SKUPŠTINSKA KAFANA 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ja sam se nekako slucajno "okacila" na temu o nekom Cigi koji ima karcinom koze, a ne zivi u toj divnoj Nemackoj
pa sa tog aspekta ovde uopste i pisem.

Ti si pocela da pricas o nemackom zdravstvfenom sistemu, a u vezi ovog coveka iz Srbije, nego tu nidje veze pa bih
savetovala da se vratis na temu i da nam pricas kako je to bilo nekada na Kosovu.

sta kako je bilo na kosovu? kakve to veze ima sa temom? otvori temu pa diskutuj o tome...

ovde se radi o lekarima koji odbijaju pomoć čoveku u bolovima...

Управо.

И ај' ти сад објасни неукима да дотичном, око кога се повела расправа, живот није угрожен у смислу хитности.

Зато и написах есеј о базоцелуларном карциному коже.

И сад се питам да ли нису у стању да разумеју написано или нису у стању да разлуче ургентно од неургентног или нису у стању да схвате да ипак морају да имају потку медицинског знања да би могли да нагваждају на задату тему.

Upravo tako, Sofija. Zbrinjavanje urgentnih stanja pacijenta je apsolutni prioritet, svuda u svetu.
Zato neki moraju nauciti sta je prioritet i zbrinjavanje urgentnih pacijenata i kao i da prave razliku izmedju, urgentnih stanja pacijenta, kada je zivot pacijenta ugrozen i akutnih ili hronicnih bolesti, koji ne iziskuju hitno zbrinjavanje i lekarsku intervenciju.
Takodje moraju razlikovati i kontrolne preglede nakon bolesti, lekarskih intervencija i sistematske preglede u cilju odrzavanja i/ili poboljsanja zdravstvenog stanja...

kako ono beše? :D

HIPOKRATOVA ZAKLETVA

U času kada stupam među članove
lekarske profesije svečano obećavam
da ću svoj život staviti
u službu humanosti.
Prema svojim učiteljima sačuvaću
dužnu zahvalnost i poštovanje.
Svoj poziv ću obavljati savesno
i dostojanstveno.
Najveća briga će mi biti zdravlje
mog bolesnika.
Poštovaću tajne onoga ko mi se poveri.
Održavaću svim svojim silama čast
i plemenite tradicije lekarskog zvanja.
Moje kolege će biti braća.
U vršenju dužnosti prema bolesniku
neće na mene uticati nikakvi obziri,
vera, nacionalnost, rasa, politička
ili klasna pripadnost.
Apsolutno ću poštovati ljudski život
od samog početka.
I pod pretnjom neću popustiti da se
iskoriste moja medicinska znanja,
suprotna zakonima humanosti.
Ovo obećavam svečano,
slobodno pozivajući se na svoju čast.

Ma u Nemackoj ima na desetine hiljada tih beskucnika , nemaju oni nikakve zdravstvene knjizice, ako bas padnu u komu ili " gangrenu" onda idu u neki
Crveni krst koji je obicno na zeleznickim stanicama, a gde su i oni.
Besmisleno je pr8icati o nekakvim azilantima u Nemackoj koji mrtvi ladni dobijaju sve usluge zdravstva.

Šta ti znaš, jesi li bila nerkad u nemačkoj, a? Valjda se više veruje koleginici koja je tamo i radi pola radnog vremena za ulta mega giga platu, i povremeno šetka po Kosmetima i Šumadijama, pa i tropskim ostrvvima i Amerikama. Kad njoj već sve to plaćaju, što ne bi i nekom beskućniku? Ionako ih tamo nema, nego to ovi naši zli ex Jugosloveni (koje btw neće neki ni u kućne pomoćnice).
Pozdrav i za moju dragu Rorku koju volim da zebaem, mada joj nisam potreban, dobro ona to radi i bez mene. :mrgreen:

ko je govorio o ciganima, ja pišem o izbeglicama uopšte...

a pošto si spomenla cigane, da, tacno je da njih masovno vraćaju pošto srbija spada u bezbedne i sigurne zemlje...ali i njih zdravstveno zbrinjavaju...
jednoj porodici je ovde odbijen zahtev za azil i dobili su rešenje da moraju na napuste zemlju...u međuvremenu se žena prevremeno porodila i beba je morala da ostane duže u bolnici...naravno da ih nisu isterali iz bolnice vec su čekali da joj se stanje stabilizuje dovoljno da bi mogla na put..

