Skupštinska kafana I

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nijesam ja mislio bukvalno na stotku, ali cim predje 70, to je na sahranu spradacina, jos je ranije na pokajanje bio obicaj da se sluzi rakija, pa dodju pjanice i sprdnju naprave:lol:

iamo sam jednog druga, voleo da popije, koji je ranije govorio, jedva cekam da umre neki srbin, od ovih nasih nikakve koristi....kada bi neko nov to cuo obicno ne bi razumeo "foru"

Stvarno, je morbidno, ali i meni se deslio, da sam razgovarao sa jednim čovekom i dogovarao kad da se vidimo, a on je rekao... Ne mogu u 13.00h idem na neku "sahranicu"... :eek:

Ili samo da završim ovaj parastosčić, pa se gledamo.....:eek::eek:

Naravno, u oba slučaja su bile u pitanju sahrane nekih stariji "baba" iz komšiluka u selu...

Stvarno, je morbidno, ali i meni se deslio, da sam razgovarao sa jednim čovekom i dogovarao kad da se vidimo, a on je rekao... Ne mogu u 13.00h idem na neku "sahranicu"... :eek:

Ili samo da završim ovaj parastosčić, pa se gledamo.....:eek::eek:

Naravno, u oba slučaja su bile u pitanju sahrane nekih stariji "baba" iz komšiluka u selu...

Ma dodju da se ponapijaju, boli njih uvo za nekakve babe. No to su sad kod nas i ukinuli da se sluzi rakija.

..kod nas je obicaj..kad netko umre..da dodje,rodbina..prijatelji ,poznanici.susjedi...to se zove KARMINE..odaje se priznanje covjeku za njegov trud u zivotu rad..dijela..gosti se ponude jelom i picem samo reda radi...oni koji su dosli iz daleka..oni naravno jedu i piju...moli se krunica za pokoj duse..to obično rade zene...cijeli dogadjaj je u vrlo ozbiljnoj atnosferi..nema glazbe...tj.ne pale se nikakvi.. tv...radio aparatri..itd..

U zadnje vreme su počele, čak da se smimaju kamerom sahrane, a posle sahrane se ne ide kući, nego se posluženje služi u kafani...:roll:
..ok..za snimanje znam..to se i kod nas radi..ne zbog neke mode..vec da bi kasnije oni kojima je netko umro..mogao sagledati to s manje emocija....meni je otac umro u 3mj...nemam snage pogledati snimak..jednostavno ..nemam..
..ma daaaaj..ajmo s te teme..ademe ti si nas zayebo...a tebi je bajram..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back