Skupštinska kafana I

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ шефу рачуноводства овдашње фабрике боМбо-њера

(админи: Јомини и ТАБ503)

Да простите, гос'н шефе,

доклеН ћете, бре, да се зајеб*... са производњом боМбо-на и доклеН ће да бИдне дискриминација према мени тј. старом-седелацу?

Једном у 24 часа могу да дам само 1 РЕП други пут 2 РЕПА ... данас 3 РЕПА и онда ЛОК... а уважени шеф ТАБ ми писмено одговориЈо да могу дати 5 РЕПА за 24 часа.

И доклеН ће шеф рачуноводства производње СТАЛНО ДА ШТЕЛУЈЕ КАКО МУ СЕ НАВРНЕ ВРЕДНОСТ ЈЕДНО РЕПА........и да мени стално тај шеф ХОЋЕ ДА ОДРЕЂУЈЕ КОМЕ ЋУ ЈА ДАТИ МОЈ РЕП..........а ја 'оћу коме ја 'оћу - а не како се њему или њоЈзи наврне.........:otkacio::otkacio::otkacio:

Kalimero...pa to ti je...:rotf:

x20149296778549749.jpg

*ебеш ти то зезање - ако ја не могу ни из двадесетог покушаја да доделим репутацију кориснику Тихи - а он човек отвара најбоље теме и има одличне коментаре... то се ипак зове другачије...

Видео сам на другим пдф где се јавно договарају да један другом дају репутацију па тако неки тотални болиди имају ПУНУ КЕСУ ментол-бонбона...:rotf:

п.с. Хвала, али не требају ми ментол-бонбоне...

п.п.с. каже се: бонбона (fr.bonbon) тј. шећерлема..... а видим сви греше и пишу боМбона..........
Бомбона ( једначење сугласника по месту творбе)

Мало сам претражио по нету ... а и кад гооглаш, тешко ћеш наћи српски текст у којем се каже боНбона.

Прво сам расправљао с мојим клинцима око ове речи, где су били изричити да је боНбона погрешно и да су у школи учили да се та реч (а неки тврде да је немачког порекла) треба изговарати БоМбона, по правилу једначења сугласника по месту творбе.
;)

pa bolest lopovskih pardon prljavih ruku:bye:,jomini pice za sve a meni limunadu.:whistling:

Dobro kažeš :D

http://vesti.krstarica.com/?rubrika...44e532dc2539c1ce5&dan=11&mesec=10&godina=2008

SRS tuži Nikolića zbog kredita od 800.000 evra
Tanjug - Pre 26 minuta

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka pokrenuće sudski postupak protiv bivšeg zamenika predsednika partije Tomislava Nikolića zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i, na ime kredita, zadužio stranku za 800.000 evra.

"Tomislav Nikolić je 21. marta 2008. godine neovlašćeno potpisao Ugovor o kreditu sa bankom 'Inteza ad Beograd', kojim je zadužio SRS za 50 miliona dinara (630.000 evra)", saopštila je SRS, navodeći da je odluku tužbi protiv Nikolića donela Centralna otadžbinska uprava zarad zaštite imovinskih prava stranke.

Radikali navode i da je "naknadnim Aneksom Ugovora o kreditu od 25. juna 2008. godine Tomislav Nikolić dodatno zadužio SRS, tako da ukupno zaduženje iznosi 68 miliona dinara (oko 800 hiljada evra)".

Бомбона ( једначење сугласника по месту творбе)

Мало сам претражио по нету ... а и кад гооглаш, тешко ћеш наћи српски текст у којем се каже боНбона.

Прво сам расправљао с мојим клинцима око ове речи, где су били изричити да је боНбона погрешно и да су у школи учили да се та реч (а неки тврде да је немачког порекла) треба изговарати БоМбона, по правилу једначења сугласника по месту творбе.
;)

Ево, сада сам и ја претурао по књигама.
Не зна човек више коме да верује:

1.
Милан Вујаклија(1966.), стр.127

бонбона (fr. bonbon)
бонбоњера (fr. bonbonniere)
шећерлема, посластица од истопљеног
ароматизованог и обојеног шећера.

2. Љубо Мићуновић "Џепни правопис српскога језика са правописним речником,
Београд, 2004.

бомбон
-она и бомбона -оне
бомбоњера (обичније него бомбонијера)

Тако да стварно не знам више шта да мислим... да Вујаклија НИЈЕ ЗНАО једначење сугласника по месту творбе.........

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back