Škotski ovčar ("Lesi")

I da pitam za Donu. Smeh, kako vam napreduje terapija? Ja nikad u okruzenju nisam imala kuju sa otvorenom piometrom, pa nisam ni videla a ni cula iz prve ruke kako tece oporavak. jel joj prosla upala ili se to leci malo duze?
Hvala na pitanju :cmok2:.
Dona je, Bogu hvala - odlično, već sasvim liči na sebe: neumorna je u lajanju, donošenju lopte za igranje, maženju, jurcanju. Možda preterujem, ali imam utisak da svaki put kad sam u blizini ima potrebu da sama demonstrira kako je sve u redu i ništa je ne boli :lol:.
Inače, danas nam je bio veterinar, da joj ponovi "Imizol" (na Veterinarskom nam je rečeno da, po najnovijem, treba da ga primi za 14 dana) i malo smo popričali i na temu te upale. On kaže, pošto je bio svedok i gledao joj iscedak, da to nije bila klasična piometra, da jeste upala, ali ne i gnojna, što se poklopilo sa mišljenjem koje smo čuli na Veterinarskom. Kada sam pitala da li je izvesno da će se ponoviti, Magaš je slegnuo ramenima i odgovorio: "Nema ni veće ni manje šanse od bilo koje kuje koja nikad nije imala tih problema."
Posle kutije "pentreksila" ("panklav" nije dobro podnosila - povraćala je, pa smo ga uz konsultaciju sa Magašem zamenili),niti se liže, niti češka, niti ima bilo kakav iscedak.

A apropo rasprave, Dragane, Smeh, zar ne picamo o istom? Mislim da se mozemo sloziti da je kvalitet uvek bio i da ce uvek biti na ceni. Samo sto sam, pod easy-evim uticajem, temu poredila sa konjarstvom.
Kvalitet jeste na ceni, ali je pitanje šta je za koga kvalitet. I o kojem kvalitetu mi uopšte pričamo?
I, to što neko ima psa bez papira ili ga nije ocenio i dalje ne znači da je bolji vlasnik i više voli svog psa od onog koji svog ocenjuje, vodi po izložbama, brine sa kim ga i kad pari... i sl.
Naravno da važi i obrnuto.
Kao što mi smeta što neko sa podsmehom gleda na psa koji je mešanac i nije "fensi", jednako mi smeta i kada se oni koji imaju rasne pse smatraju "manjim ljubiteljima" ili "ne-ljubiteljima" jer su parili psa sa odabranim pripadnikom iste rase i prodali štence! Pogotovo kada se nalazimo na temi o rasnim psima i kada svi pričamo iz pozicije vlasnika rasnih pasa... a ne onih nasumično odabranih iz azila.

Pa naravno da nije normalno,imaš li kod sebe rodovnik (ili kopiju) te ženke sa kojom hoćeš da pariš i da ga okačiš ovde da vidimo,posebno me interesuje JR BROJ i datum rodjenja te Vese,inače 22.jula.2008 Lana je normalno bila kod mene,gde bi bila na drugom mestu, otprilike tog datuma sam je vodio na njene prve izložbe u Lipe 2008,Golubac 2008,V.Gradište 2008 itd. početkom novembra te godine Lana i Miki su bili CACIB u Beogradu.Sećaš se kad sam ti skrenuo pažnju na jednog psa kojeg si postavio za kog ti je Katić rekao da je njegov, psa koji nema apsolutno nikakve veze sa njime,pas je iz velikog gradišta,a ja sam mu lično poslao jer mi je tražio da vidi tog mužjaka a kasnije ga naravno reklamirao kao svog.Odavno takve stvari postoje i baš smo o tome pričali i možeš samo da bacaš zrna da li ćeš svog mužjaka pariti sa sestrom/majkom ili tetkom jer sa takvim rodovnicima i svesnim odg. možeš da brišeš d...

Šta mislite zašto sam počeo da potpisujem svoje fotografije već par godina unazad,baš zbog takvih zloupotreba jer video sam šta se radi.Pogotovo ta prodaja preko malih oglasa gde se primera radi pošalje slika nekog ekstra mužjaka i ženke sa interneta potencijalnom kupcu i ovaj naravno oduševljen odmah kupuje štene pouzećem.Već kad ima potpisa svaki normalan čovek će na to da obrati pažnju,proveri sajt itd. gde sve stoji crno na belo i to ne prolazi baš tako.

Da li se ova priča sama "namestila" ili ne nije toliko bitno.
Ali je odlična potvrda onoga o čemu pričamo.
Da li neko želi štene od roditelja za koje se ne zna da li su u bliskom srodstvu ili ne?
O potencijalnom genetskom nasleđu (koje ne možemo ni da naslutimo jer ne znamo ko su roditelji) - da i nepričamo.

ocigledno smo i ja i ta devojka koja cuva tu zenku naseli...ali necemo sad o tome...***, sta da se radi... :think:
samo neznam kako mogu da proverim da nisu u srodstvu...razlika izmedju njih je 3 meseca...
moj je ostenjen 15.10.08 a njen 22.07.08.. od iste majke nemogu da budu sigurno...a za ostalo...??? :eek:

Nema sta da se nerviras. Pas nije tvoj, pa nemas potrebe da gubis na to zivce.

Razloga za nerviranje imaju vlasnica Darming i Dragan. A ti imas razloga da se pitas od kojih he roditelja tvoj pas.

Tuzno, ali istinito.

Ako smem da dodam, jako svesna da se ljudi mogu i naljutiti- ako su psi vec upitnog porekla, ne treba ih ni pustati u odgoj. Zato, Jovicu, razmisli. Pitanje je da li znas ko su otac i majka tvog psa...

Poslednja izmena:
Ajde vidi okači rodovnik od te Hane,ta Vesa je moja Lana i po rodjenju i po JR Broju a po tom rodovniku moja Lana je parena sa svojim ocem jer i njoj je otac Jonny Woker Blue Stony River, evo linka:

http://www.collie-online.com/pedigree/genealogie.php?parametre=Vesa

Nabavi taj rodovnik i stavi ga ovde a ja ću odmah u toku dana da zovem savez i ako može da se podnese neka prijava i daj bože zabrana prijave legla na 5 godina pa ćemo videti,neće mi niko ostati dužan u budite ubedjeni

Ajde vidi okači rodovnik od te Hane,ta Vesa je moja Lana i po rodjenju i po JR Broju a po tom rodovniku moja Lana je parena sa svojim ocem jer i njoj je otac Jonny Woker Blue Stony River, evo linka:

http://www.collie-online.com/pedigree/genealogie.php?parametre=Vesa

Nabavi taj rodovnik i stavi ga ovde a ja ću odmah u toku dana da zovem savez i ako može da se podnese neka prijava i daj bože zabrana prijave legla na 5 godina pa ćemo videti,neće mi niko ostati dužan u budite ubedjeni

Cuo sam da neko koristi tudjeg muzjaka kao oca svojih stenaca i to je strasno ali ovo jos nisam cuo.
Ja definitivno ne razumem taj JR koji pocinje sa 4 to mi je takodje nemoguce ,trebalo bi da i Lanin JR pocinje sa 8.

Poslednja izmena:

Back