Škotski ovčar ("Lesi")

Smeh, drago mi da je Dona stabilizovana. Super, super!

Kad smo kod zdravstvenih biltena, meni se cini da se kod nas javlja panosteitis :O:O:O

U martu sam je vodila na snimanje prednje leve noge zbog vidnog sepanja, koje nije bilo uzrokovano nekom spoljnom povredom. Dobila je neke painkillere, i od tad ne sepa na tu nogu. Trebalo je da ide na kontrolno snimanje pre jedno 10-ak dana, cak je postojala sumnja na displaziju lakta, koja se meni nije svidjala uopste, ali snimanje odlozimo.

Kad ono! Juce pas poce da shanta na zadnju desnu nogu!!! Sto ce reci smeh, gazda je najbolji dijagnosticar (mozda). Ja i dalje mislim da nije nikakva displazija u pitanju, pas sasvim normalno gazi, sasvim mu je normalno razvijen kostur prednjeg dela tela. U narednih 2-3 dana cu je jos posmatrati da vidim kako se razvija situacija sa zadnjom nogom, pa idemo krajem nedelje opet na slikanje. U medjuvremenu, ako neko ima iskustva sa setajucim bolovima u nogama, dobrodosao je da podeli sa mnom.

CAC Paracin 2011

DSCN1284.jpg

Poslednja izmena:
Što se Done tiče, koliko god da se radujem njenom oporavku, toliko sam i zabrinuta... jer joj bolesti nisu ni malo naivne. Stalno je zagledam, pratim ponašanje, neko veče mi se učinilo da ima temperaturu (lažna uzbuna, ali je to bilo jako dugih 5 minuta!)... i da ne nabrajam. Uglavnom, oprezna sam, jer još uvek nije "ona stara".
Ali... jutros me je posle ko zna koliko vremena probudila njena njuškica na obrazu! :heart: Čim sam otvorila oči, ona već na nogama (do sada nije bila), maše repom "u širokom luku" i, sve u svemu - lepše buđenje skoro nisam imala! Kad sam pošla na posao zaletela se i s leđa skočila na mene (to joj branim, ali ona ne može da se uzdrži po nekad... sad sam se radovala ko' dete! :p
Apetit joj se uveliko vratio, što će reći posuda ne mora da se pere :zcepanje: donosi loptu da se igramo... sve u svemu, to sad jeste moj pas! :heart:
Kad potpuno ozdravi, moramo krenuti u ponovno vaspitavanje... mislim, jedan lepo vaspitan pas ne skače sa leđa, ne uvaljuje se u krevet (bar ne pre vlasnika kreveta! :roll:)... i tako to :zcepanje:

CAC Paracin 2011

DSCN1284.jpg

Millubie, zanima me da li je ovaj treci pas iz neke odgajivacnice iz Srbije? Ako mozda znas tu informaciju da mi presledis. Hvala unapred.

Ako neko ima vremena i voli da gleda slike, pogledaj te ovaj link. http://www.mystery-angel.de/foto/main_foto.htm
Ja kad sam videla ove slike doslo mi je odma da nabavim trikolora, jel tako je lep taj kontrast. Mada nisam sigurna kako bi DaVinci (ljubomorko) prihvatio jos jednog clana nase porodice. Milsim da smo ga malo previse razmazili....

Millubie, zanima me da li je ovaj treci pas iz neke odgajivacnice iz Srbije? Ako mozda znas tu informaciju da mi presledis. Hvala unapred.

Ako neko ima vremena i voli da gleda slike, pogledaj te ovaj link. http://www.mystery-angel.de/foto/main_foto.htm
Ja kad sam videla ove slike doslo mi je odma da nabavim trikolora, jel tako je lep taj kontrast. Mada nisam sigurna kako bi DaVinci (ljubomorko) prihvatio jos jednog clana nase porodice. Milsim da smo ga malo previse razmazili....

Pas je iz odgajivacnice "Simitarka" iz Krusevca a vlasnik je Bratislav Kitanovic.

Iblagojević, izvoli, uporedi simptome. I ostali pogledajte sajt, odličan je.

Smeh, rekoh ti već, nisam ni sumnjala da će sve biti u redu, ona je heroj a Magaš je šampion. :)

Tedi je pravi šećerko. :heart:

Dugodlaki koliji su i dalje jedna od tri moje najveće kereće ljubavi, pored njihovih zemljaka terijera i kolega malinoa. :heart::heart::heart:

Mama, upravo to i jesu simptomi, zato mi pano i pade na pamet.

Kad smo snimali prednju nogu, zaista se jesu pokazale nekakve razlike u kostima, izgledalo je kao da je kost u nekim delovima redja. Santanje smo zalecili injekcijama, a onda bol posle mesec, mesec i po dana predje na zadnju nogu. Medjutim, sepanje na zadnju nogu nije trajalo ni 2 dana. i dalje posmatram.

Skroz je super klip!

Samo malo je nedosledan, ili se to samo meni cini? Ja ne bih rekla da postoji americka linija, buduci da Ameri nisu pravili collie-a, oni su krajem 19. veka samo uvozili ono najbolje sto se u VB pojavljivalo na show-ovima. Taj "americki tip" je cist engleski tip s kraja 19. veka i pocetkom 20, pre bih rekla da je konzervirani collie s pocetka istorije. Ovaj "originalni tip", kako zovu valjda danas modernu liniju... ni on ne lici na pravog-pravog collie-a, ako cemo pravim colliem nazvati ono na prvoj slici sa klipa. Meni izvorni skotski dugodlaki ovcar lici najpre na danas (nepriznate) engleske ovcare i australijske ovcare, samo da imaju rep (australijski su bese kusi, jel?)

Pa,da...ektoparazitska gamad...Zato je meni svaka setnja po novobeogradskim nepokosenim "obroncima'' cist stres,bez obzira na silne zastite...Jos da Akijeva mama i Dona nisu sestre, to sto ce ona imati bebice i sto je on u prometu,moglo bi da implicira samo jedno :D
A promo period je dok ne nauci pos'o,je l'?:per:

Tedi polako postaje dasa, što se tiče promo perioda,zna taj da radi posao,taj se napaljen rodio, ali nikad nije zaskakao šta stigne i bio dosadan kao neki psi.Već je imao parenje,videćemo šta će biti i kako će biti,veliki pozdrav svima

sunsetinthefieldfull.jpg

Eh moj Joviću,pola Srbije ti je sa tim pedigreom,nadam se da je svima jasno a ko je kome brat/sestra/tetka/baba živi Bog zna,jedan od razloga zašto sam išao na Mikija/Dallinare/Brilyan/.....je taj što postoji jedan procenat šanse da ima nekih preklapanja sem čukun dedova koji su maltene isti za celu Srbiju, Double Scotch/Udolie itd. Jedan savet buducim kupcima rase je da dobro otvore oči šta kupuju, da se ne zaleću i gledaju na svaki dinar jer to se ne kupuje svaki dan,već se kupuje živo biće na period od možda 15-ak godina tako da pamet u glavu,pozdrav svima

Back