gost 186661
Elita
- Poruka
- 24.166
Aha, dijalog se razvija. Šta će sda muzjak odgovoriti? Postaje napeto.
Tu su neki novi momenti koje je @milica izvukla iz rukava. Ali videće se u daljem nastavku.
NASTAVAK:
Interesantno je da imaš prijatelja koji je gay ali nemaš empatije. Ne nose nikako veci teret nego bilo ko drugi? Ma nemoj??? Izgleda da sam ja neobavešten. Pa ja sam sve vreme bio u zabludi. Ako je to istina moram reći da si mi otvorila oči. Bojim se da ne postanem buljav (nema veze sa buljom već sa očima).
Samo sam sada ipak u nedoumici. Pitam se ako ne osećaju veći teret zašto onda ovolika frka, parada...
Pa zar ne vidiš već po tome što je njihov skup samo zbog seksualne prirode diskriminisan. Za svakakve gluposti mogu da se održavaju skupovi i štrajkovi. Ali ako oni to pokušaju to je problem.
Možda njihov finansijski teret nije ništa veći nego kod ostalih, ali njihov društveni status nije baš zavidan. I nemoj mi reći da ne postoji diskriminacija (kakve god vrste).
Da li se paradom nešto rešava. Rešava se. Parada jeste prelomni trenutak odnosa društva prema njima. Kao što se jedinka adaptira tako se i populacija (rulja) adaptira (stiče naviku). Naviku da je normalno živeti u sredini u kojoj egzistira gay osoba. I ako bi se govorilo o poremećaju, daleko je veći poremećaj u glavama onih koji bi da ignorišu, diskriminišu pa čak i unešte gay populaciju. A najveći pobornici te borbe su oni koji bi da se osvedoče i pred sobom i pred drugima da nisu gay.
Zašto?
Zato što ih latentni homoseksualizam koga i nisu svesni nagoni da ga iskorene.
Zašto?
Zato što je sramno nositi u sebi seksualnost takve vrste.
Zašto?
Zato što ih je društvo tako vaspitalo i formiralo i to je sada jako u njima. I to je sa psihološkog stanovišta razumljivo.
Ali to ne znači da treba prihvatiti status quo. Sve se menja pa i kolektivna svest i društveni odnosi.
I još nešto. Jesi li sigurna da ti je prijatelj gay ili je samo u pitanju pomodarstvo?![]()
Све си рекао.
Јер немаш ваљан и аргументован одговор ко ти брани и усркађује права.
Желиш да се фалиш да сви виде тко си и шта си.
Јер наравно теби није болесно да се 98% популације прилагођава теби.Ви сте ИН.Богови.Треба вам се клањати.
Ал драго ми што пишеш.Да руља види ко сте у ставри.Настави нећу те више ометати.
...ako je mene slagao Politicki sistem ja lazem tebe ali zivota mi sam ga nabubala by heart, niko mi nista ne verujeeee
...