- Poruka
- 201.400
E, tako treba. nemoj da nam se ljuti što smo slušali Zdravka bežnjega.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Gospojice, izvin'te, ali moj dobri Metalika voli Zdravka, pogrešili ste.![]()
E, tako treba. nemoj da nam se ljuti što smo slušali Zdravka bežnjega.
Мени је она много симпатична, из необјашњивих разлога. Чак ми се њене улоге углавном не свиђају, ал' ето... За разлику од Скарлет Јохансон, која ми је тотално антипатична, а такође из необјашњивих разлога.
Poceo sam da gledam onu Cirilicu sa Milickom koju ste ismejali; i Rudanka i Kecmanovic su toliko lupetali gluposti da sam prekinuo posle pola sata, ne mogu ja ono da slusam.
Od onoga je gledanje Farme i Parova intelektualnije i 10 puta bolje. Oni ljudi veze sa vezom i zivotom nemaju. Prosecni srpski forumas sa Krste je informisaniji i obrazovaniji od njih.
Tupava Jelena Milić bez ikakvih problema tvrdi da osiromašeni uranijum nije opasan. Nije se tome čuditi, jer ovoj kreaturi nedostaje osnovna pismenost. Jer vam jasno?
Ками, не лупај.
Србија је бомбардована радиоактивним бомбама, ти то знаш најбоље.
А ја која се бавим тим послом, гледам оболеле од рака свакодневно, одавно овде тврдим да је инциденца рака порасла стравично.
У Србији рак од пре десетак година више није болест углавном старије популације већ свих комплетно.
Карциноми материце код жена од 25-26 година, пениса код мушкараца од 30, а да не причамо о лимфомима и леукемијама, буквално влада епидемија.
Ја о уранијуму знам сасвим довољно.И знам да осиромашени има време полураспада око 60 година, а то значи да ће у овом поднебљу тек да се цркава од рака.
Другим речима, гајићемо рак по себи као што смо некад младеже.
А дотична госпоја је најбоља реклама за НАТО у Србији. Никад јој не бих одузела ту функцију коју врше. Што она више подврискује Срби су даље од жеље за НАТО интеграцијама.
Радиоактивно зрачење продире кроз различите материјале, а такође може и да јонизује средину кроз коју пролази. Проучавајући продорну моћ зрачења која емитује уранијум, Радерфорд је утврдио да постоје две врсте зрачења (алфа и бета). Алфа-зрачење лакше се апсорбује од бета- али више јонизује средину кроз коју пролази. Алфа и бета зраци различито скрећу у магнетском пољу, на основу чега је закључено да је реч о честицама супротног наелетрисања и различите масе. Трећи облик природне радиоактивности (гама-зрачење) открио је П. Вилар утврдивши да оно не скреће у магнетском пољу, а да се одликује изузетном продорношћу.
Процес радиоактивног распада је егзотерман, дакле праћен ослобађањем енергије. Енергијски биланс радиоактивног распада најлакше је одредити помоћу Ајнштајнове релације за однос масе и енергије
{\displaystyle E=mc^{2}\,} {\displaystyle E=mc^{2}\,}
где је Е енергија еквивалентна маси m, а c брзина светлости у вакууму. У складу са тиме енергија Е која се ослобађа при радиоактивном распаду једнака је:
{\displaystyle E=M_{r}c^{2}-\left(M_{p}c^{2}+\sum M_{e}c^{2}\right),} {\displaystyle E=M_{r}c^{2}-\left(M_{p}c^{2}+\sum M_{e}c^{2}\right),}
где су Мr маса родитеља, Мp маса потомка и Me масе мировања емитованих честица. Дакле, ослобођена енергија (кинетичка и електромагнетна) једнака је разлици у маси између језгра родитеља и свих производа његовог распада.
Јединица за радиоактивност у СИ систему је Бекерел (Bq).
Povecanje maligniteta je svetski trend, nema nikakve veze sa osiromasenim uranijom, nego sa miksom 1000000 stvari.
Em je dijagnostika bolja, em imas 1000 stvari koje su isto tako povecanje a koje uticu na rak, a ne samo koncentracija Uranijuma, koja je zaista minorno povecanja u odnosu na neke prirodne velicine.
I to je cinjenica.
U ovoj emisiji koju sam uspeo da pogledam 25 minuta max, Rudanka se izlupetala u potpunosti.
Jedina velika opasnost je bila kod onih koji su bili neposredno u blizini kada su bacane bombe, i koji su udisali ogromnu koncentraciju tih aerosoli.
Ками, не лупај.
Србија је бомбардована радиоактивним бомбама, ти то знаш најбоље.
А ја која се бавим тим послом, гледам оболеле од рака свакодневно, одавно овде тврдим да је инциденца рака порасла стравично.
У Србији рак од пре десетак година више није болест углавном старије популације већ свих комплетно.
