Skorojevići

Ne slažem se. Jeste prazan, pogotovo što je glup jer je preplatio. Jer nijedan auto nema tu pravu vrednost. Ne može auto da vredi kao stan, to je apsurd. Ili duplo a da ne pričam za još više. Plus što vremenom postaje bezvredan i uništiv. Zašto da voziš skupa kola, odnosno brza. Svuda u gradu je 50km/h, na autoputu 120, ne smeš da voziš brže ako si normalan. Zašto bi se neko osećao obezvređenim i manje vrednim ako pošteno radi a ne može da priušti ta ista kola? Ko još pošten može da kupi skupi auto? Ako nije bolesno preplaćen kao sportista.

Nije lažno. Svako bogatstvo je greh, samim tim i duhovno je siromaštvo. Ljudi, bre, nemaju šta da jedu, a ti voziš skupa kola.

Nije nerealna, pogledaj Amsterdam. Koje simbole. Mene guše kola i fizički i psihički. Pogotovo bolesnici koji leče ego skupim kolima među siromašnim narodom.

Rešavaju se. Neće društvo imati problem sa kompleksašima i svi bi bili jednaki. Problem je što su njihove vrednosti ta kola i satovi. Ukidanjem, ukidaš im te vrednosti. Idi na stazu pa se trkaj sa kolima.
Ово је против људске природе. Људи воле луксуз.

Zdravlje je jedini luksuz koji je prirodan i normalan.
И чекај ако хоћу клима уређај у кући то није норлмално? Ни купатило није нормално?
Ево толико си против аутомобила, а пре 50 година није било аутомобила са клима уређајима. Данас је то нормала.
Мислим много тога код тебе испадне мало чудно. Своди се на то да ћемо се грејати око ватре и возити запрежним колимо, а можда ни то да не мучимо јадне коње и волове.

Pisem o normalnim zenama, ne sponzorusama.

Svaka normalna zena zeli sposobnog muskarca.

I uglavnom, prvi utisak je najvazniji.

Kada muskarac na prvi utisak odaje da je situiran, sposoban da ekonomski zbrine i sebe i jos dosta njih oko sebe, to je svakoj normalnoj zeni znak da nastavi dalje upoznavanje.
E, tek onda izlaze na videlo i drugi kvaliteti.

A kada nema osecaj situiranosti i ekonomske dobre sposobnosti, do šanse za druge kvalitete retko dodje.

И чекај ако хоћу клима уређај у кући то није норлмално? Ни купатило није нормално?
Ево толико си против аутомобила, а пре 50 година није било аутомобила са клима уређајима. Данас је то нормала.
Мислим много тога код тебе испадне мало чудно. Своди се на то да ћемо се грејати око ватре и возити запрежним колимо, а можда ни то да не мучимо јадне коње и волове.
Zašto ne bi vozio bicikl, on je izvor zdravlja i sreće. Nisi rođen sa klimom, nije prirodno, dovoljan je ventilator, pre 100 godina skoro da nije bilo kola. Solarno grejanje, na struju putem hidroelektrana i vetroparkova, bez zagađenja. Može i na gas...

Svaka normalna zena zeli sposobnog muskarca.

I uglavnom, prvi utisak je najvazniji.

Kada muskarac na prvi utisak odaje da je situiran, sposoban da ekonomski zbrine i sebe i jos dosta njih oko sebe, to je svakoj normalnoj zeni znak da nastavi dalje upoznavanje.
E, tek onda izlaze na videlo i drugi kvaliteti.

A kada nema osecaj situiranosti i ekonomske dobre sposobnosti, do šanse za druge kvalitete retko dodje.
Nema ni ovo veze s vezom.
Ne zaljubljujemo se u posao, status.
Zaljubimo se u nesto sto se u ovoj temi ni ne nazire...

Pravi i jedini luksuz na ovom svetu je zdravlje. Sve drugo su iluzije. Možeš da imaš milione, vile, jahte, najskuplja kola – ali ako ti zdravlje ode, sve to pada u vodu. Nema tog kreveta od svile koji će ti dati san ako ti pluća ne rade, nema tog auta koji će ti kupiti dah ako srce stane.

Zdrav čovek može da stvara, da voli, da uživa, da podeli. Bolestan čovek bi dao sve satove, zlato i kvadrate samo za još jedan dan bez bola. I tu se pokazuje istina: zdravlje je vrednost, sve ostalo je šminka.

Zato, ko ulaže u zdravlje, on ulaže u najveći luksuz. A ko ulaže samo u stvari, on živi u iluziji.

Jesam li ja napisao da se zaljubljujete u posao i status?

