dalabu
Obećava
- Poruka
- 90
Kakva dedukcija, mozgu...Imas Mikijev rodovnik na netu, pogledaj pa objasni kako je Dragan isao njegovim stopama...Uvenucu dok ne docekam tu elboraciju...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I ti i dalje razmisljas o prevarama,pa jos javno...Pa,Katiceva skola...
Ovo nije i ne može biti tema o Katiću... ali može o tome kako treba i kako se ne treba baviti nekim stvarima, uključujući i parenje i odgoj pasa.prvo...katica znam odlicno, extra mi je prijatelj! veze nemas ni ko je ni sta je!
odlicno znam zasto ih on stancuje, a zna to i ljubisa. ja i ljubisa smo nekoliko puta ulazili u raspravu oko toga i jedva raspravili...stancuje ih da bi sacuvao stari izgled skotskog ovcara. oko papira mucka jer siguno nemoze da postigne da ih sve vodi na ocenjivanje i izlozbe. koliko ih je on prodao po srbiji, nemozes ni da zamislis...cifra je OGROMNA!!! a stancuje ih od 99'god!!!
trenutno ima lom zenki kod kuce koje su spremne za parenje!!!! bolje da ti ne saljem slike da vidis! nije ni on toliko glup da kod kuce paci brata i sestu ili nesto slicno! ako su psi iz iste odgaivacnice, neznaci da nemogu da se ukrste... sacekaj ljubisu i dragana pa ces cuti njihovo misnje...
Stvar nije u Katiću i raznim Katićima.Jovicu, Katica niko ne sprecava da ocuva stari tip skotskog ovcara duge dlake na nacin kako to preporucuje domicilni kinoloski savez. Evo, ne moramo uopste da se ugledamo na Engleze, koji su izmislili kinologiju za nas, pogledajmo samo Draganu, kako ona to radi u Dallinaire-u. Ako smeta sto uzgaja moderan tip, pogledaj Sabolica.
A nije ni tacno da se to ne moze ostvariti u Srbiji. Evo recimo odgajivacnica, neke druge rase, ali koja radi sva preporucena ispitivanja, a nalazi se u Srbiji (ne znam da li se sme ovako postavljati, ali link je radi ilustracije). Pa ako mogu oni, sto ne mogu i odgajivaci skotskih ovcara ma kog tipa?
http://www.zampadi.com/zampa/our_dogs.html
Ako pogledas recimo njihove pse, videces da rade sva ona ispitivanja, koja su preporucena i za skotskog ovcara. Plus, imaju uradjene DNK profile. Zasto to ne moze da uradi Katic ili neki drugi odgajivac?
Stvar nije u Katiću i raznim Katićima.
Stvar je u nama i našoj želji da imamo ... nešto ali ako je moguće da platimo manje nego što to "nešto" vredi. Još bolje ako uopšte ne moramo da platimo.
U cenu šteneta koje kupujemo ulazi cena koju je odgaivač platio za njegove roditelje, cena njihovih papira, izlaska na svaku izložbu, cena kojom je plaćena nega kuje tokom trudnoće, veterinarske usluge za štenjenje, vakcinacije, pojačana ishrana... konačno i to štene pojede nešto do odlaska u dom novih vlasnika. Kad se sve to lepo sabere, dobije se pristojna suma i onda se pojavi neki Katić koji oceni svakog petog psa, papire vadi samo po potrebi (sa falsifikovanim dokumentima), veterinare zove samo u krajnjoj nuždi... pa rasne štence prodaje ispod svake cene.
Zašto su Draganini štenci trostruko skuplji? Verovatno ne zato što je ona gramzivija... kad se sve sabere i oduzme, potpisujem da je Katićeva zarada mnogo veća! I to nema baš nikakve veze sa tim da li je u pitanju stari ili novi tip!
