- Poruka
- 203.587
Ti to napisa da je Milca = Mujo? 
Auuu, bre, pingvinu.

Auuu, bre, pingvinu.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Placas participaciju i u EU.
Pa svuda placas tu " participaciju".
Znaci ako lek kosta sest ojra, ti platis pet.
Lopovsko-komunjarska posla.
Nabijem ih ja bas.
- - - - - - - - - -
Pa sta koji moj onda placam zdravstveno osiguranje kada ce da mi naplate skoro punu cenu leka?
Jbte koji je to parazitsko-debilni sistem, gori su od pravnika.
Dobro, sad preterujem, niko nije gori od ovih u pravosudju.
Osim ovih sto rade u CIA-i.
Pa jbte, sad mi nesto pade na pamet- OGROMNA vecina ljudi bi manje placala kada ne bi imala zdravstveno, nego samo da plati cenu usluge kada su bolesni, otprilike 80% njih.
Znaci umesto u zdravstveni Fond, stavis te pare na stednju, i platis kada si bolestan, ili umres i deca naslede te pare. Ako bas hoces da uvecas te pare, nemoj slucajno da dajes u zdravstveni fond, nego ulazi u berzi, ili se kladi.
To je resenje.
У Македонији имаш систем, који су они прекопирали од Немаца, да за одређену суму пазариш одговорајући медицински пакет. Као и кад купујеш мобилни.
Оно што не потрошиш у текућој години пребацује се за следећу.
Ali, takodje bi morala i da znas, da u citavoj EU vaze isti zakoni. Tako da nema neke velike razlike, da li rec o A,D, NL,DK,S...
Onda trebamo i drzavu pitati za neke zakone...
O Boze
Ja stvarno smatram, da si razumna, obrazovana i pametna osoba i zato ocekujem malo vise zrelosti, ozbiljnosti i racionalnosti od tebe.
Niko tebi ne odbije pomoc, vec na fin nacin, pokaze ti uz dobru argumentaciju, zasto ne moze i/ili ne treba da ti ukaze pomoc u urgentnom centru...
Ako naidjes na dobrog policajca i carinika i ako mislis, da ti nece trebati i ne moras da uplatis.
Ne znam, ja nisam siguran da je tako nesto moguce. U Srbiji, te pare koje dajes u zdravstveni Fond ne idu na tvoje lecenje, i lecenje tvojih bliznjih, nego na lecenje trenutno bolesnih, a tvoje lecenje ces da placas jedino ako si tog trenutka bolestan. Ako nisi bolestan, i ako clanovi tvoje porodice nisu bolesni, ti te pare bacas u bunar, i bolje je da ti ih ostave da sam odlucis sta ces da uradis sa njima; pa ako si human, mozes da das pare u Fond za lecenje bolesnih. To je prava sloboda, i to je jedino sto je normalno.
zakoni o beskucnicima, azilantima i izbeglicama nikako ne mogu da budu slični u svim eu državama, ali nikako..štaviše itekako se razlikuju..
a to oko urgentnog centra...ti znas da takve stvari često završe u medijima, i ako znas da je urgentna služba u nemačkoj nekad nekome odbill pomoć ti postavi...
Da, bi, ali samo u Prizrenu, i ako je Aurorin neki rodjak.znaci urgentna bi primila onog coveka bez pola lica koji ima tumor a nema zdravstveno osiguranje?
znaci urgentna bi primila onog coveka bez pola lica koji ima tumor a nema zdravstveno osiguranje?
zakoni o beskucnicima, azilantima i izbeglicama nikako ne mogu da budu slični u svim eu državama, ali nikako..štaviše itekako se razlikuju..
a to oko urgentnog centra...ti znas da takve stvari često završe u medijima, i ako znas da je urgentna služba u nemačkoj nekad nekome odbill pomoć ti postavi...

