Škotski ovčar ("Lesi")

Hvala ljudi, super ste, sudio je Nebojša Savičić, verovatno ćemo je izvesti na još par izložbi i to je to, najverovatnije će joj ona beogradska na kraju godine biti zadnja. Do sada smo je izvodili na ukupno 11 izložbi, od toga 3 medjunarodne i jedna specijalka. Na prvu smo je izveli dosta kasno,sa njenih 17 meseci i prijavili je razred mladih, pojma nemajući šta je CAC,BOB,RASA i ostali termini sa namerom čistog ocenjivanja zbog parenja.Naravno oduševljeni prvim uspehom nastavili smo ići po izložbama tako da je Lana do sada osvojila 1 x PRM, 10 x CAC, 2 x CACIB, 7x Prvak Rase, 2 x R.CACIB, 1 x BOG, 4 x R.BOG, 1 x BOG 3, Što se tiče titula,nekom je 100 prvaka rase malo a ima i onih koji se zadovoljavaju malim stvarima, mi smo inače sa našim psom presrećni.

ps. Nisam vam rekao kako sam nabavio Lanu :-)

Ja i supruga gledali Lassie, verziju iz 2006 godine sa Peter O'Toole i ja se naravno setih moje stare lesike koju sam imao kao klinac. Sutra ujutru sam okrenuo prvi telefon iz oglasa i kupio Lanu :-)

pozdrav svima

Svaka cast za Lanine uspehe!!! :vatromet:
Vi ste je bas dosta puta izvodili, ja mislim da je za zenku to vise nego dovoljno, jer sto se tice parenja vi ste u poziciji da birate muzjaka, a posle ovoga niko ne moze nesto da joj zameri :D
Sto se tice sudije Nebojse Savicica, cula sam sa vise strana da je bas korektan sudija.

Hvala ljudi, super ste, sudio je Nebojša Savičić, verovatno ćemo je izvesti na još par izložbi i to je to, najverovatnije će joj ona beogradska na kraju godine biti zadnja. Do sada smo je izvodili na ukupno 11 izložbi, od toga 3 medjunarodne i jedna specijalka. Na prvu smo je izveli dosta kasno,sa njenih 17 meseci i prijavili je razred mladih, pojma nemajući šta je CAC,BOB,RASA i ostali termini sa namerom čistog ocenjivanja zbog parenja.Naravno oduševljeni prvim uspehom nastavili smo ići po izložbama tako da je Lana do sada osvojila 1 x PRM, 10 x CAC, 2 x CACIB, 7x Prvak Rase, 2 x R.CACIB, 1 x BOG, 4 x R.BOG, 1 x BOG 3, Što se tiče titula,nekom je 100 prvaka rase malo a ima i onih koji se zadovoljavaju malim stvarima, mi smo inače sa našim psom presrećni.

ps. Nisam vam rekao kako sam nabavio Lanu :-)

Ja i supruga gledali Lassie, verziju iz 2006 godine sa Peter O'Toole i ja se naravno setih moje stare lesike koju sam imao kao klinac. Sutra ujutru sam okrenuo prvi telefon iz oglasa i kupio Lanu :-)

pozdrav svima
I ja imam taj film (onaj originalan nikako da nabavim :(), i ima scena na koje se svaki put rasplačem :zcepanje:.
I ja sam se u rasu zaljubila nakon filma, (pa gledala sve moguće filmove sa njima... išla u bioskop na matine, bio kasnije i "serijal" na TV-u) i kad nam je uginula kujica mešanka - nisam imala dilemu oko rase.
Pošto je uginuo prvi, nabavila sam istog, a Dona je došla nakon dve ipo godin pauze... i stalno se pitam kako sam mogla toliko da budem bez psa?

Hajde malo da razbijemo monotoniju nekom novijom fotografijom. Kako su vam ljubimci inače, jel vraćaju izgubljenu dlaku polako, pozdrav svima

62325639.jpg

Lepotica Lana:heart: :zag:
Gala evo radno :D Presle smo na kliker dresuru i ja sam odusevljena za sad!! Imam srece sto smo dobile priliku da ucimo da koristimo kliker, i za sad mislim da je ta tehnika prava stvar za pse kao sto su skoti :)
Da sam znala od starta kako "to" funkcionise, mislim da bi Gala do sada vec usisavala i prala sudove :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Poslednja izmena:
Vas dve se baš trudite i svaka čast na tome. Mi danas bili na izložbi u Smederevu. Bila su tri škotska ovčara:

Razred mladih:
Sherry - PRM
(Despot x Lora)

Razred Intermedia:
Roberto Cavalli - CAC
(JCH Monsolana Sunstar x Rea)

Razred Šampiona:
Lana - CAC, BOB, BOG 3
(Jony Woker Blue Stony River x Ledi)

picture.php

picture.php

Slicice su divne:heart:, a poslednja me podseca na jednu Galinu..hmmm mislim da je imam u njenom forumskom fotoalbumu :heart:

A mi se trudimo, i Gala polako postaje pravi sportski pas, nadam se da ce biti ubrzo neka prilika pa da nas vidite, ako nista bar na nekom snimku :) Gala je ustvari jedan škotski ovčar koji želi da bude border collie :zcepanje:

Nadam se da ćemo i mi uskoro na neku izložbu, sad planiramo par putovanja po okruženju i EU, vodim i Galu nadam se, pa smo u proceduri vađenja "EU psećeg pasosa" i malo su nam ispraznili džepove:rtfm:, pa će izložbe nažalost opet da trpe :D

Ja je vise nemam, uginula je od starosti, ogluvela, poluslepa, a zvala se Lizi.
Od momenta kad se moj sin rodio, nije se odvajala od njega. Umela je satima da stoji pored njegovog krevetica ili korpe ili kauca, zavisi gde je zaspao i da drzi glavu na njegovim bebecim nogama.
Prohodao je drzeci se za nju, a ona je nezno i strpljivo podnosila njegovo uspravljanje, drzeci se za njenu dlaku.
Bila je kao dobri duh u kuci. Nikada je necemo zaboraviti i, cudno je reci, jer je odavno nema, mislim da je necemo ni prestati voleti.
To je vise od psa.

Dallinaire New Designer "Robbie" 14.11.2009.

Prilozi

• Untitled-34.jpg
    Untitled-34.jpg
    23,2 KB · Pregleda: 9
  • Untitled-12.jpg
    Untitled-12.jpg
    63,6 KB · Pregleda: 11
  • Untitled-19.jpg
    Untitled-19.jpg
    55,8 KB · Pregleda: 13
  • Untitled-21.jpg
    Untitled-21.jpg