SKUPŠTINSKA KAFANA 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Срби, нек нам је срећна наша свенародна Слава, Св. Сава, наш духовни отац и просветитељ.

kul-sveti-sava.jpg

нека је са срећом... :D

Сад за Јовандан, други дан седимо код једног комшије Далматинца, ту неко друштво и један пензионисани поп са попадијом. И пије се, пије и матори поп, момачки...дохватио попа мало алкохол и поче да запиткује, момци оћемо запевати једну, де ајмо запевати једну, ајде... ја капирам сад ће се крене са крајишким песмама, то је та атмосфера, нема даље... и каже поп ево кад нећете ви, ја ћу...

и почне ...

Отпева од почетка до краја у дуету с попадијом. Царски.

Obzirom da mogu se logujem, očigledno nisam banovan zbog noćašnjeg prikaza SLOVENSKE LEPOTE...
ruku na srce, lepote malo narušene pošto smo gostoprimljiv narod
pa smo se pomešali sa svima koji su svraćali
tako da se na kraju nije znalo ko kome robuje i ko kome duguje...

e pa u čast mog slobodnog javljanja da rešavamo goruće periferne državne probleme
PESMA ZA DOBRO JUTRO, proveren hit, loše ne slušam:

pesma je namenjena izvesnoj urednici, pogadjajte kojoj... :heart:

Pravoslavnim hrišćanima sretan praznik Sv.Sava...:)
Arhijerejska Liturgija koju je predvodio njegova Svetost +Irinej je bila veličanstvena, uz hor koji je nadmašio sebe...A služba, pola na srpskom, pola na grčkom..kao da smo se vratili u vreme Vizantije...:cool:

Лабе, честитај свим Србима њихов празник. Не одсецај удове од тела!

i ateistima? i komunistima?
pravoslavni praznici se cestitaju prvoslavnim vernicima...

- - - - - - - - - -

Мука натера човека да поштује. Отуд и онолики дарови захвалности од муслимана на Острогу.

Поштоваће они, не брини....

i siptari su postovali manastih svetih vraca i lecili se tamo pa su ga ipak u vise navrata rusili i palili...

Мука натера човека да поштује. Отуд и онолики дарови захвалности од муслимана на Острогу.

Поштоваће они, не брини....

A Sveti Vasilije Ostroški je druga priča...Ivančo, bio sam prisutan čudima koja su se tamo dešavala i slobodno mogu reći da onako nešto je, zahvaljujući Bogu, moguće još samo na par mesta u svetu.

i siptari su postovali manastih svetih vraca i lecili se tamo pa su ga ipak u vise navrata rusili i palili...

i čim su skrnavitelji završavali u ludilu i strašnom smrću, oni razumni iz kosovsko-albanskog korpusa ga obnavljali...

- - - - - - - - - -

u svetim vracima su cak radili nesto kao egzorcizam...bila sam prisutna jednom prilikom, krv mi se zaledila u zilama...:D

znam, ja sam to gledao na Ostrogu i Cetinjskom manastiru, nad mođtima Svetog Jovana Krstitelja...

- - - - - - - - - -

zivim medju ljudima... za neke je ta imenica nesto nedostizno... ;)

Pa gde su ti ljudi kad se odavde ne skidaš danonoćno ?

Šta tebi toliko fali da nijedan taj tamo čovek neće sa tobom da provede koliko da se popije neka kafa, razmeni neka reč , isprati neki događaj ?

I nemoj meni da švabe neće da se druže , itekako hoće i znaju ali kao i mi ovde biraju s kim će , a ti očigledno ne spadaš ni u čiji izbor ni tamo ni ovde čim ti je ceo život sveden na forum krstarice 24/7, a i ovde na njoj se ne izlomiše od želje za tvojim društvom...za posmatrače sa strane poprilično tužan i jadan životić ako ćemo već da klasifikujemo ljude i neljude.

i ateistima? i komunistima?
pravoslavni praznici se cestitaju prvoslavnim vernicima...

- - - - - - - - - -

.

Ja razumem i primitivizam , trudim se da me ne dodiruje malograđanština , tupavost i neinteligencija ali kad sve to skupa udruženo pređe u otvoreni bezobrazluk dostojan najdubljeg prezira , nema dalje.

Ko si ti da određuješ kome treba da se čestita slava...ti ?

СРЕЋНА СЛАВА СВИМА :)

малопре причам са другарицом, добила је бебу. и сад договарамо се да дођем да видим принцезу и она у међувремену кука како не спава, како мала има грчеве, како је болео порађај и као шлаг на торту - ти не знаш како то изгледа :zcepanje: ма не, ја сам децу нашла у купусу :zcepanje:

малопре причам са другарицом, добила је бебу. и сад договарамо се да дођем да видим принцезу и она у међувремену кука како не спава, како мала има грчеве, како је болео порађај и као шлаг на торту - ти не знаш како то изгледа :zcepanje: ма не, ја сам децу нашла у купусу :zcepanje:
Kakav kupus, donela ti ih roda...:lol:

Stariji to teže podnose, zato sam ja mlad rodio djecu :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back