Lopovsko-komunjarska posla.
Nabijem ih ja bas.
- - - - - - - - - -
Pa sta koji moj onda placam zdravstveno osiguranje kada ce da mi naplate skoro punu cenu leka?
Jbte koji je to parazitsko-debilni sistem, gori su od pravnika.
Dobro, sad preterujem, niko nije gori od ovih u pravosudju.
Osim ovih sto rade u CIA-i.

znaci urgentna bi primila onog coveka bez pola lica koji ima tumor a nema zdravstveno osiguranje?

da..takve jedino u srbiji ne primaju...
Ako mi nekada sude, ima na sudu da kazem 'Ja ne priznajem ovaj parazitski sud, ko ste bre vi meni da sudite? Parazit sudija, parazit tuzilac i parazit zapisnicar ce meni da sude??? Omfg!!!'
Postoje razne osnove po kojima možeš da završiš na sudu: 1) ako si počinilac kakvog krivičnog dela; 2) ako nasledjuješ imovinu; 3) ako se razvodiš (računam i notare u sudski sistem mada to nisu, ali se plaća i kod njih); 4) ako kupuješ-prodaješ; etc ...
Po kom od navedenih osnova ne bi plaćao sudske troškove?
Ima se svi od rede unerede od straha kad im to kazesAko mi nekada sude, ima na sudu da kazem 'Ja ne priznajem ovaj parazitski sud, ko ste bre vi meni da sudite? Parazit sudija, parazit tuzilac i parazit zapisnicar ce meni da sude??? Omfg!!!'

Postoje razne osnove po kojima možeš da završiš na sudu: 1) ako si počinilac kakvog krivičnog dela; 2) ako nasledjuješ imovinu; 3) ako se razvodiš (računam i notare u sudski sistem mada to nisu, ali se plaća i kod njih); 4) ako kupuješ-prodaješ; etc ...
Po kom od navedenih osnova ne bi plaćao sudske troškove?

Ima se svi od rede unerede od straha kad im to kazes![]()
Ajde, devojke dalje o zdravstvu i pacijentima na:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/703481-Pravo-lice-zdravstva-u-državi-Srbiji/page6
![]()
Шта да кажемо о здравству, кад знамо у каквом је стању и колика незаинтересованост влада у њему. Од препоруке докторке педијатра да ћери скидам температуру тако што ћу јој, по хладноћи, протурити главу кроз прозор аута (који немам) тако да јој ветар бије у главу, преко чекања на превоз непокретног пацијента до болнице по 5 сати (да бих од возача сазнала да ће доћи у року од одмах за 1000 дин.), до непримања у болницу јер није 'хитан случај', а кад је постао хитан случај - после пар сати је могла само обдукција да се уради.
Најгори је тај осећај што знам да, ако се разболим, да ми спаса нема, бар не од нашег здравства.

Greska, nije to najgori osecaj. To je ok meni, posteno kazu da nece da te lece jer nemas para, i to je to. Ovde u Srbiji je problem sto ti otimaju pare pre toga u zivotu godinama i decenijama, jer kazu da ce da te lece kada se razbolis; a kada se razbolis, onda ispadne da ne moze, ili nesto nije na pozitivnoj listi, ili se placa abnormalna participacija, ili imas listu cekanja od 3 meseca. E to je najgore, osecaj da su ti uzeli pare zato sto imaju lepe oci.
Ma necu bre da dam ni dinar ako postoji lista cekanja, dajte mogucnost da doprinos za zdravstveni Fond ne bude obavezna i zakonska stvar, i SVE vezano za zdravstvo u Srbiji bi bilo OK i posteno.
Pre bih umro u bolovima u blatu, nego sa osecajem da su mi uzeli pare za nista. Necu da dajem pare takvima; pre cu da ih dam Miskovicu, Todoricu, lokalnom krimosu, nego srpskim drzavnim parazitima. Zamisli dajes pare 40 godina tamo nekom profesoru fizickog sto na casovima fizickog sedi u kancelariji i ladi jaja, samo da deci loptu da sutiraju na kos. Ko bi bre zeleo da daje svoje pare takvima?![]()