Слобода кретања

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Aha, dijalog se razvija. Šta će sda muzjak odgovoriti? Postaje napeto.
Tu su neki novi momenti koje je @milica izvukla iz rukava. Ali videće se u daljem nastavku.
NASTAVAK:
Interesantno je da imaš prijatelja koji je gay ali nemaš empatije. Ne nose nikako veci teret nego bilo ko drugi? Ma nemoj??? Izgleda da sam ja neobavešten. Pa ja sam sve vreme bio u zabludi. Ako je to istina moram reći da si mi otvorila oči. Bojim se da ne postanem buljav (nema veze sa buljom već sa očima).
Samo sam sada ipak u nedoumici. Pitam se ako ne osećaju veći teret zašto onda ovolika frka, parada...
Pa zar ne vidiš već po tome što je njihov skup samo zbog seksualne prirode diskriminisan. Za svakakve gluposti mogu da se održavaju skupovi i štrajkovi. Ali ako oni to pokušaju to je problem.
Možda njihov finansijski teret nije ništa veći nego kod ostalih, ali njihov društveni status nije baš zavidan. I nemoj mi reći da ne postoji diskriminacija (kakve god vrste).
Da li se paradom nešto rešava. Rešava se. Parada jeste prelomni trenutak odnosa društva prema njima. Kao što se jedinka adaptira tako se i populacija (rulja) adaptira (stiče naviku). Naviku da je normalno živeti u sredini u kojoj egzistira gay osoba. I ako bi se govorilo o poremećaju, daleko je veći poremećaj u glavama onih koji bi da ignorišu, diskriminišu pa čak i unešte gay populaciju. A najveći pobornici te borbe su oni koji bi da se osvedoče i pred sobom i pred drugima da nisu gay.
Zašto?
Zato što ih latentni homoseksualizam koga i nisu svesni nagoni da ga iskorene.
Zašto?
Zato što je sramno nositi u sebi seksualnost takve vrste.
Zašto?
Zato što ih je društvo tako vaspitalo i formiralo i to je sada jako u njima. I to je sa psihološkog stanovišta razumljivo.
Ali to ne znači da treba prihvatiti status quo. Sve se menja pa i kolektivna svest i društveni odnosi.
I još nešto. Jesi li sigurna da ti je prijatelj gay ili je samo u pitanju pomodarstvo? :per:

Све си рекао.
Јер немаш ваљан и аргументован одговор ко ти брани и усркађује права.
Желиш да се фалиш да сви виде тко си и шта си.
Јер наравно теби није болесно да се 98% популације прилагођава теби.Ви сте ИН.Богови.Треба вам се клањати.
Ал драго ми што пишеш.Да руља види ко сте у ставри.Настави нећу те више ометати.

Kakve reakcije? Mislis reakcije na reakciju?

Jer reakcija je kada nipodastavani i pljuvani dignu svoj glas protiv retardiranog javnog diskursa. Ovo moze samo da bude reakcija tog retardiranog javnog diskursa na njihovu reakciju.

A nisam ja ni sumnjao da ce retardirani javni diskurs da udari svom svojom snagom, naprotiv, ocekivao sam to. I bas mi je sladak zbog toga:mrgreen:

kolega, ovaj govor da održiš sutra na paradi

Kakve reakcije? Mislis reakcije na reakciju?

Jer reakcija je kada nipodastavani i pljuvani dignu svoj glas protiv retardiranog javnog diskursa. Ovo moze samo da bude reakcija tog retardiranog javnog diskursa na njihovu reakciju.

A nisam ja ni sumnjao da ce retardirani javni diskurs da udari svom svojom snagom, naprotiv, ocekivao sam to. I bas mi je sladak zbog toga:mrgreen:

chek kami, nisi fer.
ti si provereni demokrata, a glavni demokratski princip je reprezentacija naroda u vlasti, bio taj narod i retardiran po tvom ukusu.

zar nije taj prvi i glavni princip ovde povredjen, i to zgazen?

nemoj da lupaš bre kolega ko otvoren prozor, ovo su sve samo reakcije

šta si ti mislio, da će Srbi da ćute dok im se guraju nastranosti pod nos?
Kad smo kod reakcija, neki su iziritirani time što im se diže gad pomisle na gay paradu. I naravno, kriva je gay parada jer misle da zbog nje postaju nastrani. A ne shvataju da je to do njih samih. A zamisli čovek je Srbin, pa još patriota, pa navijač, a diže mu se. Zamisli sramote. Dakle, treba pobiti te gayeve.

