Slike i opisi automobila posetilaca foruma

• Začetnik teme Začetnik teme Kypck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma mogu oni do sutra da snimaju nema leba od toga 😁 mi ovo uredno registrujemo i vozimo u vikendici. Do skoro pola sijalica nije radilo i nikakvih problema nismo imali. Sad je iprotrulila ali ćemo da je okrpimo jer nije skupo. U stvari ja insistiram jer u poslednje vreme radi odlično ništa se ne kvari.

Pogledajte prilog 1186289
Sta ima da se kvari kad je mazis i pazis i ugadjas :heart:

Ако није већ, ускоро ће камере да снимају цео ток техничког прегледа. Ко контролише и колико постиже да контролише... мож' се договоримо.
Snimaju sve ....eko test od sledece godine ....normalno mere se izduvi,to i pre bilo ali zakonski ne mogu nista,jer nije stupilo na snagu.

Mislim da moj tocak ne voli mnogo valjke :hahaha:
Mislim da se kod nas racuna do nekih 30 %
Ako će ti ovo pomoći:

3. KONTROLA KOČNICA
Prilikom kontrole kočnica nadzornik se vozilom navozi na uređaj za ispitivanje kočnica vozila te ispituje kočionu silu na prednjoj i zadnjoj osovini, te kočionu silu pomoćne (mehaničke) kočnice. Ukupni koeficijent sile kočenja radne kočnice za osobna vozila ne smije biti manji od 50%, a pomoćne kočnice 20%. Razlika sila kočenja za radnu kočnicu na kotačima iste osovine ne smije biti veća od 25%, a za pomoćnu kočnicu 30%. Nejednolikost sile kočenja na jednom kotaču ne smije biti veća od 20%. Postotak nejednolikosti sile kočenja izračunava se približno na polovici sile kočenja koja izaziva blokadu, a za osnovicu izdačunavanja se uzima veća sila kočenja. Sva odstupanja od ovih zakonskih normi značilo bi ne samo pad na tehničkom pregledu nego i opasnost na cesti iz razloga što bi se vrlo vjerojatno prilikom naglog kočenja vozilo zanijelo, pa čak i prevrnulo.
https://www.auti.hr/magazin/propisi-i-kazne/tehnicki-pregled-vozila-korak-po-korak/4726

Ako će ti ovo pomoći:

3. KONTROLA KOČNICA
Prilikom kontrole kočnica nadzornik se vozilom navozi na uređaj za ispitivanje kočnica vozila te ispituje kočionu silu na prednjoj i zadnjoj osovini, te kočionu silu pomoćne (mehaničke) kočnice. Ukupni koeficijent sile kočenja radne kočnice za osobna vozila ne smije biti manji od 50%, a pomoćne kočnice 20%. Razlika sila kočenja za radnu kočnicu na kotačima iste osovine ne smije biti veća od 25%, a za pomoćnu kočnicu 30%. Nejednolikost sile kočenja na jednom kotaču ne smije biti veća od 20%. Postotak nejednolikosti sile kočenja izračunava se približno na polovici sile kočenja koja izaziva blokadu, a za osnovicu izdačunavanja se uzima veća sila kočenja. Sva odstupanja od ovih zakonskih normi značilo bi ne samo pad na tehničkom pregledu nego i opasnost na cesti iz razloga što bi se vrlo vjerojatno prilikom naglog kočenja vozilo zanijelo, pa čak i prevrnulo.
https://www.auti.hr/magazin/propisi-i-kazne/tehnicki-pregled-vozila-korak-po-korak/4726
To u Hrvatskoj ,kod nas tolerisu do 30 %....meni na kraju testa ispade 1% ...nista mi nije jasno ..

Back