SKUPŠTINSKA KAFANA 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Да, нажалост, наш народ није ужасно емпатичан. Јако често воле у лице да кажу људима да само најјачи опстају.

Зато ми је чудно што скоро нико не верује у еволуцију.

То је део свеприсутног комплекса жртве. Како жртва да даје? Жртва може само да прима, и да буде кивна јер није примила довољно.

Давање је за неке друге људе.

Да се не лажемо, другари, Срби не дају ником ништа. Добротворство је невидљиво.

У Британији је давање свеприсутно - на улицама, на послу, свуда. Даје се за гладне црнчиће, жалосне мачиће, бездомне наркоманчиће, за хиљаду и једну кампању против оваквих и онаквих болести, за старчиће, за играчке, за ветеране, за споменике, не знам ни сам шта све не. Скупља се на телевизији, на радију, пресрећу те клинци на улицама, свака банка нуди дајрект дебит да ти одмах скину толико и толико за ту и ту добротворну сврху... све је то присутно на нивоу који је незамислив у Србији.

Јер, као што каже поп Мићо...

И не дају жита ни у шаку,
до по руно и по груду сира;
па и то ми дају ка на силу.
Да ли не знаш наше даваоце?

Oni i treba da daju, ipak je to zemlja koja je načinila najviše zla na planeti. Tolike su pobili ili bacili u roblje, sad neka malo probaju da budu humanitarni (ali ne kao kod nas sa onim anđelima, jer vidim da im to dobro ide).

srbija ima tu nesrecu da decu leci sms porukama, da one iz poplava dovedu u kucu dok cuckovic kupuje nov auto za potrebe opstine, mnogo toga.
srbija je imala tu nesrecu da primi izbegle iz bosne, hrvatske, sa kosmeta.
tako da, mojne da poredis.

Воистину ти беседим, ја бих се увек пре поуздао у човекољубије и милосрђе неког Јеврејина или Американца.

Niko tebe nije lupao po ušima da napuštaš selo za rad u kanelariju
To što radiš nit je proizvodnja nit je korisno
al najvažnije da idemo u Grčku da se brčkamo

Znaš šta sam smislio?
Kad stignemo na more ja ću se bućnem pa kao davim se
A ti, hrabar pandur, priskačeš i iznosiš me na svojim rukama
Pozovemo lokalne medije gde ti se ja nazafaljujem na spašenom životu u tvojim rukama
Pa kad se vratimo a ti dobiješ UNAPREDJENJE U SLUŽBI!!!
Jedino takvi mogu da napreduju... što drže muškarce... tak'a služba...

Nesam ja u kancelariju, sve si se zbunio. A mislim da Grci vole maćke, neće se uzbuđavaju ako spasim kerče.:(

Maro, oni koji su gostoljubivi nisu isti ti koji pljačkaju. Dobrih i loših ima među svim narodima. Naša nesreća je to što smo već dugi niz godina ugnjetavani od strane tog zapada pa nije baš za poređenje. A videli smo kako izgleda kad krenu ti na zapadu da se "bore za svoja prava", kad je pljačkano i paljeno po Engleskoj, Francuskoj, Švedskoj, Americi...

Srbe je mozda sirotinja ucinila zavidnima.
Nisam zivela napolju i ne mogu da tvrdim kakav je obican svet, ne vlast.

Oni i treba da daju, ipak je to zemlja koja je načinila najviše zla na planeti. Tolike su pobili ili bacili u roblje, sad neka malo probaju da budu humanitarni (ali ne kao kod nas sa onim anđelima, jer vidim da im to dobro ide).

Treba malo da poznaješ religiju da bi shvatio pojam Andjela
Da skratim za TURBO VERNIKE - deo Andjela je Sotona povukao sa sobom i rade za njegovu službu

Dakle za TV se priča o legitimitetu, zvanična papirologija i ta sranja
a nezvanično se bave spiritualizmom, verovatno su našli neku rupu u tumačenju

ali šta nas briga ja ti objasnio kako ćeš da dobiješ unaprejdnje u službi
a ti ćutiš?

Ima li kod nas prosjaka na ulicama, skupljaju li se pare za bolesne, djecu, izbjeglice itd.?

Sakupljaju se pare, ali to nekako slabo ide.

Mislim, srpske muskarce apsolutno boli ****** za bilo sta, oni da se pitaju, bukvalno niti jedan dinar ne bi odlazio u humanitarne svrhe. Oni kada daju nesto, daju da ostave utisak na zenu, ili da ne ispadnu tatalni moroni pred zenom, sestrom ili drugaricom.

Mislim, srpske muskarce apsolutno boli ****** za bilo sta, oni da se pitaju, bukvalno niti jedan dinar ne bi odlazio u humanitarne svrhe. Oni kada daju nesto, daju da ostave utisak na zenu, ili da ne ispadnu tatalni moroni pred zenom, sestrom ili drugaricom.

Da se ne daje ne bi ni bilo prosjaka ni humanitarnih akcija...

filantropiju Džordža Soroša npr.

a zasto uvek uzimate za primer tamo neke sorose, rotsilde, klintone i sl?
pocnimo od obicnog sveta... jesi li znao da se na zapadu, konkretno u nemackoj, svakom beskucniku pruza sansa da dobije krov nad glavom? tako sto ga neko primi kod sebe i prijavi ga na svoju adresu... posle izvesnog vremena beskucnik dobije stan...
znam gomilu ljudi koji redovno pomazu beskucnicima na ovaj nacin..

koliko je vas u srbiji spremno da na par meseci u kucu primi nepoznatog odrpanog beskucnika?

Ne valja skupjati ni preko Vlade Srbije ni preko SPC-a
Prvi se izblamirali i sa zemljotresom u Kraljevu kad se gosn Predsednik konačno skućio, pa onda Obrenovac
a ovi drugi još nisu transparentno prikazali onu pomoć za Kosovo

a ni "KOLO SRPSKIH SESTARA" nisu nešto načisto sa provizijom...

americko milosrdje sam osetila, tamo pre 16 godina. i covekoljublje.

Ne, oni su to za tvoje dobro radili... zato što te mnogo vole i što su htjeli da ti daju demokratiju...

- - - - - - - - - -

pocnimo od obicnog sveta... jesi li znao da se na zapadu, konkretno u nemackoj, svakom beskucniku pruza sansa da dobije krov nad glavom? tako sto ga neko primi kod sebe i prijavi ga na svoju adresu... posle izvesnog vremena beskucnik dobije stan...

koliko je vas u srbiji spremno da na par meseci u kucu primi nepoznatog odrpanog beskucnika?

čovjek je rekao: čovjekoljublje, Jevrejin, Amerikanac... kolona A je Džordž Soroš... A4 je bilo Mađarska, ali nije bilo otvoreno polje :)

mene su dobri ljudi u Srbiji primili 92. ... nismo bili baš odrpani, ali smo u tom trenutku bili beskućnici...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back