SKUPŠTINSKA KAFANA 11

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ako taj beskućnik boluje od hronične reume naravno da ga neće hospitalizovati, ali hoće ako mu se stanje pogorša pa se ukoči i ne moze da se pomeri...
ja stvarno ne znam sta tebi nije jasno...ali svi znamo tvoje razloge za udarsnje kontre..;)

A kako znaju kavo mu je stanje bilo pre toga? :sad2:
Neće biti da je sve tako kako kažeš. Izuzetni su slučajevi kad se izadje u susret neosiguranim. I onda se na sva usta pojave izveštaji u novinama.
Onaj koji nije osiguran nema šanse za bilo kakvu lekarsku pomoć. Ne prezentiraj ovde šta piše u Zakonu, nego kako se taj zakon u praksi sprovodi. Ne leči se niko ko nije osiguran. :rtfm:

jeste. rekla je da svako u nemackoj moze da se leci besplatno, cak i beskucnici :)
sa druge strane, kad sam negde preko, makar i ovde u srbiji, na odmoru, naravno da ne idem na forume, naravno da ne idem na net, a na telefon se javljam samo najblizima - jer sam na odmoru i necu da pricam i da se gnjavim sa svakim :)
a telefon, pa sramota koliko me deru :rumenko:

I beskućnici i cigani i azilanti i turisti i uličari , svi se medicinski zbrinjavaju za hitnu pomoć , to ne treba niko da kaže , to gledaš i u filmovima i da ne naglašavamo humanost...pusti ti ove i same beskućnice što se odjednom pokondiriše , partija im namestila honorarnu šljaku u nekoj kaluđerici, ovči borči ambulanti , a da pri tom samo formalno izbegoše iz svoje zatucanosti koja iz njih neće nikada , a kažu da je i laganje neki vid ozbiljne psihičke bolesti ali što da se bavimo takvima , dalje od mene pu pu pu :sad2:

Za telefon nije bitno ko će tamo da te zove već što sam skida aplikacije koje ti se u inostranstvu papreno naplaćuju , a nepotrebne su ti...to nek ti objasne ovi drugi doktori koji se bolje od mene razumeju u te stvari :D

pa moze...ako neko ko boluje od depresije, astme, srčanih bolesti i sl. dobije napad on nije usao sa skrivenim namerama...i oboleli ljudi imaju pravo da s vremena na vreme idu na odmor, znas..

s druge strane, sta taj koji umire od leukemije, tumora sl.ima da traži kao turista u stranoj zemlji? naravno da ce mu pružiti pomoc u akutnim slučajevima, ali to je sve..

- - - - - - - - - -

mogu, ako je situacija akutnog tipa..
.

Neće da može ako nema formular 111. :rtfm:

pa moze...ako neko ko boluje od depresije, astme, srčanih bolesti i sl. dobije napad on nije usao sa skrivenim namerama...i oboleli ljudi imaju pravo da s vremena na vreme idu na odmor, znas..

znaci, kazes da oboleli od srcanih bolesti mogu biti hospializovani u nemackoj i da njihovo lecenje, eventualne operacije i hospitalizacije moze da snosi neki nemacki fond, poput onog sto si navela?
molim te da budes sigurna u ono sto pises, jer planiram da to podelim sa nekim ljudima kojima je ta informacija jako potrebna.

Neće biti da je sve tako kako kažeš. Izuzetni su slučajevi kad se izadje u susret neosiguranim. I onda se na sva usta pojave izveštaji u novinama.
Onaj koji nije osiguran nema šanse za bilo kakvu lekarsku pomoć. Ne prezentiraj ovde šta piše u Zakonu, nego kako se taj zakon u praksi sprovodi. Ne leči se niko ko nije osiguran. :rtfm:

ovo necu da komentarisem...tebi samo stopala vire iz mirkinog dupeta, i prema tome nisi kompetentan sagovornik..:cool:

Kakve veze ima stanje pre toga ako se čovek ukočio ?

Na licu mesta se medicinski zbrine već prema potrebi pa i ako je potrebna hospitalizacija .

Neće ga izbaciti na ulicu sigurno.

znaci, kazes da oboleli od srcanih bolesti mogu biti hospializovani u nemackoj i da njihovo lecenje, eventualne operacije i hospitalizacije moze da snosi neki nemacki fond, poput onog sto si navela?
molim te da budes sigurna u ono sto pises, jer planiram da to podelim sa nekim ljudima kojima je ta informacija jako potrebna.

jok...bice hospitalozovani sve dok im se stanje ne stabilizuje...posle kud koji mili moji...

a ti bi kao velika patrijotkinja i srpkinja koja u srbiji prima 2100+ ojra trebalo i da im novčano pomažeš...tako to ide..;)

odoh sad, mora malčice i da se radi...hiljade evra meni ne padaju sa neba kao tebi...

