SKUPŠTINSKA KAFANA 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ма све је то мени јасно, али, како се конкретно осећа овај што сада у војном авиону надлеће Београд - за кога он вежба своје способности? За Србију? За УН? Или за НАТО?

Verovatno ni ne razmislja o tome za koga.
Prima platu, ceka penzijju i tako...
.....
Flamine :)

Сурка, не може један човек да промени све. ;)
Овде неко мало озбиљнији треба да умеша прсте да би ствари почеле да се мењају.
Руси имају пожељно тло. Подржава их скоро 90% становништва. Само треба мало да се потруде, међутим, резултат видимо изостаје...

Verovatno ni ne razmislja o tome za koga.
Prima platu, ceka penzijju i tako...
.....
Flamine :)

Реално. :)

:sad2:

'Зар и ти, сине Бруте?'

Да си ме питала пре 20 година добила би другачији одговор.

- - - - - - - - - -

Руси имају пожељно тло. Подржава их скоро 90% становништва. Само треба мало да се потруде, међутим, резултат видимо изостаје...

:) Тако је.

Нисам ја говорила о једном, него о целој нашој војсци (и 'Брут' се односи на целу војску).
Који је њен смисао ако из државног врха поручују да 'Србија никад више неће ратовати'? Ако га има (смисла), како га виде припадници војске?
То је оно што се питам.

Нисам ја говорила о једном, него о целој нашој војсци (и 'Брут' се односи на целу војску).
Који је њен смисао ако из државног врха поручују да 'Србија никад више неће ратовати'? Ако га има (смисла), како га виде припадници војске?
То је оно што се питам.

Шта им врди да се побуне кад су све службе, од војних преко цивилних преплављене људима који раде за интерес нашег непријатеља?
Не могу сами.

С друге стране, власти долазе и пролазе, а Србији би реално и требало да не ратује бар још 50 година да би се обновила.
Генетика нам је таква каква је, тако да ће војска овде увек бити популарна.
С тога, не бригај. ;)

Шта им врди да се побуне кад су све службе, од војних преко цивилних преплављене људима који раде за интерес нашег непријатеља?
Не могу сами.

С друге стране, власти долазе и пролазе, а Србији би реално и требало да не ратује бар још 50 година да би се обновила.
Генетика нам је таква каква је, тако да ће војска овде увек бити популарна.
С тога, не бригај. ;)

Ма не кажем ја ни да се буне, ни да ратују. Само се питам - да ли је војска данас у Србији исто што и, нпр, државна администрација - гломазна, скупа и непотребна? Зашто да ја плаћам неког ко не служи својој сврси? А ако ћемо тако, ни влада, ни полиција, ни нико у овој земљи не служи својој сврси, а све то ја (народ) плаћам.
Једино што војску сматрам жилом куцавицом опстанка једне земље у данашњем свету, и никако ми не прија мисао да се у мојој земљи обучавају војни кадрови - низашта, или још горе - за злочиначки НАТО савез. Волела бих да могу да верујем својој војсци да ће бити ту кад затреба, и да су у њој срчани људи верни својој земљи.

Ма не кажем ја ни да се буне, ни да ратују. Само се питам - да ли је војска данас у Србији исто што и, нпр, државна администрација - гломазна, скупа и непотребна? Зашто да ја плаћам неког ко не служи својој сврси? А ако ћемо тако, ни влада, ни полиција, ни нико у овој земљи не служи својој сврси, а све то ја (народ) плаћам.
Једино што војску сматрам жилом куцавицом опстанка једне земље у данашњем свету, и никако ми не прија мисао да се у мојој земљи обучавају војни кадрови - низашта, или још горе - за злочиначки НАТО савез. Волела бих да могу да верујем својој војсци да ће бити ту кад затреба, и да су у њој срчани људи верни својој земљи.

Пробуди се, то се управо дешава. :)

Буду на почетку срчани и родољуби, а касније их смесе на разне начине.
Моја пријатељица је удата за војно лице. Сећам га се какав је био рецимо 2005-2006., а пре три године, након дуже паузе у виђању, сконтам да човек више не сме да зуцне преда мном, буквално.
Тад сам схватила ко седи на челним местима у војсци.

Ма све је то мени јасно, али, како се конкретно осећа овај што сада у војном авиону надлеће Београд - за кога он вежба своје способности? За Србију? За УН? Или за НАТО?

