Slike i opisi automobila posetilaca foruma

• Začetnik teme Začetnik teme Kypck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Master_Chief:
evo informacije sa wikipedie samo shto ja nemam pojma koliki je galon i te milje:

"Despite its astounding performance, the Aero's fuel mileage is rated at an excellent (at least for a supercar) 18 mpg city and 27 mpg highway."
taken from Wikipedia

Ali verujem da nam Charger to moze sve lepo prevestu i jedinice koje mi evropljani razumemo.;)

To je upravo ono sto sam rekao.

18 milja po galonu (za grad) je 13 litara na 100 kilometara. Istu potrosnju ima i Corvette (obicna, ne Z06) sa 6.0L V8 motorom.

27 milja po galonu (za autoput) je 9 litara na 100 kilometara.

Tu potrosnju sigurno nece ostvariti pri maksimalnoj brizini, ali pri regularnoj voznji sigurno hoce.

jomini:
Pazi ovako sad... Da vaskrsne sam Albert Ajnštajn i da mi kaže da je 2+2=7 ili nešto slično, ja bih mu rekao da laže. Tada bi se ti nakačio i rekao: ''Ma da, ti ćeš da pričaš jednom Ajnštajnu''.
I to bi tebi i Hemiju bilo logično.
Nego, daj da javimo nekako Mercedesu, BMW-u i ostalim svetskim gigantima kako Aero troši benzina poput jednog BMW-a 320. Da ugase više tu proizvodnju, besmisleno je. :lol:

Ja imam dokaz da trosi toliko.

Koji dokaz ti imas da ne trosi toliko?

To je ista potrosnja koju ima Corvette (6.0L), Chryslerovi 5.7L Hemi (300C, Charger, Magnum), ali i Evo (2.0L) i Sti (2.5L).

Garwor:
Morace Jomini konacno da prizna koliko mu trosi auto, da uporedimo teorijske i prakticne vrednosti.
15l po gradu, 10 napolju. Rezervoar je 60 litara i kad ga napunim, pređem nešto preko 400km pre punjenja. Skoro sve je gradska vožnja, možda jednom u mesecu odem u tazbinu 50km tamo i 50km nazad. U Srem. Ja sam vam svima na raspolaganju za testiranje.

18 mpg je 13 litara.

untitled1-4-1.jpg

Kad kažem po gradu, ne mislim na autopudt dužine 100km koji prolazi kroz grad. To znamo, zar ne? ''Po gradu'' se misli na vožnju kreni-stani, kada ti je na svakih 100-200 metara semafor, između često gužva, pa šaltanje brzina jedno 5 puta na 100 metara viša-niža, pa koči, pa kreni opet. Onda bitna stvar: upališ auto, on hladan pa troši više, pređeš 5 km do posla, ugasiš ga, pa posle 4 sata ga opet upališ, a on opet hladan i odeš po klopu, vratiš se na posao, ugasiš ga, pa posle opet četiri sata kreneš kući tih 5km, a auto OPET hladan i opet ga posle tih 5km gasiš i ostavljaš. I Tako kad pređeš svaki dan, e TO je gradska vožnja. Jedan od primera, konkretno moj.
I ti mi tvrdiš da ja imam 6 litarsku Korvetu i da to radim kako sam naveo da bi on trošio 13 litara?!?

Odgovorno tvrdim, potpisujem, kunem se svojim životom (da ne idem do deteta, nije u redu):

Ako je ovo istina, okupljam sve posetioce Automobilizma čim ovo dokažemo i pokažemo na ručak, a potom Imprezu poklanjam ili bacam u dunav. Ne pomerio se s mesta.

A o cemu vi pricate bre... teorija za gradsku voznju i cifre... vi verujete u teoriju a...
Dajte vi prakticno koje automobile ste vozili i koliko su trosili... bmw npr. od 2l-3l ne znam tacno trosi 20l po gradu provereno, moj volvo od 200hp trosi 15l... grad je grad... i sve je relativno... a otvoren put i tu ima varijacija u zavisnosti kojom brzinom ides... moj auto trosi tu ako ga vozim 120km/h 6-6.5l ali cim se ide 140-160 to je 8l da ne pricam dalje...
batalite brojkice sa neta...

Back