I beskućnici i cigani i azilanti i turisti i uličari , svi se medicinski zbrinjavaju za hitnu pomoć , to ne treba niko da kaže , to gledaš i u filmovima i da ne naglašavamo humanost...pusti ti ove i same beskućnice što se odjednom pokondiriše , partija im namestila honorarnu šljaku u nekoj kaluđerici, ovči borči ambulanti , a da pri tom samo formalno izbegoše iz svoje zatucanosti koja iz njih neće nikada , a kažu da je i laganje neki vid ozbiljne psihičke bolesti ali što da se bavimo takvima , dalje od mene pu pu pu :sad2:

Za telefon nije bitno ko će tamo da te zove već što sam skida aplikacije koje ti se u inostranstvu papreno naplaćuju , a nepotrebne su ti...to nek ti objasne ovi drugi doktori koji se bolje od mene razumeju u te stvari :D

gospoja je to malo drugacije prezentovala na temi sa hronike. ;)
za telefon, pa ne znam kako moze da se skine neka aplikacija ako to ne potvrdim ili ne krenem sama da je skinem iz app store? :huh:
jedino mozda ako je telefon tako podesen da sam skida ili radi apload vec postojecih aplikacija, ali se bas nesto ne razumem u androide.

Šta je evidentno da može to je samo saobraćajni udes ili neka masovna tuča gde se ne zna ko je ko. Tada se zbrinjavaju svi. A ako dodješ kao pojedinac u ambulantu i kažeš da si se razboleo ovde, sada i sl. nemaš šanse ako pre toga nisi u Osiguravajućoj kući dobio domaći formular na osnovu medjunarodnog 111.

kao što si se ti uhvatila depresije...

na stranu roditeljska osećanja, zašto bi neko zbrinjavao nečije smrtno bolesno dete čiji su roditelji na prevaru došli u tuđu zemlju, a sve u cilju lecenja deteta? daj mi jedan razlog...

moze, ako mu se stanje pogorša i život mu je ugrožen...

pod uslovom da u zemlju ne ulazi kao lažni turista, u cilju lečenja...;)

Draga moja, davljenik se i za slamku hvata i pokusava sve.

More ne hospilitazuje niko nikoga i nigde.
Mene onomad mnogo zabolela "gusha", a EU sam gradjanka pa kao svuda noze sve i tako odem ja kod "doktora" u FrancuskU, mazne
mi 120 evra samo sto sam otvorila usta, prepise neki shit ( sprej) koji sam platila jos 20 ojra i sad ovi moji ( nemci) kazu da takav pregled kosta samo
32 ojra,.a za ostalo mog se slikam.
Na kraju ( citaj pre nedelju dana) uzmem ja neki antibiotik koji sam za 1 ojro kupila u Srbiji i "izlecim" se.
A yebavaola sam se sa tom "gushoboljom" valjda i 4-5 meseci.
Zamalo da batalim i pusenje:zcepanje:

Zar socijalno osiguranje u Nemackoj ne vraca "onu razliku" za troskove pregleda?

- - - - - - - - - -

Šta je evidentno da može to je samo saobraćajni udes ili neka masovna tuča gde se ne zna ko je ko. Tada se zbrinjavaju svi. A ako dodješ kao pojedinac u ambulantu i kažeš da si se razboleo ovde, sada i sl. nemaš šanse ako pre toga nisi u Osiguravajućoj kući dobio domaći formular na osnovu medjunarodnog 111.

Ako te dovedu/donesu u hitnu :ok:

jok...bice hospitalozovani sve dok im se stanje ne stabilizuje...posle kud koji mili moji...

a ti bi kao velika patrijotkinja i srpkinja koja u srbiji prima 2100+ ojra trebalo i da im novčano pomažeš...tako to ide..;)

odoh sad, mora malčice i da se radi...hiljade evra meni ne padaju sa neba kao tebi...

meni je krajnje degutantno da pisem kako i kome novcano pomazem. valjda tako to ide.
sa druge strane, kad si vec u nemackoj, mozes da pomognes jednoj organizaciji sa kojom sam bas bliska. znaci dok se stanje ne stabilizuje, znaci moze da se uradi i operacija ako stanje to zahteva? msm nekome stanje ne moze da se stabilizuje bez operacije (naravno pisem kao laik)?

ps jel si se to zaposlila u srbiji?

ja deci i sebi redovno uplacujem osiguranje kada putujemo u inostranstvo. a svaka osiguravajuca kuca ovde ima klauzule gde stoji sta konkretno to osiguranje pokriva.

meni je krajnje degutantno da pisem kako i kome novcano pomazem. valjda tako to ide.
sa druge strane, kad si vec u nemackoj, mozes da pomognes jednoj organizaciji sa kojom sam bas bliska. znaci dok se stanje ne stabilizuje, znaci moze da se uradi i operacija ako stanje to zahteva? msm nekome stanje ne moze da se stabilizuje bez operacije (naravno pisem kao laik)?

ps jel si se to zaposlila u srbiji?

