СКУПШТИНСКА КАФАНА БРОЈ 12

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dok ne prekinete da spopadate ljude da su mi navodno ispričali kako ste me deklarisali i ispitivali forumaše o mom privatnom životu i seksualnom opredeljenju...A ispričala mi je, ustvari, tvoja bliska osoba za koju nikada ne bi rekao da bi ti to uradila...
Znam da vas seksualno uzbuđujem, al imate jedan drugog, pa se snađite, ko do sada...Znam da nije zgodno po ovoj hladnoći po Topčideru i Košutnjaku, al zarad ljubavi morate da se stisnete...

Opet o pederima? Pronađi se.

Јонско, Егејско, Критско и Либијско (Средоземно).

Колега, теби то можда није новина, али ја сам се изненадио кад сам недавно прочитао да јонско острвље никад није било под отоманском окупацијом.

Замисли само тај контраст - на Крфу гајиш маслине, садиш вино, тргујеш, ако се истакнеш постанеш племић серенисиме републике. На Евбеји, у међувремену, вековима крици, крв, блато, мрак и азијатска чума - укратко, Турска.

Колега, теби то можда није новина, али ја сам се изненадио кад сам недавно прочитао да јонско острвље никад није било под отоманском окупацијом.

Замисли само тај контраст - на Крфу гајиш маслине, садиш вино, тргујеш, ако се истакнеш постанеш племић серенисиме републике. На Евбеји, у међувремену, вековима крици, крв, блато, мрак и азијатска чума - укратко, Турска.

Krf i Krit su bili u sastavu Otomanske Carevine...Nisu te tome naučili u Engleskoj?

- - - - - - - - - -

u mom kraju bi rekli: nista gore od muškarca mešorečnika...:D

nepotrebno, izbaci...

Теби ћу поставити питање око козијег сира ако ме буде интересовало, ово је за колегу.

video sam tvoju kulturu u onom postu gde si me nazvao šiptarskim smrdljivcem koji je izmigoljio iz zemljanih rupa...jel tako beše...To je engleska uglađenost, zar ne...
I nauči istoriju, pa dođi da diskutuješ u kafani.

tanex.gif

Krf je uspeo da se odbrani od napada Turaka, ima i zanimljiva priča o svetitelju tog ostrva - Sv. Spiridonu, koji je u više navrata spasavo ostrvljanje, a najvažnije je kad je uz pomoć njegovih moštiju izazvana bura koja je razorila Tursku mornaricu i tako ostavila Krf neosvojen, Nije samo Krf odolevao Turcima, isto je bilo i sa Pargom, gradićem nedaleko od Krfa, na obali.

šiptarskim smrdljivcem koji je izmigoljio iz zemljanih rupa

Зар сам баш толико погрешио? Не бих рекао.

Крф наравно није био турски, као што рекох, али то је небитно за разговоре са тобом. Немам шта да ти кажем, и сигуран сам да би се и ти сам радије препирао са другим пастирима. Зашто их не потражиш?

а знаш где се тај контраст најдрастичније и најбруталније пројављује у архитектури - на Криту. у њиховим старим градовима можеш видети раскошна ренесансна камена здања венецијанских кућа (са прелепим порталима и грбовима бивших власника), не које су Турци по освајању доградили своје дрвене чардаке :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back