Lepo sam procitala i shvatila sta zelis da kazes.
Nije bitno gde radis, koliko zaradjujes i sl. ukoliko nema neceg jaceg da me privuce.
A to ukoliko jesi bolje situiran kasnije bude plus, ukoliko, sto rece Meliot, jesi normalan, i nisi snob.
Svaka cast ako je tako.
Kasnije cesto nema jer da bi te privukli ti kvaliteti o kojima pricas, moras prvo da upoznas osobu, a da bi je upoznala moras prvo da prodjes "prvi utisak".
Evo, iz licnog iskustva:
- vozim auto srednje nize klase, star 10+ godina, i to retko, uglavnom vozim bajs (vrlo obican, neugledan) i motor (isto niza srednja klasa).
- oblacim se veoma obicno, nista markirano nema na meni, majice i duksevi su mi sa printovima iz star warsa, LOTR, i slicnih decijih/nerd gluposti
- nosim sat od par stotina evra.
Tako izgledam u 99,9% situacija, i izgledam kao neko ko zivi od prvog do prvog.
I kada sam takav, nikad mi nijedna zena nije prisla, cak ni zagledala. Nikad!
Kada idem na vazne poslovne sastanke i na neke, meni vazne, drustvene dogadjaje, tada se skockam: skupo odelo po meri, stavim adekvatan sat uz to odelo, pojavim se u malo luksuznijem autu, i jednostavno se na meni vidi da sam neki bitan qratz (neki CEO, preduzetnik, visoki menadzer, ili slicno).
Tada ne samo da me zagledaju, nego i prilaze i priča kreće tako lagano da ne moram ništa da se cimam, žene vode priču jer je jasno da žele da me upoznaju, da vide ko se krije ispod toga. Naravno, smorim ih sa svojim "nerd" humorom i brzo odustanu (sto mi i jeste cilj), a koja ostane i voli taj humor (sto je retko), sprijateljimo se.
Dakle, nisu sponzoruse, mnoge i ne traze ljubavno seksualnu vezu, vec iskljucivo neku vrstu drustva.
Jednostavno, kada odajes utisak situiranog i ekonomski vise nego stabilnog, zene dolaze same, ali ne zato sto su sponzoruse, vec sto im instikt kaze da ce biti bezbedne u drustvu nekog takvog.
A kad dodju i uspostavi se first contact (opet nerd referenca), onda mogu da otkriju ko je iza, i da upoznaju kvalitete - ako ih ima