kaze im da izadju na ulicu i traze svoja prava. koja prava?

da dodam - ni jedan gej koga poznajem ne podrzava tu paradu. svako od njih normalno zivi i radi, niko nije imao problema sa bilo kime jer je gej... i onda dodje neko i kaze im da izadju na ulicu i traze svoja prava. koja prava?

Наравно о томе данима пишем.
Нико још није дошао и рекао добио сам отказ јер сам педер.
Или казннила ме полиција јер сам лезбејка.
Дакле нико им не брани да буду оно што јесу.
Е сад што је неко умислио да треба јавно да иде гологуз и да нам натура његову сехуалну орјентацију нек извине.
Нек поштују различитости.Да би и други поштовали њих.

Наравно о томе данима пишем.
Нико још није дошао и рекао добио сам отказ јер сам педер.
Или казннила ме полиција јер сам лезбејка.
Дакле нико им не брани да буду оно што јесу.
Е сад што је неко умислио да треба јавно да иде гологуз и да нам натура његову сехуалну орјентацију нек извине.
Нек поштују различитости.Да би и други поштовали њих.

problem je u tome sto ovo sutra ne organizuju u cilju ostvarivanja nekih prava, nego sto osnivaci gej pokreta koji su do sada primili debele pare od zapadnih organizacija, te ulozene pare u promovisanje gej pokreta moraju nekako da opravdaju... :neutral:

aha, moderator :aha:
moderator ciji je najbolji prijatelj, zamisli sad ironiju - gej. moderator koji je x puta bio u gej klubu. i zamisli, znam da ne nose nikako veci teret nego bilo ko drugi. i zamisli, zajedno resavamo neke probleme, bilo poslovne, bilo ljubavne, bilo porodicne, savetujemo jedno drugo... jer, zamisli i gejevi su ljudi isto kao ti i ja. ni bolji ni gori, isti. samo sto ih ja za razliku od tebe ne zalim jer smatram da nisu vredni zaljenja, jer nisu drugaciji, imamo iste potrebe. ali daj da napravimo paradu, pojacamo mrznju, razbijemo pola grada i tako... u pravu si, sve smo zaboravili i postali nadobudni.
Aha, dijalog se razvija. Šta će sda muzjak odgovoriti? Postaje napeto.
Tu su neki novi momenti koje je @milica izvukla iz rukava. Ali videće se u daljem nastavku.
NASTAVAK:
Interesantno je da imaš prijatelja koji je gay ali nemaš empatije. Ne nose nikako veci teret nego bilo ko drugi? Ma nemoj??? Izgleda da sam ja neobavešten. Pa ja sam sve vreme bio u zabludi. Ako je to istina moram reći da si mi otvorila oči. Bojim se da ne postanem buljav (nema veze sa buljom već sa očima).
Samo sam sada ipak u nedoumici. Pitam se ako ne osećaju veći teret zašto onda ovolika frka, parada...
Pa zar ne vidiš već po tome što je njihov skup samo zbog seksualne prirode diskriminisan. Za svakakve gluposti mogu da se održavaju skupovi i štrajkovi. Ali ako oni to pokušaju to je problem.
Možda njihov finansijski teret nije ništa veći nego kod ostalih, ali njihov društveni status nije baš zavidan. I nemoj mi reći da ne postoji diskriminacija (kakve god vrste).
Da li se paradom nešto rešava. Rešava se. Parada jeste prelomni trenutak odnosa društva prema njima. Kao što se jedinka adaptira tako se i populacija (rulja) adaptira (stiče naviku). Naviku da je normalno živeti u sredini u kojoj egzistira gay osoba. I ako bi se govorilo o poremećaju, daleko je veći poremećaj u glavama onih koji bi da ignorišu, diskriminišu pa čak i unešte gay populaciju. A najveći pobornici te borbe su oni koji bi da se osvedoče i pred sobom i pred drugima da nisu gay.
Zašto?
Zato što ih latentni homoseksualizam koga i nisu svesni nagoni da ga iskorene.
Zašto?
Zato što je sramno nositi u sebi seksualnost takve vrste.
Zašto?
Zato što ih je društvo tako vaspitalo i formiralo i to je sada jako u njima. I to je sa psihološkog stanovišta razumljivo.
Ali to ne znači da treba prihvatiti status quo. Sve se menja pa i kolektivna svest i društveni odnosi.
I još nešto. Jesi li sigurna da ti je prijatelj gay ili je samo u pitanju pomodarstvo? :per:

Možda si ti u pravu i možda su u pitanju pare koje treba da se opravdaju. Ali se pitam, zar nije dovoljno očigledno negativan i nasilan odnos prema skupu na kome će se naći puno gay osoba, pa da se ne pitamo koja prava?
Da je odnos prema njihovom skupu od strane populacije dobronameran ja bih se onda pitao - koja prava? Ovako... prosvetlite me.