Aha, dijalog se razvija. Šta će sda muzjak odgovoriti? Postaje napeto.
Tu su neki novi momenti koje je @milica izvukla iz rukava. Ali videće se u daljem nastavku.
NASTAVAK:
Interesantno je da imaš prijatelja koji je gay ali nemaš empatije. Ne nose nikako veci teret nego bilo ko drugi? Ma nemoj??? Izgleda da sam ja neobavešten. Pa ja sam sve vreme bio u zabludi. Ako je to istina moram reći da si mi otvorila oči. Bojim se da ne postanem buljav (nema veze sa buljom već sa očima).
Samo sam sada ipak u nedoumici. Pitam se ako ne osećaju veći teret zašto onda ovolika frka, parada...
Pa zar ne vidiš već po tome što je njihov skup samo zbog seksualne prirode diskriminisan. Za svakakve gluposti mogu da se održavaju skupovi i štrajkovi. Ali ako oni to pokušaju to je problem.
Možda njihov finansijski teret nije ništa veći nego kod ostalih, ali njihov društveni status nije baš zavidan. I nemoj mi reći da ne postoji diskriminacija (kakve god vrste).
Da li se paradom nešto rešava. Rešava se. Parada jeste prelomni trenutak odnosa društva prema njima. Kao što se jedinka adaptira tako se i populacija (rulja) adaptira (stiče naviku). Naviku da je normalno živeti u sredini u kojoj egzistira gay osoba. I ako bi se govorilo o poremećaju, daleko je veći poremećaj u glavama onih koji bi da ignorišu, diskriminišu pa čak i unešte gay populaciju. A najveći pobornici te borbe su oni koji bi da se osvedoče i pred sobom i pred drugima da nisu gay.
Zašto?
Zato što ih latentni homoseksualizam koga i nisu svesni nagoni da ga iskorene.
Zašto?
Zato što je sramno nositi u sebi seksualnost takve vrste.
Zašto?
Zato što ih je društvo tako vaspitalo i formiralo i to je sada jako u njima. I to je sa psihološkog stanovišta razumljivo.
Ali to ne znači da treba prihvatiti status quo. Sve se menja pa i kolektivna svest i društveni odnosi.
I još nešto. Jesi li sigurna da ti je prijatelj gay ili je samo u pitanju pomodarstvo? :per:

Neću da se mešam, samo moram da primetim da tvoj su tvoj nick i ovaj post nekako u neskladu.

Nastavi, slobodno, nemoj da te ja remetim.

Kad smo kod reakcija, neki su iziritirani time što im se diže gad pomisle na gay paradu. I naravno, kriva je gay parada jer misle da zbog nje postaju nastrani. A ne shvataju da je to do njih samih. A zamisli čovek je Srbin, pa još patriota, pa navijač, a diže mu se. Zamisli sramote. Dakle, treba pobiti te gayeve.

dal' se tebi diže i kad, ne sumnjam da znaš

kome se drugom diže i kad, sumnjam da znaš - mada bi te verovatno uzbudilo da znaš

fujjj.

Možda si ti u pravu i možda su u pitanju pare koje treba da se opravdaju. Ali se pitam, zar nije dovoljno očigledno negativan i nasilan odnos prema skupu na kome će se naći puno gay osoba, pa da se ne pitamo koja prava?
Da je odnos prema njihovom skupu od strane populacije dobronameran ja bih se onda pitao - koja prava? Ovako... prosvetlite me.
cuj, zivimo u srbiji, u drzavi gde je i heteroseksualni sex tabu tema, o necem drugom da ne pricamo. i sta sad, pola zena u srbiji treba da izadje na ulicu jer nisu nikad dozivele orgazam i ne smeju da pricaju o tome??

chek kami, nisi fer.
ti si provereni demokrata, a glavni demokratski princip je reprezentacija naroda u vlasti, bio taj narod i retardiran po tvom ukusu.

Nije, ovde imamo problem manjine i vecine u demokratiji. Svi ljudi imaju jednak obim licnih prava jer su ona nedeljiva i pripadaju svim ljudima na isti nacin, bilo da spadaju u manjinu ili u vecinu...to je savremena demokratija

chek kami, nisi fer.

Nisam ja demokrata, vec liberal.;)

I pisao sam o tome 10 puta, ne moze da bude povredjen demokratski princip vecine, jer je ovde rec o ljudskim pravima. A to znaci da ona ima da se postuju, pa makar i 99,99999% ljudi u nekom drustvu reklo da ne mogu da se postuju.

