скупштинска кафана парт 16

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da napravimo mini orgiju-ti u roze gaćama i ja umeljana u majonez jedemo buđavi sir i podrigušu sa Proroka dok on sve vreme mantra rezultate Fljamurtari -Fenerbahče:zcepanje:

pros'o prvi maj, tako ste trebali da valpOrgijate...:mrgreen:

- - - - - - - - - -

Naravno!
Od detinjstva ih jedem i varijante istih imaju i Španci - keso asul, Italijani - gorgonzolu, Francuzi -rokfor i Bri, Holanđani, Nemci
Ne znam što se tolika dreka digla oko tih sireva
Jedino ako ih je onaj Mitar Mirić koristio da ponižava ljude i glumi zbog njih "nobles" pa ih je ljudima ogadio
Savet- pustite Mitra
Jedite sireve!
Divni su!

- - - - - - - - - -

Imam ja torbu i pantalone
Desigual je baš šaren-ciganjski hipi kako ja volim!

au, koliko ja desigual haljina imam...pa kad ih ukombinujem sa mojim nakitom od raznoraznog dragog i poludragog kamenja...:cool:
milslim da bi se tebi kao ezoteriku dopala moja kolekcija nakita...:D

leba-i-masti.jpg

NOVO U NAŠOJ SENDIĆARI :D

kuku ung kuku

pa jel se to vracaju ona mracna vremena , pa mi smo to bre jeli

i jos uz to i crni luk, pa izadjes medj drugove i svaki trazi griz i na kraju i tebi ostane samo jedan griz.

i sada i vi u vasos svetlosti ,

mazdisete , vake sendicare.

УЈКА ВАЊА У КАНЏАМА НЕОЛИБЕРАЛИЗМА

Ујка Вања је, уморан и покисао, ушао у Градски Аутобус 27Е. Наравно да је стајао, јер нигде није било места за седење. На свим седиштима одмарали су се уморни пензионери, срећни због тога дана исплаћене пензије, Умањења од 10% нису им скидала осмех с лица. Помакао се на страну и ухватио за шипку. Овај уморни 54-годишњак је уздахнуо, и погледао кроз прозор. Пред очима је пролазио град његове младости, сиви блокови соцреализма помешани са окрњеним Бел Епок фасадама чији су сецесниостички украси претели да отпадну сваког тренутка. "Како је то у време Тита прављено... 20 спратова, а сад не могу да направе ни 4", помисли, и уздахну, док се сећао свог последњег секса, 1999. за време бомбардовања, управо у вешерници једне такве зграде. Партнерка је била комшиница Станојла која је у међувремену умрла од рака плућа. "Одне је осиромашени уранијум", помисли Вања. "Јесте да је пушила 2 пакле дневно, али много су нас гађали". Са сопственом женом Вања већ одавно није био интиман, јер је иста одбијала да се брије и сређује након рођења њиховог другог сина. Као да га је кривила за то друго дете, које није желела, а непривлачност је била њена освета.

У једном тренутку је аутобус нагло закочио, и госпођа која је стајала иза њега држећи свог малог пса у рукама је полетела ка њему. Од страха је пас уринирао по Ујка Вањи. Решио је да изађе на следећој станици. Покисао, попишан, уморан, ћелав, изборан, непопеглан, у кинеској одећи. Овај некада поноснио радник ИМТ-а из Раковице запутио се ка свом новом разговору за посао у пицерији "Падроне" у Миријеву.

Пицерија је била скромна. Неколико столова са Металинекс столицама које се већ одавно не производе, карирани стољњаци, неокречени зидови, задмиљени ваздух, шанк са Лав пивом на точење. За шанком је пушио човек његових година и сличног изгледа. Мршав, испијен, седе косе и длакавих руку, Носио је Лав Пиво мајицу и деловао несрећно.

"Добар дан", рече Вања, тмурно.

"Добар дан", одговори човек за шанком, одмеравајући га нестрпљиво. "Изволите".

"Чујем да тражите радника. Ја сам Ујка Вања. Треба ми посао", уздрхта Вањин глас.

"Мхм", промрља други Човек и пружи му руку. "Ја сам Баја Патак" промрља уз чврст стисак руке. "Ствар је проста. Треба нам човек који би бициклом разносио пице, преносио гајбе и куповао материјал. Понекад би радио на шанку кад ја не могу".

"Могу ја то", рече Вања, несигуран у себе.

"Плата је 17 000 месечно, напојница је твоја. Пријавићу те на минималац, али мораш да ми вратиш разлику".

"Како то да вратим разлику???" упита Вања, исколачених очију.

"Лепо. Ја ти уплатим 23 000, толико је минималац, а ти ми вратиш 6 000", одбруси Баја.

"То је веома незаконито! Тужићу те инспекцији рада!", просикта Вања.

"Да, и тиме ћеш само да угасиш још 3 радна места и решиш Државу финог пореза".

"Али, сурови капиталисто, зли човече, то није фер!", заплака Вања.

