Škotski ovčar ("Lesi")

Millubie "O" litter

Sire: JCH. Camanna Cast A Shadow "CHARLIE"
Dam: CH. Deluxe Hunny At Dallinaire "LUCY"

61114_159997860692782_100000477060396_463094_304193_n.jpg

33542_159998024026099_100000477060396_463099_8336832_n.jpg

33542_159998020692766_100000477060396_463098_6399996_n.jpg

33542_159998017359433_100000477060396_463097_210240_n.jpg

33542_159998014026100_100000477060396_463096_3214652_n.jpg

Ovako imam skotskog ovcara koi je napunio 3 oktobra 2 godine,,,posto su pravili setaliste ili trotoar pored ulice morali smo da maknemo nasu ogradu ,,,,i od tada ga nikaada ne pustamo da trci vec ga samo setamo svakoga dana jednom,mene zanima ako bi ga sada pustila da li bi ga auto uddarilo on uopste nezna sta jje auto i nezna da moze da ga udari bar ja tako mislim er nikada nie izlazio na ulici bez lanca,,ja bi sada htela da ga pustim jer mii ga zao da bude u boxu i da ima jednu setnu dnevno ,,,,znatno je smraso ovih meseca od kako prave setaliste,,,da li da ga pustim ili ne pitanjje je i kako ste vase pustili i kako su se naucili pomozite molim vassssssssssssss,,,,

ja bih ga pustila po 2-3 sata i jedan sat bi bila sa ,,nego mene strah da ne ode negde sa drugim psima koi lutau os nisam testirala negovu poslusnost ali znam da negov brat komsija :) on je zivi na drugom mjestu ali je zimi tu uviek i oni ga puste izjutra a zatvore ga oko 3-4 jedan dan se bio izgubio a onda su ga nasli kako luta sa m ostalim psima i doveli ga kuci,,,mene to najvise plasi ai plase me auta ovo je bas prometna ulica,,,

Nisam sigurna da razumem pitanje...
Ako grešim, molim te ispravi me.
Ti nemaš više ograđeno dvorište, niti vremena da više od jednom dnevno šetaš psa, pa bi ga pustila da sam šeta i najveći problem je oko toga da li će ga udariti auto?
Zaista ne mogu da pretpostavim da li bi ga, u tom slučaju, udario auto, ali da ulica nije najpogodnije mesto za psa - to znam.
Nikako ne možeš imati kontrolu nad svojim psom ukoliko je on sam na ulici (ili u dvorištu koje uopšte nije ograđeno) i vrlo verovatno bi i on sam, kad oseti tu slobodu - lutao. Kažu da pas kad jednom "oseti ulicu" vreba svaku novu priliku da se tamo nađe.
Osim što je neodgovorno zbog samog psa (pored automobila, na ulici ga vrebaju i mnoge druge opasnosti), neodgovorno je i prema ljudima koji ga se, možda, plaše. I da ne nabrajam dalje.
U svakom slučaju nađi vremena za bar tri dobre šetnje dnevno.

da shvatila si dobro pitanje juce kad sam ga pisala nisam bas razumljiva bila jer mi je macka setala po lap topu pa sam imala gresaka i bila sam ne razumljiva,,u pravu si opasno je po njega da izlazi na ulici ali sada za koi dan su javili izljepsanje vremen a (2 dana padao snijeg)pa smo riesili da ogradimo zadnji dio dvorista msm kako bi mogao i imao dovoljno vremena,,imam vremena za dobru 1 setnu i to radim ii kada mi je dvoriste ogradjenje ponekad i poslije podne izadjem sa njim u kratkotrajnu setnu pola sata od prilike,ali sve u svemu koliko mi ga e bilo zao vise nisam znala koga da pitam pa sam odlucila da se obratim vama,medjutim mislim da ce problem za koji dan biti rijsen

da shvatila si dobro pitanje juce kad sam ga pisala nisam bas razumljiva bila jer mi je macka setala po lap topu pa sam imala gresaka i bila sam ne razumljiva,,u pravu si opasno je po njega da izlazi na ulici ali sada za koi dan su javili izljepsanje vremen a (2 dana padao snijeg)pa smo riesili da ogradimo zadnji dio dvorista msm kako bi mogao i imao dovoljno vremena,,imam vremena za dobru 1 setnu i to radim ii kada mi je dvoriste ogradjenje ponekad i poslije podne izadjem sa njim u kratkotrajnu setnu pola sata od prilike,ali sve u svemu koliko mi ga e bilo zao vise nisam znala koga da pitam pa sam odlucila da se obratim vama,medjutim mislim da ce problem za koji dan biti rijsen

pozdrav ljubitelji kolija,jeli ima neko neki savjet za dlaku kod mog lesija:think:ustvari treba mi neki savjet kako da mu bude gusca dlaka da se malo bolje nakiti dlakom jel to moze hranom se popraviti ili bi trebao neke tablete koristiti.hvala unaprijed!!:hvala:

pozdrav ljubitelji kolija,jeli ima neko neki savjet za dlaku kod mog lesija:think:ustvari treba mi neki savjet kako da mu bude gusca dlaka da se malo bolje nakiti dlakom jel to moze hranom se popraviti ili bi trebao neke tablete koristiti.hvala unaprijed!!:hvala:

Koliko sam upoznata (a neka me vlasnici isprave ako grešim) psima izvornog tipa se dlačni pokrivač formira nekoliko godina, valjda do treće... Koliko je beše star tvoj pas?

Back