Aj procitaj polako, pazljivo, sta sam napisao.
Lepo sam procitala i shvatila sta zelis da kazes.
Nije bitno gde radis, koliko zaradjujes i sl. ukoliko nema neceg jaceg da me privuce.
A to ukoliko jesi bolje situiran kasnije bude plus, ukoliko, sto rece Meliot, jesi normalan, i nisi snob.
Svaka cast ako je tako.

I da, dodam, da pojasnimo bolje. Nemas to nesto u ocima sto mi se svidja, sve je palo u vodu.
Kao devojku su me cak odbijali ti sa skupim autima jer su u 99% sl.prostacine.

Opet, cast izuzetku koji se krece oko tog jednog postotka.

Poslednja izmena:
Za ovo mi tumac treba :(
Too - much? Hehe

Ova rečenica znači da ono što se obično zove „pamet“ – sposobnost da rešavaš probleme, pametno kalkulišeš, znaš činjenice i logiku – može biti nedovoljno ili čak ograničavajuće kada se uporedi sa mudrošću. Mudrost nije samo znanje ili pamet; mudrost je sposobnost da razumeš suštinu stvari, da sagledaš širu sliku, da vidiš dublje uzroke i posledice, da prepoznaš prave vrednosti i znaš šta je zaista važno u životu.

Dakle:

Pamet često funkcioniše u okviru granica: fokusirana je na rešavanje konkretnih problema, proračune, taktičke odluke, ili ono što je društveno priznato kao inteligencija.

Mudrost nadilazi te granice: ona zna kada je nešto dobro ili loše, kada postupiti, kada se povući, kako povezati iskustvo i znanje u istinski smislen život.

Zato se kaže da „za mudrost, pamet je glupost“ – jer ako misliš da si samo pametan, a nemaš mudrosti, ti zapravo ne vidiš pravu sliku i tvoje „znanje“ može biti ograničavajuće ili čak štetno. Pamet bez mudrosti može voditi u zabludu.

Može se slikovito reći i ovako:

Pamet je alat – dobar ili loš, u zavisnosti od ruke koja ga drži. Mudrost je ruka koja zna kada i kako koristiti alat.

Lepo sam procitala i shvatila sta zelis da kazes.
Nije bitno gde radis, koliko zaradjujes i sl. ukoliko nema neceg jaceg da me privuce.
A to ukoliko jesi bolje situiran kasnije bude plus, ukoliko, sto rece Meliot, jesi normalan, i nisi snob.
Svaka cast ako je tako.

Kasnije cesto nema jer da bi te privukli ti kvaliteti o kojima pricas, moras prvo da upoznas osobu, a da bi je upoznala moras prvo da prodjes "prvi utisak".

Evo, iz licnog iskustva:
- vozim auto srednje nize klase, star 10+ godina, i to retko, uglavnom vozim bajs (vrlo obican, neugledan) i motor (isto niza srednja klasa).
- oblacim se veoma obicno, nista markirano nema na meni, majice i duksevi su mi sa printovima iz star warsa, LOTR, i slicnih decijih/nerd gluposti :)
- nosim sat od par stotina evra.
Tako izgledam u 99,9% situacija, i izgledam kao neko ko zivi od prvog do prvog.
I kada sam takav, nikad mi nijedna zena nije prisla, cak ni zagledala. Nikad! :)

Kada idem na vazne poslovne sastanke i na neke, meni vazne, drustvene dogadjaje, tada se skockam: skupo odelo po meri, stavim adekvatan sat uz to odelo, pojavim se u malo luksuznijem autu, i jednostavno se na meni vidi da sam neki bitan qratz (neki CEO, preduzetnik, visoki menadzer, ili slicno).
Tada ne samo da me zagledaju, nego i prilaze i priča kreće tako lagano da ne moram ništa da se cimam, žene vode priču jer je jasno da žele da me upoznaju, da vide ko se krije ispod toga. Naravno, smorim ih sa svojim "nerd" humorom i brzo odustanu (sto mi i jeste cilj), a koja ostane i voli taj humor (sto je retko), sprijateljimo se.

Dakle, nisu sponzoruse, mnoge i ne traze ljubavno seksualnu vezu, vec iskljucivo neku vrstu drustva.

Jednostavno, kada odajes utisak situiranog i ekonomski vise nego stabilnog, zene dolaze same, ali ne zato sto su sponzoruse, vec sto im instikt kaze da ce biti bezbedne u drustvu nekog takvog.
A kad dodju i uspostavi se first contact (opet nerd referenca), onda mogu da otkriju ko je iza, i da upoznaju kvalitete - ako ih ima :)

Back