Skupštinska kafana I

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
vec sam se izrazio ovde da da
ali meni svasta smeta i nepravilnosti u radu vlade, skupstine, pokrajine, bgd, pa cak i pojedinih opstina
nbgd, rakovica, zvezdara.. ko ce svega da se seti,
sad moze da mi smeta samo (zlo)upotreba nesrecne istorijske licnosti za necije politicke ciljeve

ako se dobro secam taj vas je osudjen kao ratni zlocinac, jel ne? tako da mu dodjete kao jataci i mreza jataka. pripazite da vas ne pohapse slovenacki eu specijalci sa maskama i drvenim palicama kao na palama.

Не видим зашто би ми сметала.
Све је то део наше прошлости, а неки би на силу да је мењају, не схватајући да је континуитет од изузетног
значаја, како за појединце, тако и за државе.

Па и Адолф Хитлер је део прошлости Немачке. :dash:

• Podržavam
Reactions: 27E
Па и Адолф Хитлер је део прошлости Немачке. :dash:

Pošto ti istorija ide od ruke , trebalo bi prvo da izneseš svoje mišljenje o "liku i delu" Milana Nedića, pre svega dal' je pozitivna ili negativna istoriska ličnost. Ima li pozitivnih "dela" kod njega, ili je bio samo klasičan kolaboracionista... Kako je umro ...

Možemo mi da kažemo sad sve najgore o njemu, ali postoji velika verovatnoća da on bude i rehabilitovan...

a gde se tacno nalazi ta slika?

(ako je to ovaj covek
Milan%20Nedic.jpg
onda mi smeta jer je siroma jako gadan)

a i odakle sad to da li nekome smeta? opet su se svadjali nesto u skupstini?

Pošto ti istorija ide od ruke , trebalo bi prvo da izneseš svoje mišljenje o "liku i delu" Milana Nedića, pre svega dal' je pozitivna ili negativna istoriska ličnost. Ima li pozitivnih "dela" kod njega, ili je bio samo klasičan kolaboracionista... Kako je umro ...

Možemo mi da kažemo sad sve najgore o njemu, ali postoji velika verovatnoća da on bude i rehabilitovan...

Koliko god on dobrih strana ima - kolaboracionista je!

Šta je kompromis?

Poštujte ga za dobra dela i ne rehabilitujte ga! U knjizi učite svoju decu kako je on spasio 500.000 ljudi i pružio im utočište, i ostavite ga kao osuđenog!

Kako je moralo biti, tako je moralo. :rtfm:

Ako ga rehabilituju, onda su budale. :thumbdown:

I ništa od toga nije bitno. Bitno je što nema slike legalnog premijera u egzilu u Londonu, a ima kolaboracioniste. Nedostaju slike: Dušana Simovića, Slobodana Jovanovića, Miloša Trifunovića, Božidara Purića, Ivana Šubašića i Draga Marušića...

Šta je kompromis?

Poštujte ga za dobra dela i ne rehabilitujte ga! U knjizi učite svoju decu kako je on spasio 500.000 ljudi i pružio im utočište, i ostavite ga kao osuđenog!

I ništa od toga nije bitno. Bitno je što nema slike legalnog premijera u egzilu u Londonu, a ima kolaboracioniste. Nedostaju slike: Dušana Simovića, Slobodana Jovanovića, Miloša Trifunovića, Božidara Purića, Ivana Šubašića i Draga Marušića...

..a otkud ti znash da te slike fale?

Ma, to je sve povezano, oni su izgubili osećaj realnosti za - SVE, i prošlost, i sadašnjost, a tek za budućnost... Vidi se i iz ovog najnovijeg mu posta iznad.

Ne znam šta da kažem...:???: Ne poznajem vas, a iz tog posta stičem utisak da se vi međusobno svi već dobro znate. U svakom slučaju prepoznajem određenu agresivnost i zaslepljenost kod tog našeg prijatelja, kakvoj su skloni poštovaoci ekstremnih političkih opcija, bez obzira na njihov ideološki predznak. Ti što znaju nešto o nekom bolje nego on sam mi deluju interesantno. :) Ali stoji da njihova politička uverenja poprilično smetaju realnom osvetljavanju istorijskih figura. A prilično dobro i razumno si objasnila svoj, a bogami i moj, stav o Nedićevoj saradnji sa okupatorom. Da ga nisu skleptali crveni posle rata prošao bi kao Peten, sramotna uloga mu ne bi izmakla.
O budućnosti ne bi trebalo raspravljati sa politički ostrašćenim ličnostima. Svi oni itekako znaju da prave kompromise, da budu realni, tek kada se nađu za državnim jaslama, kad treba deliti i trošiti pare građana na svoje hirove...

I za tebe, još jednog sluđenika, važi isto kao gore napisano za prethodnog. Ništa niste, niti možete dokazati, sem sopstvenu glupost.

I briga me za vas konkretne pojedince, ali je tragično što vas uopšte ima, kao simbol stanja svesti ove nacije.

Ja nisam gledao ne dokazanije osobe od tebe ne da si sludjena malo je re'i . Ti nesto znas , pa ti POJMA NEMAS . Blejs kojekave glupotinje , ne znam zasto raspravljam sa tobom . Idi nadji neki djeciji forum , za svoj umni uzrast .:bye::bye::bye::bye:

Šta je kompromis?

Koliko znam Nedic je ubijen bez sudjenja, komunisti su ga izbacili kroz prozor zgrade i pripisali to samoubistvu!!
Jedino posteno je da se u sudskom procesu izvrsi njegova rehabilitacija.

Najzad i on nešto pametno da pokrene...
Покренуо је полицију која је УБИЛА Ранка Панића. Ко је одговарао за убиство??? У Јапану воз закасни неколико минута па министар поднесе оставку. Их, ово је земља Србија. :thumbdown:

Покренуо је полицију која је УБИЛА Ранка Панића. Ко је одговарао за убиство??? У Јапану воз закасни неколико минута па министар поднесе оставку. Их, ово је земља Србија. :thumbdown:

Zemo ne raspravljamo ovde o njegovim gresima, mislim malo bi bilo prostora da se svi nabroje...:)...Pricamo o mozda jedinoj normalnoj ideji tog lika da se na pocetku 21. veka resi slike jednog kolaboracioniste koja narusava ugled drzavne institucije. Ako tog ugleda uopste ima...:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back