SKUPŠTINSKA KAFANA 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sakupljaju se pare, ali to nekako slabo ide.

Mislim, srpske muskarce apsolutno boli ****** za bilo sta, oni da se pitaju, bukvalno niti jedan dinar ne bi odlazio u humanitarne svrhe. Oni kada daju nesto, daju da ostave utisak na zenu, ili da ne ispadnu tatalni moroni pred zenom, sestrom ili drugaricom.

Жене су свуда великодушније, тако ми се бар чини.

Сад сам нашао неку статистику, Британци - појединци - су дали око 12 милијарди фунти прошле године у добротворне сврхе. Значи у просеку свако дете, чоек и жена 190-200 фунти годишње.

a zasto uvek uzimate za primer tamo neke sorose, rotsilde, klintone i sl?
pocnimo od obicnog sveta... jesi li znao da se na zapadu, konkretno u nemackoj, svakom beskucniku pruza sansa da dobije krov nad glavom? tako sto ga neko primi kod sebe i prijavi ga na svoju adresu... posle izvesnog vremena beskucnik dobije stan...
znam gomilu ljudi koji redovno pomazu beskucnicima na ovaj nacin..

koliko je vas u srbiji spremno da na par meseci u kucu primi nepoznatog odrpanog beskucnika?

Recimo u Berlinu STVARNO BRINU O BESKUĆNICIMA
Samo Njemački beskućnik nosi kravatu na košulji dok spava po kupeima
Obučen bolje nego naš mendijer koji se uglavio u firmu nije važno ime al imaju obrt...

Ne valja skupjati ni preko Vlade Srbije ni preko SPC-a
Prvi se izblamirali i sa zemljotresom u Kraljevu kad se gosn Predsednik konačno skućio, pa onda Obrenovac
a ovi drugi još nisu transparentno prikazali onu pomoć za Kosovo

a ni "KOLO SRPSKIH SESTARA" nisu nešto načisto sa provizijom...

Privatna inicijativa se podrazumeva kada je humanitarni rad u pitanju.

Drzavni socijalni programi i humanitarni rad nije nikakva humanost, vec cista pljacka, kao i sve sto dolazi od drzave, naravno...

Srbe je mozda sirotinja ucinila zavidnima.
Nisam zivela napolju i ne mogu da tvrdim kakav je obican svet, ne vlast.

Ne zavidnima, već željnima.
Običan svet, recimo da se na vratima stana, plaća ulaznica na privatnu žurku. Ili da se četiri Nemca dogovaraju pola sata ko koliko treba da plati u restoranu, bez pomisli da bi neko mogao koji Cent da zaokruži. I da piju jeftinije piće, ali ako neko pozove turu, naruče bez blama najskuplje. Naravno, to su samo neka iskustva, verujem da ima i boljih.

Жене су свуда великодушније, тако ми се бар чини.

Сад сам нашао неку статистику, Британци - појединци - су дали око 12 милијарди фунти прошле године у добротворне сврхе. Значи у просеку свако дете, чоек и жена 190-200 фунти годишње.

Koliko im se odbija od poreza?

Misliš da pripadnici drugih nacija nisu zavidne?!

Vec sam rekla da to ne mogu da tvrdim napamet. Nisam zivela medju njima. Od Srba sam to videla na svakom koraku.

Neko je pomenuo poplave...u mojoj zgradi se skupljala pomoc u robi i hrani. Stvarno je odziv bio neverovatan, fasciniralo me da su najvise davali oni za koje znam da imaju najmanje.
A u toj istoj zgradi stanari se (jednoglasno) nisu slozili da jednoj majci sa dvoje dece daju na koriscenje prostorije koje niko ne koristi (bednih 20 kvadrata). Htela je da cisti zgradu za stanovanje. Nista.

Običan svet, recimo da se na vratima stana, plaća ulaznica na privatnu žurku. Ili da se četiri Nemca dogovaraju pola sata ko koliko treba da plati u restoranu, bez pomisli da bi neko mogao koji Cent da zaokruži. I da piju jeftinije piće, ali ako neko pozove turu, naruče bez blama najskuplje. Naravno, to su samo neka iskustva, verujem da ima i boljih.

zasto me ne cudi sto si se muvao sve sa nekima naopakima? :(

Суштина приче је, другари, да Срби нису ништа мање дарежљиви од других.
Дају у складу са тим колико имају, као и сви остали.
То је управо та просечна цифра коју дају и остали, спрам својих примања.

Лаку ноћ свима.

ja znam za jednog što ima al se stalno grebe da ga neko sa foruma časti kafom
da nisi iz Pirot?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back