Slike i opisi automobila posetilaca foruma

• Začetnik teme Začetnik teme Kypck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Racunao sam da mi treba jos nekih 800 evra da dovedem auto u ful stanju sa sve novim gumama nekim kozmetickm sitnicama, da se zafarba krov i hauba i da ubacim nove gasne amortizere verovatno Monroe i nove solje napred i remontujem torziju, mada torzija mi nije losa i sada ali da to bude bas ono bomba, kad se uradi da se uradi.

I opet ces imati babu.
Sve sto ulozis ti se nece vratiti i podici ces vrednost auta za 10€.
E sad,ti ces da kazes da ga sredjujes za sebe ali nikad to nece biti auto sa kim ces 100% biti siguran da ce te dovesti do nekog mesta jer zamor materijala je tu i mozes ti da radis sta hoces ali ga ne mozes izbeci.
Zato ljudi pisu "podvige" kako ih je taj matori ljubimac npr dovezao od Novog Sada do mora bez problema. Sa novijim autom o tome ne bi ni pisali.

Kao prvo ja ne sredjujem auto zbog drugog nego zbog sebe i to je tacno, kao drugo nigde me nije ostavio ni dan danas, limarijski je u odlicnom stanju, motor je takodje dobar oko trapova sam sredio tu je i bilo najvise ulaganja od kada sam kupio, sad uglavnom imam standardno odrzavanje tipa mali servis, sve ostalo sto najvise gledaju na tehnickom mi je ispravno i zadovoljan sam kako se vozi.

Super.
A da te pitam " Jel bi krenuo za Grcku a da se ne zapitas da li ce biti neki problem?"
Vidis toga kod novijeg automobila nema osim ako nije neki raspali krs.
I vec znamo odgovor da ces da kazes da smes da krenes na kraj sveta jer takav si covek.
Ali.....
I vidis da vec znam odgovore kako bi ti odgovorio na moja pitanja.
Sta mislis zasto znam?
Zato sto sam davno prosao tu skolu i sreo mnogo ljudi koji tako razmisljaju i koji su se kasnije uverili da sam bio u pravu.
Mnogo kola i ljudi je proslo kroz moje dvoriste i jako dobro znam o cemu pisem.

Super.
A da te pitam " Jel bi krenuo za Grcku a da se ne zapitas da li ce biti neki problem?"
Vidis toga kod novijeg automobila nema osim ako nije neki raspali krs.
I vec znamo odgovor da ces da kazes da smes da krenes na kraj sveta jer takav si covek.
Ali.....
I vidis da vec znam odgovre kako bi ti odgovorio na moja pitanja.
Sta mislis zasto znam?
Zato sto sam davno prosao tu skolu i sreo mnogo ljudi koji tako razmisljaju i koji su se kasnije uverili da sam bio u pravu.
Mnogo kola i ljudi je proslo kroz moje dvoriste i jako dobro znam o cemu pisem.
Sa ovakvim gumama sto trenutno imam ne bih smeo da cepam 1000 kilometara to pricam realno, a ovako sem toga smeo bih zato sto nemam problema sa pregrevanjem, motor ide dobro, trapovi su ok tehnicki je ispravan i ne trosi puno posto vozim pretezno na plinu.

Sa ovakvim gumama sto trenutno imam ne bih smeo da cepam 1000 kilometara to pricam realno, a ovako sem toga smeo bih zato sto nemam problema sa pregrevanjem, motor ide dobro, trapovi su ok tehnicki je ispravan i ne trosi puno posto vozim pretezno na plinu.
A kakva ti je letva volana?
Jel si siguran 100% u nju da je dobra?
Vidis nekad je moj otac vozio auto sa svojim detetom i pukla mu je letva u sred voznje i poginuo mu je sin.
Sto stariji auto veca su razmisljanja i po lokalu je ok voziti ga jer niti juris niti si daleko ali za putovanja to definitivno nije vozilo i zato i ne mozes da sretnes takva kola na autoputevima da se redovno voze.

Vidis nekad je moj otac vozio auto sa svojim detetom i pukla mu je letva u sred voznje i poginuo mu je sin.
Sto stariji auto veca su razmisljanja i po lokalu je ok voziti ga jer niti juris niti si daleko ali za putovanja to definitivno nije vozilo i zato i ne mozes da sretnes takva kola na autoputevima da se redovno voze.
Letva je zamenjena nema lufta, kazem ti trapovi i taj upravljacki sistem je dobar.

Nove delove sam stavljao nikad polovne i nikad nisam imao reklamaciju na bilo koji auto.

Brt to je veteran nisu oni vise za konstatno vozanje..Ta autu ako se rade da bi ih vratili u dobro stanje su za garaže i ponekad vikendom na neki skup veterana ili na kafu do grada .. Svaki dan vozanja ili neki dug put prestari su oni za to ..
Ja ga vozim svaki dan malo po lokalu malo na neki duzi put kao i svaki drugi auto manje vise , garaziram ga, solidno odrzavam i to je to, nema tu neke filozofije.
On nije ni puno presao u odnosu na svoje godiste.
Moj rodjak ima 205 open verziju takodje ga vozi svakodnevno ali je dosta i ulozio da bi ga doveo u bas dobro stanje, kupio ga davno pre 20 godina i uradio bukvalno restauraciju kompletno farbanje zamena svih delova koji su bili dotrajali znaci bukvalno kao nov auto bio tada a isada je u dobrom stanju.

IMG_20230221_113200.jpg

Jedan je visak, videcemo koji, verovatno Megan. Dva mi trebaju, za treci moze da dodje u obzir nesto za uzivanje, npr. Megane RS ili tako nesto.
E to je vec nesto ..I ja gledam nesto preko 200ks ali nista pametno da izleti ..pametno 😁 mislim da nije zgazeno a po mogućnosti da ne bude puno para ali ne zurim naletit će.. Neki dan gledao jednu Type R Hondu Civic 2009 dobra je ali nije to to nikako ne mogu sazvakati taj dizajn ali auto je top..

Back