Карциноми материце код жена од 25-26 година, пениса код мушкараца од 30, а да не причамо о лимфомима и леукемијама, буквално влада епидемија.
Ја о уранијуму знам сасвим довољно.И знам да осиромашени има време полураспада око 60 година, а то значи да ће у овом поднебљу тек да се цркава од рака.
Другим речима, гајићемо рак по себи као што смо некад младеже.
А дотична госпоја је најбоља реклама за НАТО у Србији. Никад јој не бих одузела ту функцију коју врше. Што она више подврискује Срби су даље од жеље за НАТО интеграцијама.
За Камија који прича о нерадиоактивном уранијуму:
А пре тога да се позавабиш дефиницијом радиоактивности.
- - - - - - - - - -
Причаш глупости.
- - - - - - - - - -
Хвала Богу што не мораш да корачаш по српским онкологијама.
- - - - - - - - - -
Јелена Милић може да има став какав хоће, као и сви око ње.
Они су тотално неважни ликови спрам штете која је нанета Србији радиоактивним бомбама.
Софке, зашто медицински радници ћуте о томе? Од кога то крију, од нас, или да се не замере ЕУ/НАТО?
Radioaktivnost postoji i bez uranijuma, da ne postoje sve radioaktivne stvari na planeti Zemlji, opet bi bila izlozena radioaktivnosti od sunca.
Ne pricam o neradioaktivnom uranijumu, to je nemoguce.
Ja pricam istinu uvek i svuda![]()
Jelena Milic svakako jeste nebitna, ima ova drzava 10000 ozbijnih problema i vecih placenika.
Zato sto medicinski radnici uglavnom nemaju blage veze o fizici, a fizicari su skroz nebitni u Srbiji i niko ih ne angazuje za ozbiljna istrazivanja koja objedinjuju vise disciplina i nauka.
80% lekara cak nema blage veze o hemiji, a fizika im je pa tek SF.
Тако је. Као што ни правници у Србији у 90% случајева немају појма шта је рачуноводство.
А кад мало боље размислим, који ће им мој то знање?
Ками, дефакто браниш неодбрањиво.
Мани се ћорава посла.
И још нешто, пре пар година сам налетела на податак да је у Италији била организована нека конференција о дијабетесу, и да неког доктора Индијца, који је тврдио да је пораст оболелих од дијабетеса у тесној вези са осиромашеним уранијумом, њега нису пустили на ту конференцију. Знаш ли нешто о томе, Софке?
Ками, а зашто ти имаш потребу да причаш о стварима у које се не разумеш?![]()
И још нешто, пре пар година сам налетела на податак да је у Италији била организована нека конференција о дијабетесу, и да неког доктора Индијца, који је тврдио да је пораст оболелих од дијабетеса у тесној вези са осиромашеним уранијумом, њега нису пустили на ту конференцију. Знаш ли нешто о томе, Софке?
Ками, а зашто ти имаш потребу да причаш о стварима у које се не разумеш?![]()
Зато што се пали на Милићку.![]()
![]()
Не знам.
Али се сећам да је релативно скоро неко на тв-у говорио о ефекту осиромашеног уранијума на становништво у Србији. Било је неко звучније име са онкологије. Али нисам се претерано уносила с обзиром да су ми све те чињенице дуго познате.
Znas li zasto se to zove osiromaseni Uranijum?
To ti je smesa uranijumovih izotopa, gde je procenat najopasnijeg uranijumovog izotopa manji nego sto je to slucaj u prirodi. Znaci u prirodi ti je smesa uranijumovih izotopa, koje si udisala svakodnevno u svom zivotu i pre NATO bombardovanja, opasnija nego u DU.
Priroda hoce da nas mnogo vise ubije od nekog tamo NATO-a, i priroda je najveci ljudski neprijatelj.
Ти твоји 'изотопи' у природи су дубоко под земљом, нико их није удисао док човек није решио да их вади из земље, а онда и употреби против другог човека, на најфуњарскији начин - да му затре не само племе, већ и семе.
Decije stresiranje oko skole i svakodnevni stres koji im nabijaju roditelji i nastavnici je veci input za malignitet od DU iz NATO bombi danas, kod 99% ljudi.
Pa opet, niko nece da kaze- E, nemoj da bubas za besmisleni kontrolni iz biologije sutra.
To je licemerje, u sustini.
- - - - - - - - - -
Ne nisu. Mislim, ima ih svuda. To je i poenta prirode, svuda si okruzena stetnim stvarima, nisu stetne stvari samo ono sto covek stvori, priroda je prepuna stetnih stvari.
Uzmi najklasicniji primer- Sunce. Bez njega ne bi bilo zivota, da, ali ono je isto tako jako opasno po coveka i zeli da ga ubije svakodnevno.
Covek je covke zato sto se borio protiv prirode i menjao je.
Иди дружи се с Милићком, за боље и ниси.![]()