SKUPŠTINSKA KAFANA 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
bogojavljenje je ustvari fest der erscheinung des herrn...dreikönigstreffen vise ima politicku nego versku konotaciju..

Три Краља, тј. Три Мудраца су најпоштованија реликвија у Немачкој. њихове кости су положене у крипту у Келну, изнад које је касније саграђена она величанствена готичка катедрала, једна од највећих у Европи. потражи грб Келна, врло је леп и занимљив.

Три Краља, тј. Три Мудраца су најпоштованија реликвија у Немачкој. њихове кости су положене у крипту у Келну, изнад које је касније саграђена она величанствена готичка катедрала, једна од највећих у Европи. потражи грб Келна, врло је леп и занимљив.

koji kraljevi su u pitanju?

mislim da je njima neradni dan 6. januar ili dan gore-dole...

- - - - - - - - - -

Mudraci iz Irana, tzv. magi...

Tako je, bila, videla, ja sam se i inace "kapricirala" da obidjem sve katedrale diljem Europe pa sam sitigla i do mosti Sv. Jakova
(Santiago De Compostela).

20733981cu.jpg

A ovo je u kelnu,l naravno.

маги, тј. мудраци са Истока (данашња Месопотамија); били су астрономи/астролози. по предању звали су се Валтазар, Гаспар и Мелхиор. друго предање каже да су њих тројица припадали трима различитим расама, које потичу од Ноевих синова и да се тако преко њих тројице младом Христу поклонио цели свет. данас почивају у Келну.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back