Da li ti shvatas, da troskove porodjaja i zbrinjavanja porodilje i bebe, mora neko da snosi?

a neki ljudi vole da pravdaju beskrupulozne bezosecajne lekare iz prostog razloga jer su i oni lekari...;)

Ne bih bas tako generalizovala stereotipno...

nema tu argumenata..zdravstveni radnici koji su polagali hipokratovu zakletvu su odbili da pruže pomoć čoveku u bolovima i ti to opravdavas...pametnom dosta...

Da bi mogla da komentarises rad lekara ozbiljno, moras biti i kompetentna, a takodje moras imati i citavu istoriju bolesti pred sobom.

Puni, puni. Tom energijom. :lol:

Pa puni, puni...A ti, jel´se punis, ili te pune...energijom mislim Rifete? Nemoj da ti svasta pada na pamet.

Da li ti shvatas, da troskove porodjaja i zbrinjavanja porodilje i bebe, mora neko da snosi?

Ne bih bas tako generalizovala stereotipno...

Da bi mogla da komentarises rad lekara ozbiljno, moras biti i kompetentna, a takodje moras imati i citavu istoriju bolesti pred sobom.

Pa puni, puni...A ti, jel´se punis, ili te pune...energijom mislim Rifete? Nemoj da ti svasta pada na pamet.

ko po tebi snosi troškove kad su u pitanju aplikantinza azil? naravno da je neko snosio te troškove...

ne moraš biti lekar da bi shvatio da je odbijanje pomoći čoveku u bolovima dno dna..

- - - - - - - - - -

Rorka, ja sam još jedan od rijetkih s kim se nisi posvađala na forumu...

pa izvoli, pridruži se čoporu...;)

Šta ti znaš, jesi li bila nerkad u nemačkoj, a? Valjda se više veruje koleginici koja je tamo i radi pola radnog vremena za ulta mega giga platu, i povremeno šetka po Kosmetima i Šumadijama, pa i tropskim ostrvvima i Amerikama. Kad njoj već sve to plaćaju, što ne bi i nekom beskućniku? Ionako ih tamo nema, nego to ovi naši zli ex Jugosloveni (koje btw neće neki ni u kućne pomoćnice).
Pozdrav i za moju dragu Rorku koju volim da zebaem, mada joj nisam potreban, dobro ona to radi i bez mene. :mrgreen:
Za sve si u pravu, od kad sam na ovom forumu ponekad pomislim da sam stvarno jal luda, jal pala s Marsa,l ili pojma nemam gde zivim
pa se onda kao zakunem da necu ovde vise ni da zalazim, ali sta ces,:zcepanje:
Koleginica lupeta za sve pare, lupeta i o svojoj plati, uslovima zivota, zdravstva, ali je glasna, a ja pa opet nemam ni volju ni
zelju da se kombam sa budalama, imam bre stene ( za koji dan ce imati pet mesecf) pa mi je to bas lepa svakodnevnica.
Sta me boli qrtz koji nemam za raznorazne budaletine po Krsti?

ko po tebi snosi troškove kad su u pitanju aplikantinza azil? naravno da je neko snosio te troškove...

ne moraš biti lekar da bi shvatio da je odbijanje pomoći čoveku u bolovima dno dna..

- - - - - - - - - -

pa izvoli, pridruži se čoporu...;)

Drzava snosi troskove, ali pitanje je, da li ce drzava snositi troskove za svakog od njih...

Naravno da moras biti kompetentna i da poznajes slucaj.
Odbijanje pomoci? Pazi, to je ozbiljna optuzba...imas li dokaza za to?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back