Све си рекао.
Јер немаш ваљан и аргументован одговор ко ти брани и усркађује права.
Желиш да се фалиш да сви виде тко си и шта си.
Јер наравно теби није болесно да се 98% популације прилагођава теби.Ви сте ИН.Богови.Треба вам се клањати.
Ал драго ми што пишеш.Да руља види ко сте у ставри.Настави нећу те више ометати.
Vidi pametnjakovića. Jel sričeš dok čitaš? Pa još i pogrešno čitaš. A kad sam ja tražio da se populacija prilagođava meni? I koji smo to "MI" (ili mi persiraš) a koji ste to VI ili ti? I ne ometaš ti mene time što si ometen, ili se praviš blesav. Prosto ne mogu da verujem da si toliko nepismen. Ili haluciniraš? Jbm li ga.
Pretpostavljam da je trava u redu, ili špric?

??
ti si malo u sukobu sa samim sobom

Ne znam na sta mislis. Ako mislis na demokratski princip, to ti je jedan od demokratskih principa- postovanje manjine, postovanje Ustava i zakona. Ne mislis valjda da u demokratiji vlada apsolutna sila vecine? Ne, svaki moderan Ustav ti cak i ima izricite odredbe o tome koja pitanja nikada ne smeju da se iznose na referendum, a kamoli da od rezultata anketa zavisi da li ce se postovati necije ljudsko pravo.

Nije, ovde imamo problem manjine i vecine u demokratiji. Svi ljudi imaju jednak obim licnih prava jer su ona nedeljiva i pripadaju svim ljudima na isti nacin, bilo da spadaju u manjinu ili u vecinu...to je savremena demokratija

Ајде дете да појасним и теби.
Ни извршна ни законодавна ни судска власт ни по ком основу не ускраћују права педерима.
Дакле имају потпуно и легитимно право да буду то што јесу.По Уставу.
Елем у чему је онда поента шетње голих ****** испод мога прозора?
Угрожава ли неко на тај начин моја права можда?
Будите оно што јесте.Нико вам не брани.
Само будите реални и коректни.Друштво вам омогућује,нема потребе за парадирањем.И доказивањем.

cuj, zivimo u srbiji, u drzavi gde je i heteroseksualni sex tabu tema, o necem drugom da ne pricamo. i sta sad, pola zena u srbiji treba da izadje na ulicu jer nisu nikad dozivele orgazam i ne smeju da pricaju o tome??
U pravu si.
Kad je neko u pravu ja to priznajem. Kao ja sam kompetentan da odlučim ko je u pravu.
I sram te bilo, pričaš ovako javno o seksu i orgazmu.
No, šalu na stranu. Sad da pitam.
Šta je rešenje? Da se ćuti, trpi i ništa ne preduzima? Ti upravo govoriš o primitivizmu i licemerju. Da li tako treba da ostane ili ovo društvo treba da pravi pomake ka nečemu drugom. Ako su nauka i kompetentni ljudi dali svoju reč i mišljenje, to nas ne treba da se tiče. Ne, mi imamo svoj stav zasnovan na ispraznoj veri u sebe. Jer ko će da se udubljuje u naučna nagvaždanja. Prostoti i gluposti ništa nije sveto što nije prosto i glupo (Niče).

Pa za pocetak, i to samo za pocetak, eto recimo pravo na javno okupljanje. Ocigledno, vec deset godina ne mogu da ga ostvare. Dok, za to vreme, pominjani ugnjetavani radnici ostvarili to pravo 450000 puta.

pa oni imaju to pravo, niko im ne brani da se javno okupljaju... eto okupljaju se u klubovima, kaficima, diskotekama i?
sama gej parada je visokorizicna manifestacija, bice zatvoreno pola grada, moguci su incidenti, zar to nije ugrozavanje prava obicnih gradjana? zbog gej parade meni ce biti uskracena sloboda kretanja i sta onda? trebam li organizovati neki skup povodom toga? zaliti se strazburu?

Ne znam na sta mislis. Ako mislis na demokratski princip, to ti je jedan od demokratskih principa- postovanje manjine, postovanje Ustava i zakona. Ne mislis valjda da u demokratiji vlada apsolutna sila vecine? Ne, svaki moderan Ustav ti cak i ima izricite odredbe o tome koja pitanja nikada ne smeju da se iznose na referendum, a kamoli da od rezultata anketa zavisi da li ce se postovati necije ljudsko pravo.

demokratski princip nema veze sa osecajima postovani kolega, demokratija je prezentacija naroda u vlasti, nista vise nista manje.

i u tom slucaju, taj princip je zgazen

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back