Slike i opisi automobila posetilaca foruma

• Začetnik teme Začetnik teme Kypck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Za ovu godinu zavrseno osvezavanje.

Zamenjeni kocioni diskovi, Textar kao i plocice. Lageri u prednjim tockovima, Meyle. Prednji i zadnji stabilizatori, Febi. SKF donje prednje jabucice. Ulje u menjacu. Mali servis, svi filteri Meyle, kao i ulje u motoru 5W30 Total. Gumice zadnje balans stangle. Ponekad "skripale". Izgleda da se guma osusila.

Za sledecu godinu ostao veliki servis. Ionako tada dolazi vreme.

Izletelo veoma povoljno, 300e, 4kom, Conti sportconcat 5, letnje. 2021 god. Postojece ce ovo leto da isteraju a onda nabacimo Conti. Sutra im sleduje prskanje glicerinom pa na "spavanje" do sledeceg proleca.
Tako da smo mirni, sto se guma tice, najmanje 3god. Zimske GY, letnje Conti. Merak samo tako. :)
Pa to pola auta menjaš jel auto iz uvoza sa nekog placa? 🤔

Ja sam na coradu uložio 120 evra u trap posle 50.000 km pa pitam.
Vidis, ja ne gledam kroz novac. Sigurnost i bezbednost, koliko god bila, mojih u porodici i drugih ljudi, kao i onih van auta, su meni merilo. Cujnemo, ja ili sin, nesto da lupne, hocu da znam sta je. I menjam ako je nesto ...

Diskovi i plocice se menjaju zavisno od istrosenosti. Na autu nisu menjani skoro 5 god. Po mome je vreme za menjanje. Ne zelim da merim koliko su istroseni. Ulje u menjacu menjano pre 4-5 god. Ne zelim da razmisljam na dalje ili dali se menja na 100K ili milion km. Ulje u kocnicama menjano pocetkom proslog meseca. Nakon 3 god. I to je za mene tacka. 3god, i to je to, menjam. Na lezecem ako cujem ponekad da lupne donja jabucica. Ne cekam da se raspadne. Menjam na oba tocka. I kraj. Nema razgovora da li ili ne. Stabilizator, zadnji desni sam sumnjao na njega. Majstor mi rece i prednji ce za pola god ili malo vise da se pokaze. Moj odgovor, menjaj sva 4. Ne zanima me. Da ne nabrajam dalje da npr mali servis je radjen uvek na 8-10K km. Jednom se desilo na 12K. Itd, itd, itd ...

Jednostavno zelim kada neko sedne u taj auto, da je siguran da ode za Kinu i da ga nece ostaviti na putu. A do sada nas nije ostavio. Da ce biti sa nase strane ucinjeno koliko se moze za sigurnost onih koji su u autu kao i onih van njega. Oko toga nema rasprave, dileme, premisljanja... Jednostavno Prva Bozija Zapovest. Nema drugih zapovesti ili iznimki kada je taj auto u pitanju. Kada neki drugi bude i za njega ce isto vaziti.

ja za 12 godina nisam ulozio ni marku, presao 70000 km :)))
3 puta svjecice, 2 bobine (jednu kupio neku kinesku pa nije valjala)
na automobilu su jos svi fabricki dijelovi, osim gore navedenih.. ima 120tkm
tekucine sam redovno mijenjao
Ja sem velikog servisa ništa drugo nisam radio a tu je bila i rashladna tečnost, kočiona. Otprilike jednom u 5-6 godina. Što se tiče trapa za 50tkm sam promenio jednu (desna strana) kuglu i stabilizator koji je pukao. E da i obe šolje amortizera to sam zaboravio. diskove i pločice ne menjam jer kočim motorom pa mi traju 100.000 km otprilike to nikada nisam dočekao. To sam uvek gledao kada kupujem auto, jednostavno gurneš prst kroz felnu i pipneš.

Sad skoro majstor na ladi kaže treba da se menjaju diskovi i pločice ja gurnem prsti kažem ne trebaju. On zeva otvorenih usta. Možda i trebaju ali koliko napipam ima više od pola mesa. Mogu oni svašta da menjaju non stop.

