Škrtice ili troškadžije?

156.jpg

Мени то треба, али немам одакле.

Треба и другима само што лажу да су скромни.

Kontam da si zaljubljenik u cetvorotockase i to je jedno.
Ovi koje sam pomenuo vole da pokazuju neki prestiz.

Mene ni jedno ni drugo ne radi. Radi me jedino voznja dvotockasa, a za to imam bajs i motor koji nisu skupi a sasvim rade lepo ono sto od njih trazim.

Zašto neki ljudi preteruju kad štede i uskraćuju sebi i najmanja sitna zadovoljstva ( odlazak na kafu sa prijateljima ) a drugi bez razmišljanja troše novac iako znaju da ne mogu da pokriju minus na kreditnim karticama?
Poznajem osobe koje su imale teško detinjstvo i danas su štedljive osobe, nerado idu na kafu, na piće sa prijateljima. Razumem zašto štede i zašto se plaše siromaštva.

Poznavala sam osobu koja je trošila više nego što je smela. Nije plaćala porez, struju.. Na kraju je morala da proda jednu nekretninu da bi pokrila sve dugove.
Ne znam šta bi bilo da nije imala u vlasništvu tu nekretninu.

Ne uziva onaj koji ima nego onaj koji je naucio.
Ako su putovanja,izlasci itd u pitanju ne interesuje me koliko cu potrositi,ako se kupuje namjestaj, nova kuhinja ,krov na kuci itd tu sam stedljiv.

Volim da kupim dobar nameštaj, dobre marke malih i velikih kućnih aparata..

Što se izlazaka tiče, nikada nisam izašla na neko ultra popularno mesto. Zadovoljna sam kafićima u kraju, a što se tiče restorana, ne idem često na ručak, ali kad idem, idem u restoran koji nije IN ali je hrana odlična i nije preskupa.

Nisam ni štediša niti se razbacujem novcem. Trošim u skladu sa svojim mogućnostima. Mislim da je ta zlatna sredina dobra.

Kontam da si zaljubljenik u cetvorotockase i to je jedno.
Ovi koje sam pomenuo vole da pokazuju neki prestiz.

Mene ni jedno ni drugo ne radi. Radi me jedino voznja dvotockasa, a za to imam bajs i motor koji nisu skupi a sasvim rade lepo ono sto od njih trazim.
Треба и другима, али не могу да купе.

Треба и теби.

Мене престиж не занима.

Obozavam da troskaram na sitnice i lepe stvari, ali opet, sve zavisi sta mi je u datom trentku prioritet.

Ako covek treba da zivi kao pas i ne ode na more, putovanje, nesto da sebi kupi ili da se hrani pristojno samo zbog npr. jedne svadbe ili ispracaja u vojsku kao ranije, vikendice ili slicno, nisam taj tip.

Obozavam da troskaram na sitnice i lepe stvari, ali opet, sve zavisi sta mi je u datom trentku prioritet.

Ako covek treba da zivi kao pas i ne ode na more, putovanje, nesto da sebi kupi ili da se hrani pristojno samo zbog npr. jedne svadbe ili ispracaja u vojsku kao ranije, vikendice ili slicno, nisam taj tip.
Да имаш више, могло би све то.

Суштина је што немамо.

Ne znaci,imali smo novac pa su mi majku ubili u vreme korone,nismo mogli da joj kupimo zivot,u zatvoru novac ne znaci nista,treba im za pljuge i drogu a ,pa mogu bez toga,slobodu ne mogu da kupe
У затвору значи новац. Ти мислиш да исти третман имамо ја и ти или неки мафијаш, који може да потплати све стражаре, управника затвора, политичаре?

Слобода може да се купи. Све су ставили на продају.

Корона...

Како то да ниједан од ових богаташа није умро од короне? Сви преживели и увећали богатство, а остали се разболели и осиромашили.

Ми смо на дну. Зато нам тако и иде.

Pa normalno, uvek je ogranicenje novac, cak i kad je bio bolji standard....taman posla da ga neko ima u neogranicenim kolicinama.

