Slike i opisi automobila posetilaca foruma

• Začetnik teme Začetnik teme Kypck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@Dule
Pridruzujem se cestitkama, zaista lep a bogami i brz autic! :ok:
Ne znam koliko dugo ga imas i koliko si imao prilike da ga vozis, ali ajde da priupitam, koliko ti trosi to cudo (ne po bordu ili specifikaciji, nego bas u realnim uslovima), interesuje me cisto radi nekog mog poredjenja?

Hvala i tebi na cestitkama.:ok:
Sto se tice potrosnje zasad nisam merodavan da kazem kolika je tacno ali po bordu je 8,5-9L ali moram uzeti u obzir da sam auto tek uzeo i da sam presao svega 70km i posto je to takav auto kakav je samo cekam da ga stisnem pa je zbog toga i nesto veca potrosnja.
Generalno ja zaista ne vidim potrebu za tolikim konjima ali volim i ja nekad da stisnem gas a pogotovo sto sam prodao motor pa sam nasao kao neku zamenu za njega.Ono sto je ludilo je da taj dizelas prvom brzinom moze da ide 60 a drugom skoro 100 km/h sto dosta benzinaca ne moze a redovna voznja u gradu je isto extra jer na 70-80 km/h se ja zapitam dali da ubacim u cetvrtu sto je naspram ostalih dizelasa neverovatno jer uglavnom traze na 60 tu cetvrtu brzinu.Inace kad sam u trecoj na 60 i potopim gas pocne da slajfuje koliko snage ima i zato je osecaj bas lep jer snage ne nedostaje ni u jednom trenutku.
Verujem da kad se malo budem smirio i kad uradim chip na 190 ks da ce i potrosnja pasti na nekih 8L kao sto sam vec pricao sa jednim vlasnikom Cupre koji kaze da mu toliko trosi od kad je cipovao ali na 208 ks sto je meni isuvise i bojim se da ce tu da trpi motor i turbina.
Skitalo jel se secas kad ste takodje tupili kad sam registrovao Kangoo-a i smejali se kako cu ga prodati prvom prilikom? E pa vidis taj auto je kod mene 7 meseci i jos nije na oglasima -nit je bio.
I kad kazem da sam dobijao 1000 vise i da auto nisam dao sta je tu neobicno? Ja znam da cenim auto za razliku od vas koji sve gledate kroz pare pa vam je zato neverovatno ovo sto sam uradio.Na Seat forumu je covek koji je davao i pare i kaparu a znao je koliko sam platio auto.Prica se svodi na to da za te pare koliko je on meni davao on ne moze da ga uveze i zato je davao cifru a mene je ufonjalo sto lik koji je meni prodao auto nije pojma imao sta je to Cupra i dao mi je za smesne pare a on je uzeo dva kamiona djuture kola i nije znao koliko ovaj auto vredi.
Sto kaze drugar "Vozi je 2-3 godine i opet dobijas iste pare."
Zar nije ovo lepse nego da uzmem 1000 eura i nikad vise necu imati takav auto jer takav dodje u Srbiju jedan u dve godine a to znam jer ovaj sto mi je davao pare vec dve godine vija ovakav auto i ona druga crna mu je preskupa a moja je bila 1000 jeftinija i zato je hteo da da pare.:)

Pretpostavio sam da ga nisi mnogo vozio, cim ga poteras malo jace javi utiske :super:
Ovakva je situacija kod mene na Kappi: Prvom do 55, drugom do 85, trecom do 140, cetvrtom i dalje ne znam, ne usudjujem se jos da to eksperimentisem :lol: mada u specifikaciji mi pise da moze do 200 i kusur, pa sve do max 230 petom. Evo par slicica od ranije, dakle 2.0 turbo 16v:

@Brajan
Jako retko ga vozim brzo jer sto i sam kazes kod nas jednostavno nemas gde da ga razvlacis, nego sam napisao ono gore cito radi podele iskustava sa Duletom.
Veruj mi za moj deo grada je odlican, velicina auta mi uopste ne predstavlja problem jer u suprotnom ne bih ga ni uzimao. U centar skoro nikada ni ne idem kolima, jednostavno nemam potrebu za tim, pa u tom slucaju koristim ili gradski prevoz ili idem peske, a kad je lepo vreme i biciklom. :)
Potrosnja mi nije problem jer ima sekvent plin.

Uf meni se Lancia oduvek svidjala .Pogledaj taj enterijer kako izgleda naspram konkurencije iz tih godina a Lancia obezvrednjena maksimalno.
Secam se kad me je pre 15 godina provozao u toj Turbo Kappi jedan drugar i kako sam se smrzao kako ide auto a on ih je menjao ko carape jer je trgovao s njima i ljudi kupovali jer veci i ozbiljniji auto za te pare nisu mogli da uzmu.

Kaze Kole ciga sa Pink televizije,onaj violinista,sto ga Salveta spominje pre neki dan kako je uzeo Mercedes E220 CDI Lorinzer i kako je imao znak samo u maski izmedju farova i to je njemu smetalo pa je ugradio i ovaj na haubu.Kaze "Ebes voznju kad ne vidim gde vozim.":hahaha:
A sin Perica ga krpio kako je to ruzno al covek je morao da ima nisan.
I ovo nije vic nego sam bas pricao sa Koletom i gledam kako je stavio violinu mindjusu u uvo.:D

Problem je u tome sto je danasnja generacija dizelasa poboljsana na previse vestacki (da se tako izrazim) nacin. Sve vise gube na izdrzljivosti sto im je nekada bila glavna odlika dok forsiraju vece performanse sto prouzrokuje dodatne skupe delove i cesce kvarove. Doduse slicno se poslednjih godina primenjuje i na (turbo) benzince. Ni obrtni moment nije vise problem za njih.
Dizelasi su odlicni iskljucivo i samo kad su novi!!! Kad su polovni to vec postaje velika lutrija. :rtfm:
Jedina prednost dizelasa u osnosu na benzinca je sto trosi manje i tu se zavrsava svaka prica o poredjenju.

Back