Ne zanima me i ti promeni pola auta :lol: što nisi i amortizere menjao?
Hahaha ... Pa ako te ne zanima sto me pitas za amortizere? Ostavi se tih pacenickih igara samnom. ;) idi gurni prst i izmeri potrosnju na kosilici, pa "lafcino" kukaj tamo, ne na forumu, i leci komlekse kako nemas para za gorivo jer auto puno trosi.

Nisi dostojan da na tebe vise trosim reci. Uzivaj ... :ok:

Ja sem velikog servisa ništa drugo nisam radio
Kakva ortodoksna laz.
Lazes sebe ili mislis da samo lazes nas?
A amortizeri majstore? :zper:
ovde se razmenjuju iskustva i znanja
A ti imas znanje bas bas ogromno a promenio si tri auta za 25 godina. :hahaha:
Lupetas o dizelasima kako trose preko 10L a onda pokazujes potrosnju BMW-a kako trosi 6,1 u cistoj gradskoj voznji.
Pljujes po nemcima a onda ih hvalis kako imaju daleko kvalitetniji enterijer od francuza.
I tako pobijas sam sebe s vremena na vreme jer vise se i ne secas sta si pisao i lagao.
Cuj mnogo ti da sipas kad auto trosi 8L?????
PA onda auto i nije za tebe. Znas postoji i bicikl.

Registrovan Pug, pita me zena koja radi na tehnickom u vezi dokumentacije, znam je dugo godina, kako me sluzi auto, ja kazem auto nije nov ali me sluzi dobro i da sam imao ulaganja, ona kaze da joj krivo sto je prodala Opel Asconu i da se sad zlopati sa novijim vozilom i ne samo ona nego i ljudi generalno i da je sve to preskupo za odrzavanje i neisplativo, a ja joj kazem pa to je tako napravljeno ne da olaksa coveku nego da se kvari i da izbija i poslednji dinar i to namenski ....ne prave se automobili kao nekada.

I da rekao sam joj da sam gledao klip sa Youtube kako je covek za kratko vreme skrsio 4000 evra ako ne i vise na Bmw e60 530d sve dizne je morao da menja za 2000 evra i generalka motora oko 1500 evra plus ponovo mapiranje na fabricko ...i na kraju se toliko razpizdeo da ga prodao....ali jbg zaljubio se u Bmw da ga nije ni krsteno pogledao kakav je.

Kakva ortodoksna laz.
Lazes sebe ili mislis da samo lazes nas?
A amortizeri majstore? :zper:

A ti imas znanje bas bas ogromno a promenio si tri auta za 25 godina. :hahaha:
Lupetas o dizelasima kako trose preko 10L a onda pokazujes potrosnju BMW-a kako trosi 6,1 u cistoj gradskoj voznji.
Pljujes po nemcima a onda ih hvalis kako imaju daleko kvalitetniji enterijer od francuza.
I tako pobijas sam sebe s vremena na vreme jer vise se i ne secas sta si pisao i lagao.
Cuj mnogo ti da sipas kad auto trosi 8L?????
PA onda auto i nije za tebe. Znas postoji i bicikl.
Brkaš babe i žabe, na i20 nisam još ni veliki servis radio. Sve je fabrički. Pre njega sam kupovao polovnjake i prvo što uradim je veliki servis a naravno kupovao sam od višegodišnjih vlasnika automobil. Preprodavce sam uvek zaobilazio jer su prevaranti tj porez za budale.

Drugo pokazao sam bmw koji stvarno troši manje jer ima tako rešen lanac. Vw i audi prave isti motor godinama unazad i zato troše ko tenkovi bilo dizel bilo benzin.

Pohvalio sam bmw inovativnost, zašto ne? Jedini su uradili nešto novo dok ostali degradiraju svoje motore. Em su jadni em im skidaju još po jedan cilindar em TROŠE KO TENKOVI!

Ali džabe ja tebi pričam.

Poslednja izmena od moderatora:

Back