Ja jedno, ti drugocenu stenca formiras kako god hoces...mozes da ih poklanjas, a mozes i za njh da trazis kucu na moru. mislim da se cena ne odredjuje na kontu svego toga sto si nabrojala...
znaci...ja platio edija 130e, primera radi, za ovih 3god, odveo sam ga 3 puta u bg, novi sad, pa moze i bugarska makedonija...zamisli koliki su tu putni troskovi...kad se sve sabere ode u 1000e...zamisli to.
a sto se tice modernog i klasicnog, vec smo imali jednu raspravu o tome...nebih da se vracamo na to.... - stvar ukusa. konci su se toliko umrsili da jedni bez drugih nemogu....sve u svemu oni su jedno.
Ja jedno, ti drugo.
Pričam ti šta sve ulazi u cenu jednog kučeta! Dakle, da bih došla na njega, sa urednim i redovnim (a ne falsifikovanim!) papirima, moram najpre da kupim rasno štene sa papirima. Pa da ga izvedem bar jednom na izložbu kako bi dobilo pozitivnu ocenu. Da ga parim što uključuje vrlo često i trošak putovanja. Da odnegujem kuju tokom trudnoće. Platim veterinara. To sve košta. Na to ja mogu da nadogradim cenu koliko hoću... pod uslovom da ima ko da plati. Ili da ih poklonim, što bi značilo da sam ja na čistom gubitku... ali ako je to nečiji izbor - OK.
Nisam sigurna da sam shvatila na šta misliš.a tvoje misljenje o mom predzadnjem postu????![]()
Ja ne znam kako stigoste do pitanja cene, ali koliko god da se plati pas, iz prilozenog vidimo da to u Srbiji velikim delom nema nikakve veze sa saznanjem o njegovom poreklu. A cena je ovde sekundarna stvar.
Stvar upravo i jeste u Katicima. Upravo zbog raznih katica pada u vodu sve ono sto je pomenuto par stranica unazad. kod katica se ne zna ni poreklo, samim tim ni genetsko nasledje, nista.
I onda ostaje pitanje, da li cemo to podrzavati, time sto cemo dalje razmnozavati pse iz njegove fabrike, ili cemo te pse ostaviti da budu samo ljubimci, a ako ih i parimo, da ih ne prodajemo sa papirima, da ne bismo podrzavali i produzavali to sto katic radi. Ako ne znamo ko je autor nasih pasa, ne mozemo garantovati ni poreklo vlastitih stenadi.
A ako vec zazmurimo na jedno oko, i ostavimo katiceve pse u priplodu, sto je isto ok, jer nije bas toliko neophodno da svi psi budu extra klasa i ne moraju svi psi da imaju papir, onda mislim da je stvarno licemerno pljuvati po njemu, jer precutno podrzavamo i kopiramo sve to sto on radi.
Ja ne znam kako stigoste do pitanja cene, ali koliko god da se plati pas, iz prilozenog vidimo da to u Srbiji velikim delom nema nikakve veze sa saznanjem o njegovom poreklu. A cena je ovde sekundarna stvar.
Stvar upravo i jeste u Katicima. Upravo zbog raznih katica pada u vodu sve ono sto je pomenuto par stranica unazad. kod katica se ne zna ni poreklo, samim tim ni genetsko nasledje, nista.
I onda ostaje pitanje, da li cemo to podrzavati, time sto cemo dalje razmnozavati pse iz njegove fabrike, ili cemo te pse ostaviti da budu samo ljubimci, a ako ih i parimo, da ih ne prodajemo sa papirima, da ne bismo podrzavali i produzavali to sto katic radi. Ako ne znamo ko je autor nasih pasa, ne mozemo garantovati ni poreklo vlastitih stenadi.
A ako vec zazmurimo na jedno oko, i ostavimo katiceve pse u priplodu, sto je isto ok, jer nije bas toliko neophodno da svi psi budu extra klasa i ne moraju svi psi da imaju papir, onda mislim da je stvarno licemerno pljuvati po njemu, jer precutno podrzavamo i kopiramo sve to sto on radi.
Ako je vama normalno da čovek prijavi svoje leglo na ime psa koji nije njegov - svaka čast!odlicno si ovo rekla i ja stojim iza toga! ne zaboravite da je Lana odlicne rezultate postigla na izlozbama (koliko sam ja provalio na jednoj slici) a ni njeno poreklo se nezna kao i kod mog...
Ili neka se ne pare sumnjivi "psi" ili neka nastave bez pljuvanja...