Aha, dijalog se razvija. Šta će sda muzjak odgovoriti? Postaje napeto.
Tu su neki novi momenti koje je @milica izvukla iz rukava. Ali videće se u daljem nastavku.
NASTAVAK:
Interesantno je da imaš prijatelja koji je gay ali nemaš empatije. Ne nose nikako veci teret nego bilo ko drugi? Ma nemoj??? Izgleda da sam ja neobavešten. Pa ja sam sve vreme bio u zabludi. Ako je to istina moram reći da si mi otvorila oči. Bojim se da ne postanem buljav (nema veze sa buljom već sa očima).
Samo sam sada ipak u nedoumici. Pitam se ako ne osećaju veći teret zašto onda ovolika frka, parada...
Pa zar ne vidiš već po tome što je njihov skup samo zbog seksualne prirode diskriminisan. Za svakakve gluposti mogu da se održavaju skupovi i štrajkovi. Ali ako oni to pokušaju to je problem.
Možda njihov finansijski teret nije ništa veći nego kod ostalih, ali njihov društveni status nije baš zavidan. I nemoj mi reći da ne postoji diskriminacija (kakve god vrste).
Da li se paradom nešto rešava. Rešava se. Parada jeste prelomni trenutak odnosa društva prema njima. Kao što se jedinka adaptira tako se i populacija (rulja) adaptira (stiče naviku). Naviku da je normalno živeti u sredini u kojoj egzistira gay osoba. I ako bi se govorilo o poremećaju, daleko je veći poremećaj u glavama onih koji bi da ignorišu, diskriminišu pa čak i unešte gay populaciju. A najveći pobornici te borbe su oni koji bi da se osvedoče i pred sobom i pred drugima da nisu gay.
Zašto?
Zato što ih latentni homoseksualizam koga i nisu svesni nagoni da ga iskorene.
Zašto?
Zato što je sramno nositi u sebi seksualnost takve vrste.
Zašto?
Zato što ih je društvo tako vaspitalo i formiralo i to je sada jako u njima. I to je sa psihološkog stanovišta razumljivo.
Ali to ne znači da treba prihvatiti status quo. Sve se menja pa i kolektivna svest i društveni odnosi.
I još nešto. Jesi li sigurna da ti je prijatelj gay ili je samo u pitanju pomodarstvo? :per:

poznajes li ti nekog geja? sumnjam.
odgovoricu ti prvo na poslednje pitanje, ne znam o kakvom pomodarstvu je rec, ali ako ti tako sklapas prijateljstva, onda si slucaj za zaljenje ili posmatranje.
dalje, ne znam zasto bih osecala bilo kakvu vrstu empatije prema mom prijatelju, pa nit je sakat, nit je bolestan, on je osoba od krvi i mesa, sa svim svojim manama i vrlinama, te problemima koje ima bilo koji dvadesetsestogodisnjak u srbiji...
njegov drustveni zivot je i vise nego zavidan, tako da ne znam zasto to spominjes? niti trpi diskriminaciju bilo koje vrste. normalno radi, normalno zivi, izlazi, druzi se, msm, ima i decka ako te bas zanima :) tako da ne shvatam cemu ta paranoja.
dalje, ako treba da poredimo radnike neke fabrike koji 67 meseci nisu primili platu i prosecnog srpskog geja koji izlazi na ulicu jer mu se bas nosa sarena zastava, onda... :zcepanje:

nemoj da lupaš bre kolega ko otvoren prozor, ovo su sve samo reakcije

šta si ti mislio, da će Srbi da ćute dok im se guraju nastranosti pod nos?

Kakve reakcije? Mislis reakcije na reakciju?

Jer reakcija je kada nipodastavani i pljuvani dignu svoj glas protiv retardiranog javnog diskursa. Ovo moze samo da bude reakcija tog retardiranog javnog diskursa na njihovu reakciju.

A nisam ja ni sumnjao da ce retardirani javni diskurs da udari svom svojom snagom, naprotiv, ocekivao sam to. I bas mi je sladak zbog toga:mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back