"Вања, и мени остаје само 20 000 месечно у кући кад све поплаћам, а имам двоје деце која студирају и жена ми има Амиотрофичну Латералну Склерозу. Немам за више, човече".

"Не, не, сви ви приватници лежите на парама. Али, доћи ће дан... Трећи светски рат, кад Путин ослободи Свет, кад ракетама побије педере и религијске мањине, Путин и Ким Џонг ће ослободити свет, и онда ће се вратити Макарска", заурла Вања.

"Ок, оћеш посо ил не? Има их још 10 што су ме питали, сви исти ко ти", рече лењо Баја.

"Оћу, ЈБГ, немам цигара у кући а треба ми кинта".

"2 каприћозе, поруџбина у Жаркову".

Poslednja izmena:
Sjajna kratka prica, kolega :ok:

Vidis kako u Srbiji nikad ne manjka inspiracije :D

:hvala:

О да, ових дана сам Квеле Дер Инспирацион, што би рекла наша германска браћа.

Имам још пар причица у штеку, само да нађем времена да их напишем.

То ће бити мој "Екс Понто", који ћу назвати "Екс Бодензе".

Добро, нисам на Бодензеу (Подном Језеру), али звучи моћно.

- - - - - - - - - -

basenu rakovice.

ЛОЛЧИНА

pros'o prvi maj, tako ste trebali da valpOrgijate...:mrgreen:

- - - - - - - - - -

au, koliko ja desigual haljina imam...pa kad ih ukombinujem sa mojim nakitom od raznoraznog dragog i poludragog kamenja...:cool:
milslim da bi se tebi kao ezoteriku dopala moja kolekcija nakita...:D

Sigurna sam u to!
I ja imam poveliku kolekciju poludragog kamenja - što zbog njihove lepote-što zbog dejstva
Trenutno nosim na desoj ruci karneol i hematit a na levoj rozenkvarc, rodonit,gorski kristal,ružičasti opsidijan i limonit
Od svakog sam pravila posebnu narukvicu
A ćilibar i ahat svima preporučujem
Ahat ublažava bol- uverila sam se -ime mu je od AGAT -što je na grčkom DOBAR :zkez:
A Beltaine ove godine nisam posebno obeležila
Mada i kod Slovena postoje "majske vatre"

Sigurna sam u to!
I ja imam poveliku kolekciju poludragog kamenja - što zbog njihove lepote-što zbog dejstva
Trenutno nosim na desoj ruci karneol i hematit a na levoj rozenkvarc, rodonit,gorski kristal,ružičasti opsidijan i limonit
Od svakog sam pravila posebnu narukvicu
A ćilibar i ahat svima preporučujem
Ahat ublažava bol- uverila sam se -ime mu je od AGAT -što je na grčkom DOBAR :zkez:
A Beltaine ove godine nisam posebno obeležila
Mada i kod Slovena postoje "majske vatre"

Uopste se ne razumem u to kamenje.
Ali cilibar obozavam. Imam par komada (mindjuse i dva brosa) sto sam nasledila od bake, predivni su.

- - - - - - - - - -

I meni bi, al' bez tih haljina i ostalog. :per:

Samo dzindzuve? :lol:

Uopste se ne razumem u to kamenje.
Ali cilibar obozavam. Imam par komada (mindjuse i dva brosa) sto sam nasledila od bake, predivni su.

- - - - - - - - - -

Samo dzindzuve? :lol:

Ćilibar, koral i gorski kristal imaju univerzalno blagotvorno dejstvo
A za inat onom Rifatu bezobraznom - čak sam i od LEKARA čula da ćilibar pozitivno utiče na tiroidnu žlezdu

:hvala:

О да, ових дана сам Квеле Дер Инспирацион, што би рекла наша германска браћа.

Имам још пар причица у штеку, само да нађем времена да их напишем.

То ће бити мој "Екс Понто", који ћу назвати "Екс Бодензе".

Добро, нисам на Бодензеу (Подном Језеру), али звучи моћно.

- - - - - - - - - -

ЛОЛЧИНА

dobre fantazije , ni pokusaj da relevantne podatke i stavljas.

mogo bi ti Refer i stavit zamerku

IMT je sa novoga beograda a i on je unisten, potpuno a IMR je iz rakovice , bas kao sto se tamo i jos nalazili jos neki drugi giganti soc realizma.

ali posto i nijesi iz BGD , normalno je da nis i ne znas.

drzi se ti prica iz tvoje sredine.

sela oko kragujevca

Basen Rakovice. Eto ti jos jedne inspiracije za neku kratku pricu :D

e moze , samo izmisljat ali , ako pisac , nije posetio mesta , niti , video a ni doziveo ...

- - - - - - - - - -

Ruka Gospodnja dođe nad na me. Gospod me izvede u duhu i postavi me usred basena, što je bio pun mrtvačkih kostiju.

pa ti i koji i jesu bili radnici u tom takozvanom RADNICKOM BASENU , valjda su i isli i do kragujevca i sirili vidike , onima a i bogami i jos nesto su i radili po pitanju -nataliteta.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back