Uzmi primer recimo slebog creva, aktuno...Appendektomie se radi, naravno ne ceka se da perforira, ali trazi se, ko ce snositi troskove, neka organizacija, drzavni fondovi, itd., ako pacijent nije u mogucnosti da plati i nema socijalno osiguranje.
SFRJ je imala nekada sporazum sa mnogim drzavama EU o placanju troskova lecenja...Srbija je nekoliko godina, nakon raspada SFRJ zadrzala taj sporazum, ali cini mi se da je pre par godina potpisan neki novi...

Poslednja izmena:
Sad si me naljutila. Neće ga pogledati bree. Ne piši ono kako bi ti želala da bude nego šta praksa pokazuje. :evil:

Raskočiće ga i osposobiti da može da otputuje kući , šta tu nije jasno ?

Najsvežiji primer je moja komšinica koja se razbolela sada u Grčkoj i provela 2 meseca u bolnici u Solunu i sve je osiguranje podmirilo...najobičnije putno osiguranje , dok je nisu osposobili da dođe kući niko je nije izbacio na ulicu.

Raskočiće ga i osposobiti da može da otputuje kući , šta tu nije jasno ?

Najsvežiji primer je moja komšinica koja se razbolela sada u Grčkoj i provela 2 meseca u bolnici u Solunu i sve je osiguranje podmirilo...najobičnije putno osiguranje , dok je nisu osposobili da dođe kući niko je nije izbacio na ulicu.

To je u slucaju, da bude putno osiguranje uplaceno...

To je u slucaju, da bude putno osiguranje uplaceno...

:eek:

I sad da ti odgovorim kako sleduje obrisaćeš post kao što si mi već neki obrisala ...izem vam jadnu diskusiju i što se uplićete u nju pokazujući svoje osnovno neznanje , a kada vas čovek uhvati u tome i lepo obrazloži kako jeste koristite moć metle u nedostatku ikakvih argumenata ...pa jadno i prejadno bre :D

Uzmi primer recimo slebog creva, aktuno...Appendektomie se radi, naravno ne ceka se da perforira, ali trazi se, ko ce snositi troskove, neka organizacija, drzavni fondovi, itd., ako pacijent nije u mogucnosti da plati i nema socijalno osiguranje.
SFRJ je imala nekada sporazum sa mnogim drzavama EU o placanju troskova lecenja...Srbija je nekoliko godina, nakon raspada SFRJ zadrzala taj sporazum, ali cini mi se da je pre par godina potpisan neki novi...

operacije na srcu, zasto da ne?

sto se tice drugog dela, bas u vreme rata u hrvatskoj, neko meni blizak, ko je otisao tamo zdrav i prav, posle par dana je imao infarkt. primljen je hitno u bolnicu u minhenu, pruzena mu je sva moguca pomoc, a nakon lecenja su ga pustili kuci uz napomenu da se javi lekaru, tj kardiologu kada se vrati u bgd.
i nakon par nedelja od povratka, na kucnu adresu stizu bolnicki troskovi. bilo je to nesto oko 500 maraka. naravno, taj neko moj je taj racun ignorisao. posle par meseci neke opomene, pa nesto poput tuzbe i na kraju zabrana ulaska u nemacku na 5 godina cini mi se.

:eek:

I sad da ti odgovorim kako sleduje obrisaćeš post kao što si mi već neki obrisala ...izem vam jadnu diskusiju i što se uplićete u nju pokazujući svoje osnovno neznanje , a kada vas čovek uhvati u tome i lepo obrazloži kako jeste koristite moć metle u nedostatku ikakvih argumenata ...pa jadno i prejadno bre :D

:zeek:

A, koje neznanje? Da li treba da ti nacrtamo i ono sto ti pises da bi razumela, ili samo ono sto smo mi pisali?
Dakle, ako je neko ko putuje u neku stranu drzavu uplatio putno osiguranje, zbrinuce ga i troskove lecenja snosice osiguravajuce drzstvo...
A, sta je sa onima, koji ne uplate putno osiguranje? O tome se diskutuje...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back