pas je star 11 mijeseci al naprimjer pas njegovog dobi a isto skocki ovcar ima duplo bolju dlaku odnosno guscu nekako
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
e pa i kod mene je slican problem ima dlaku al nije to to oko vrata mu je nekako veca u odnodu na tijelo a i nekako je mrsaviji nego sto bi trebao bit a davao sam mu tablete za paraziti i on jede ko ;konj:al nikako da se udeblja.
I ne treba da se udeblja, kako bi debeo terao ovce?! Taj izvorni tip duže formira dlaku i lakše je građe od ovog novijeg koji forsira Millubie, pogledaj slike na linku koji je postavio i uoči razliku. Ako si hteo takvog psa, trebalo je u startu da se raspitaš i da nabaviš štene tog uzgojnog tipa. A ako hoćeš nešto da promeniš, daj mu hranu bogatiju belančevinama, kalcijumom i fosforom, prvo mu je potrebno da bi pojačao mišićnu masu a drugo za razvoj skeleta koji kod njih traje nešto duže. Za dlaku, daj mu Vitoligam na 3-6 meseci, mada i žumance i laneno ulje u ishrani mogu da pomognu.
Millubie pući će ti ovaj štenac koliko je debeo :-) , taj se napio mleka za ceo život.
Što se tiče težine i visine, težinu im nikad nisam merio al visinu sam baš danas merio: Lana je 58cm u grebenu a Aki je već sada sa nepunih godinu dana u gornjem limitu sa 62cm.
Ma nije bre debeo samo je koscat i dlakav na tatu a jos je i jedinac u leglu![]()
Hvala puno drug!!!
Veliki pozz svima
P.S.- Arona sam zadnji put vagao i mjerio prije dva mjeseca visina je bila oko 65cm i tezina oko 35kg,a sad ce mu za 10tak dana punih godinu dana