Ali cak i tada, nekom je stednja za neke svoje zamisli, makar ziveo kao pas, bila jedini stil zivota.
Тако је.

То кад ти неко каже "Шта си ти замислио? То не може."

Не може јер немаш паре.

Шкрт може да буде само неко ко има новац, а неће да да ни динара никоме.

Сиротиња не може да буде шкрта.

Скроман може да буде само неко ко има могућности да купи, да троши, да се одриче бољег и луксузнијег, иако то не би осетио (има паре за мерцедес, а вози се у фијату или реноу, може да купи кућу на четири спрата, а живи у стану од 70 квадрата).

Сиротиња не може да буде скромна.

У затвору значи новац. Ти мислиш да исти третман имамо ја и ти или неки мафијаш, који може да потплати све стражаре, управника затвора, политичаре?

Корона...

Како то да ниједан од ових богаташа није умро од короне? Сви преживели и увећали богатство, а остали се разболели и осиромашили.

Kako nije, u mom gradu jeste, siromašniji i ljudi bez veza su preživjeli, prva ja :D nisam guzonjina kćer pa nije bilo slobodnih respiratora, samo za odabrane-evo me živa zahvaljujući tome što ih nije bilo dovoljno za sitnu raju.
Novac u ratu značu rac. Slobodu ne možeš kupiti, čak ni hranu ne možeš kupiti makar plaćao zlatom, novcima, dukatima-prosto jer nemaš od koga ni gdje kupiti. O ostalim stvarima koje su nama u miru posve normalne da ih imamo-da ne pričam, ni tu pare ne pomažu.

Корона...

Znaci sad si dokazao da postoje oni kojima ne moze novac da pomogne,nismo na kulinarstvu da kazes ne mozes da prezivis bez para dan bez hrane,nego na psihologiji gde u glavi pravimo prioritete,jel mozes da kupis ljubav,ne mozes,ti se oslanjas na novac i zavisis od tudjeg tretmana,od sefa i drzave,ja ne zavisim,zivotinje zive bez novca i uzivaju dok ih covek ne ugrozi,a ti opet kazi da ne moze bez auta da se zivi,moze i to,jel znaju deca sta je novac,ne znaju,al znaju sta je zagrljaj,pa tako ni moj brat nije mogao da kupi dete koje nisu dobili

Шкрт може да буде само неко ко има новац, а неће да да ни динара никоме.

Сиротиња не може да буде шкрта.

Скроман може да буде само неко ко има могућности да купи, да троши, да се одриче бољег и луксузнијег, иако то не би осетио
(има паре за мерцедес, а вози се у фијату или реноу, може да купи кућу на четири спрата, а живи у стану од 70 квадрата).

Сиротиња не може да буде скромна.
Bravo.

Znaci sad si dokazao da postoje oni kojima ne moze novac da pomogne,nismo na kulinarastvu da kazes ne mozes da prezivis bez para dan bez hrane,nego na psihologiji gde u glavi pravimo prioritete,jel mozes da kupis ljubav,ne mozes,ti se oslanjas na novac i zavisis od tudjeg tretmana,od sefa i drzave,ja ne zavisim,zivotinje zive bez novca i uzivaju dok ih covek ne ugrozi,a ti opet kazi da ne moze bez auta da se zivi,moze i to,jel znaju deca sta je novac,ne znaju,al znaju sta je zagrljaj
Животиње живе без новца јер оне не живе у друштву. Можеш и ти да живиш без пара у шуми и да идеш го и бос. Без пара живе племена у Африци у џунгли.

Сви који живе у цивилизацији морају да имају паре.

Животиње живе без новца јер оне не живе у друштву. Можеш и ти да живиш без пара у шуми и да идеш го и бос. Без пара живе племена у Африци у џунгли.

Сви који живе у цивилизацији морају да имају паре.
Idem na selo gde cu jos manje imati posla s civilizacijom,ti si zaglibio u potrosacko drustvo ja nikad nisam bio deo istog,u grcku idem da im uzmem pare ne da trosim razumes

Back