Srbija je kao drzava na putu vojne neutralnosti. necu sada da zalazim u politicki rezim koji menja ideje svakodnevno. to, za sada, znaci da necemo ici u ofanzivne ratove. ipak moras imati neku odbranu za razne ne daj Boze varijante, a i ovi spolja se nisu deklarisali kao neinvanzivni. licno, ja skoro mogu da garantujem da ce nas Vucic pribliziti mnogo NATO savezu. a mozda i uci u njega u skorasnje vreme

- - - - - - - - - -

Dobar dan zla deco
Dobar dan dobra zeno

Пробуди се, то се управо дешава. :)

Јеси ли ти у то апсолутно сигуран? Мислим, ајде војне главешине, али да се вратим на овог пилота (као конкретан пример војника) - да ли и он заиста тако мисли?
Просто не могу да верујем да је цела војска, до најситнијег шрафа, 'продана душа'.
Задовољило би ме објашњење да у војсци ипак постоје људи патриоте који чекају својих пет минута.
Е тако, дала сам ти смернице шта да напишеш. :lol:

Јеси ли ти у то апсолутно сигуран? Мислим, ајде војне главешине, али да се вратим на овог пилота (као конкретан пример војника) - да ли и он заиста тако мисли?
Просто не могу да верујем да је цела војска, до најситнијег шрафа, 'продана душа'.
Задовољило би ме објашњење да у војсци ипак постоје људи патриоте који чекају својих пет минута.
Е тако, дала сам ти смернице шта да напишеш. :lol:

Ај да избанализујем до краја.
Добровољци у Босни очисте неки простор од турака и добију наређење да се повуку. При томе има погинулих и рањених.
После неког времена сви ће да кажу: "Ко вам бре **** матер, шта ја радим овде?"

п.с. А сад да пишем по смерницама. Ми ћемо дићи победничку песницу на крају. :lol:

Sur, izvini ali ne mogu da citiram kad pisem preko mobilnog telefona. Mislis da je svğh 15 helikoptera nase? Pa to sve putin rentirao na 1 dan za paradu. Bas me zanima koliko cemo tek aviona imati :lol:
preselila sam se u selo kaludjericu prosle nedelje jos mi nije povezan internet.
selo,okretnica 309ke :hahaha1:

Sur, izvini ali ne mogu da citiram kad pisem preko mobilnog telefona. Mislis da je svğh 15 helikoptera nase? Pa to sve putin rentirao na 1 dan za paradu. Bas me zanima koliko cemo tek aviona imati :lol:
preselila sam se u selo kaludjericu prosle nedelje jos mi nije povezan internet.
selo,okretnica 309ke :hahaha1:

Зато сам се и смејала. :lol:

Нек' ти је са срећом у новом стану, и да ти што пре повежу интеренет. :D (и да се јављаш чешће док ти не повежу, већ ме било забринуло твоје нејављање :rtfm: :D)

- - - - - - - - - -

Ај да избанализујем до краја.
Добровољци у Босни очисте неки простор од турака и добију наређење да се повуку. При томе има погинулих и рањених.
После неког времена сви ће да кажу: "Ко вам бре **** матер, шта ја радим овде?"

п.с. А сад да пишем по смерницама.
Ми ћемо дићи победничку песницу на крају.

Е, такоЦ. :lol:

:hvala:

suncilice, neka je sa srecom...evo da zasladimo noblicama...:D

noblicemotto-keks-2b0d8c5c264294f89f0d1b78eadbe260_view_l.jpg

То је оно што се питам.

Sa ovakvim stanovnistvom ne mozemo da ratujemo.
Potpuno opkoljeni ne mozemo da ratujemo.

Sto znaci, "zauvek pod ovakvim okolnostima", a istorija nas uci da se okolnosti menjaju. Nekada se ceka 5 godina nekada 5 vekova, ali okolnosti nikada ne stoje u mestu.

Vojska je uvek i svuda bila i ostala samo to- sistem kojim se vestacki pumpa traznja da bi narod imao posla. To su komunjare i pre *********. Hiljade i hiljade milijarda su progutali za potpune gluposti.

Inace, srpska vojska danas bi razvalila bilo koju srpsku vojsku ranije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back