SKUPŠTINSKA KAFANA 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za sve si u pravu, od kad sam na ovom forumu ponekad pomislim da sam stvarno jal luda, jal pala s Marsa,l ili pojma nemam gde zivim
pa se onda kao zakunem da necu ovde vise ni da zalazim, ali sta ces,:zcepanje:
Koleginica lupeta za sve pare, lupeta i o svojoj plati, uslovima zivota, zdravstva, ali je glasna, a ja pa opet nemam ni volju ni
zelju da se kombam sa budalama, imam bre stene ( za koji dan ce imati pet mesecf) pa mi je to bas lepa svakodnevnica.
Sta me boli qrtz koji nemam za raznorazne budaletine po Krsti?

ti za sebe tvrdis da si staatlich anerkannte dolmetscherin ali se zato mnogo slabo razumeš u zakone...mnogo slabo...

bolje prelistaj zakone o zdravstvenom zbrinjavanju beskućnika i aplikanata za azil...onako, čisto informativno...:D

ah da, ne zaboravi deo gde se kaze da se čovek javio lekaru dok je imao samo malu ranicu na licu ali nije mogao dalje jer nije imao knjižicu...

ja ne znam da li se u srbiji mogu izdavati licna dokumenta ljudima koji nisu prijavljeni na nekoj adresi...

ti za sebe tvrdis da si staatlich anerkannte dolmetscherin ali se zato mnogo slabo razumeš u zakone...mnogo slabo...

bolje prelistaj zakone o zdravstvenom zbrinjavanju beskućnika i aplikanata za azil...onako, čisto informativno...:D
Ja da prelistavam zakone koji " tretiraju" prava nemackih beskucnika? Ja nisam socijalni radnik, a i ne izigravam psihloga po nemackim skolama koji
za sat rada nedeljno zaradi 3000 evra neto(mesecno).
Ja sam uvek morala da radim, da ucim, da se mucim, nista mi u zivotu niej bilo poklonjeno, nisam sa Kosova,, sve sto sam uradila
moja je sllobodnaa volja i zelja, odluka, tako da nije uputno da mi ti objasnjavas sve zagonetke i zamke ovog zemaljskog zivota.
Zapravo bih te zamolila da mi se vise i ne obracas. Imam ja svoj stil i nacin zivota, za tebe tu nema mesta.

:zeek:

A, koje neznanje? Da li treba da ti nacrtamo i ono sto ti pises da bi razumela, ili samo ono sto smo mi pisali?
Dakle, ako je neko ko putuje u neku stranu drzavu uplatio putno osiguranje, zbrinuce ga i troskove lecenja snosice osiguravajuce drzstvo...
A, sta je sa onima, koji ne uplate putno osiguranje? O tome se diskutuje...

Onaj ko ne uplati putno osiguranje ne može da udje u EU. :sad2:

sad sam pogledao taj link u novinama bas je gadna ta bolest o kojoj pricate

sto ne predjete na forum o zdravlju pa tamo to ajde nemojte da nam ovde atmosferu u kafani pravite da bude ko u mrtvacnici

vratite mi teroriste sa njima mi lakse da se prepirem a vi doktorke ako nastavite ovde o tome, ceka vas kazna, i ne mislim na Boziju kaznu.

sad sam pogledao taj link u novinama bas je gadna ta bolest o kojoj pricate

sto ne predjete na forum o zdravlju pa tamo to ajde nemojte da nam ovde atmosferu u kafani pravite da bude ko u mrtvacnici

vratite mi teroriste sa njima mi lakse da se prepirem a vi doktorke ako nastavite ovde o tome, ceka vas kazna, i ne mislim na Boziju kaznu.

Postojji tema na Politici ( Zdravlje sa ovim problemima nema nikakve veze), ali vidim svi pisu ovde pa tako i ja.

- - - - - - - - - -

ja sam kupio kartu ua bus i otisao u budimpestu tamo seo na avion i otisao u barselonu iz barse dalje na tenerife. tamo sam ostao 5 nedelja i vratio se. ne ove nego pre dve zime.

osiguranje nikakvo nisam imao.
P?a nisi hteo da platis zato ga i nisi imao.

O Boze, draga JeanColdHand...jedno je teorija, drugo je praksa...uostalom, imas u svakom zakonu rupu i gomilu rupa.

ne znam, ja u praksi nikad nisam doživela niti videla da se krši ovo o čemu mi ovde diskutujemo...sve je lepo organizovano, tacno se zna gde se i kome u određenim situaacijama možeš obratiti...ali treba to i znati i ta prava uzimati u anspruch što bi rekli nemci...

O Boze, draga JeanColdHand...jedno je teorija, drugo je praksa...uostalom, imas u svakom zakonu rupu i gomilu rupa.
Pa ona je bas iskoristila svaku rupu, pa i najmanju rupicu u zakonima Nemacke.
Ja nisam, nije to moj stil, pre bih pljunula sebe nego sto bih koristila rtudje socijale.
Ali je nasa koleginica takva, ona uziva u tome. Svakako da nije jedina.

Inace, provalio sam da je covek u svom zivotu najgluplji kada ima maloletnu decu. Pametniji je kao beba, i kada ima 95 godina i praunucice.

Sto je cudno, jer su to obicno ljudi koji po psiholoskim i socioloskim stvarima treba da budu vrh ljudske vrste.

A nisu, vec su kompletni retardi.

- - - - - - - - - -

andjo, ja vrlo dobro znam šta je ovde u nemačkoj moguće a šta ne, to mi je između ostalog i posao...:D

samo treba znati kome se u datom trenutku obratiti...pre par godina je jedna cura iz srbije došla u posetu rođacima i ostala nekoliko meseci...problem je bio taj što je bolovala od hronicne depresije i poremećaja straha, i njeni medikamenti koje je ponela sa sobom više nisu delovali...
odveli smo je prvo u hitnu pomoć gde je dobila samo nešto za smirenje, odatle je lekar pozvao psihijatrijsku kliniku gde je prebačena...u toj klinici je provela citava dva meseca, asve troškove je snosio gesundheitsamt u dogovoru sa st franziskus klinikom..

Pa od toga boluje vecina ljudi na svetu. Mislim, to koliko je vecina ljudi preplaseno, narocito pomenuti roditelji maloletne dece, pa to je legendarno.

- - - - - - - - - -

Za te što boluju od "depresije" ja znam čudotvorni lijek...

Je li se to u Bosni i priznaje kao bolest? :think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back