СКУПШТИНСКА КАФАНА БРОЈ 13

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Која "врхунска нега и безбрижан живот" девојке рођене у неком енглеском сеоцету? Сви сељани имају наборана лица...

Родитељи су јој милионери, не паори - мада су у Енглеској и фармери често милионери.

Зато је и ишла у приватне школе које узимају по 15 хиљада фунти за семестар.

dakle za Dobro jutro:)

Tata objašnjava Perici politiku

Za vrijeme doručka pita Perica oca:

Tata, što je to politika?

Sada će sine tebi tata objasniti. Vidiš ovako, ja idem na posao i zarađujem novac, dakle ja sam kapitalist.

Mama raspolaže tim novcem, ona je vlada, kućna pomoćnica koja radi po kući je radnička klasa, deda sve promatra što se degađa u kući, on je sindikat. Mi svi volimo da tebi bude dobro, ti si naš narod, a tvoj mali bratić je naša budućnost. Jesi li razumio?

Nisam, tata, baš najbolje ali neka malo razmislim pa ću ti reći sutra.

Preko noći se mali bratić probudio i usrao do grla. Perica se probudio i otišao u sobu kod majke. Ona čvrsto spava. Zatim je otišao u sobu kod kućne pomoćnice, kad tamo tata na njoj. Deda je potpuno nezainteresiran pa se Perica vrati u krevet i nastavi spavati.

Ujutru za doručkom pita otac sina:
Perice jesi li razmislio što je politika?

Jesam, tata, to ti je dok kapitalisti jebu radničku klasu, vlada čvrsto spava, sindikat je nezainteresiran, na narod nitko ne obraća pažnju, a budućnost nam je u govnima. :whistling:

da ne propustite, večeras državna televizija rts1 u 22.10, emituje partizanski film "povratak otpisanih" :ok:

- - - - - - - - - -

Povratak otpisanih

3039.jpg

• Naziv:
  • Povratak otpisanih
  • Žanr:
  • Akcija
  • Ratni
  • Godina:
  • 1976
  • Trajanje:
  • 95min

Sadržaj

U jesen 1944. godine, grupa partizana uspeva da zarobi kvinsliškog ministra i njegovu pratnju i to je prilika da, prerušeni u njihove uniforme i sa njihovim dokumentima, prodru u Beograd, kako bi obavili opasan i delikatan zadatak, što oni sa uspehom i učine.

- - - - - - - - - -

za sledeću subotu u 20.00 su najavili film "SUTJESKA" :ok:

da ne propustite, večeras državna televizija rts1 u 22.10, emituje partizanski film "povratak otpisanih" :ok:

- - - - - - - - - -

Povratak otpisanih

3039.jpg

• Naziv:
  • Povratak otpisanih
  • Žanr:
  • Akcija
  • Ratni
  • Godina:
  • 1976
  • Trajanje:
  • 95min

Sadržaj

U jesen 1944. godine, grupa partizana uspeva da zarobi kvinsliškog ministra i njegovu pratnju i to je prilika da, prerušeni u njihove uniforme i sa njihovim dokumentima, prodru u Beograd, kako bi obavili opasan i delikatan zadatak, što oni sa uspehom i učine.

- - - - - - - - - -

ne smaraj, koga boli ***** za te bajke...

- - - - - - - - - -

Povratak otpisanih

3039.jpg

• Naziv:
  • Povratak otpisanih
  • Žanr:
  • Akcija
  • Ratni
  • Godina:
  • 1976
  • Trajanje:
  • 95min

Sadržaj

- - - - - - - - - -

Uvek se rasplačem nad ovim starim filmovima koji jedini i imaju kvalitet i vrednost ovde , a neretko plačem i sve vreme prikazivanja , baš me emotivno rasloje na parčiće ali ih ne propuštam...hvala što si me podsetio :hvala:

Njihovu vrednost jedino ne razume ova niža klasa, novobeogradska sirotinja dovučena u blokove ko zna iz kog im sve zavičaja ali od takvih se to i ne očekuje.

Simbolika Proko.

Najava možda i boljih vremena, ne može uvek sve da bude crno i stalno.

Ja polako postajem optimista , a kako sam veoma dalekovida i intuitivna tu svakako ima osnova za optimizam.

Kanda polako dolazimo k sebi.

Dosta je banda vršljala ovuda , vala i previše.

Da. Predstojeći trijumf Demokratske opcije uliva razlog za optimizam.

Guskova je rekla da kada Rusija „gradi svoju politiku prema Balkanu, prema Srbiji i Crnoj Gori, treba da zna da politika koju vode je politika vrhuške Srbije“.

„To je politika rukovodstva zemlje, političke elite koja je oko predsednika i premijera“, dodavši da je stanovništvo „veoma razočarano“ njom.

Ona je rekla da je posle ratifikacije sporazuma sa NATO „narod prvi put izašao na ulicu i pokazao svoj protest“.

Po njenim rečima, „Srbija ne vodi samostalnu spoljnu i unutrašnju politiku“, ali je uspela da sačuva uslovnu nezavisnost ne uvodeći sankcije Rusiji. U svemu ostalom, dodala je ona, u potpunosti ispunjava sve zahteve Zapada.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back