Skorojevići

Kasnije cesto nema jer da bi te privukli ti kvaliteti o kojima pricas, moras prvo da upoznas osobu, a da bi je upoznala moras prvo da prodjes "prvi utisak".

Evo, iz licnog iskustva:
- vozim auto srednje nize klase, star 10+ godina, i to retko, uglavnom vozim bajs (vrlo obican, neugledan) i motor (isto niza srednja klasa).
- oblacim se veoma obicno, nista markirano nema na meni, majice i duksevi su mi sa printovima iz star warsa, LOTR, i slicnih decijih/nerd gluposti :)
- nosim sat od par stotina evra.
Tako izgledam u 99,9% situacija, i izgledam kao neko ko zivi od prvog do prvog.
I kada sam takav, nikad mi nijedna zena nije prisla, cak ni zagledala. Nikad! :)

Kada idem na vazne poslovne sastanke i na neke, meni vazne, drustvene dogadjaje, tada se skockam: skupo odelo po meri, stavim adekvatan sat uz to odelo, pojavim se u malo luksuznijem autu, i jednostavno se na meni vidi da sam neki bitan qratz (neki CEO, preduzetnik, visoki menadzer, ili slicno).
Tada ne samo da me zagledaju, nego i prilaze i priča kreće tako lagano da ne moram ništa da se cimam, žene vode priču jer je jasno da žele da me upoznaju, da vide ko se krije ispod toga. Naravno, smorim ih sa svojim "nerd" humorom i brzo odustanu (sto mi i jeste cilj), a koja ostane i voli taj humor (sto je retko), sprijateljimo se.

Dakle, nisu sponzoruse, mnoge i ne traze ljubavno seksualnu vezu, vec iskljucivo neku vrstu drustva.

Jednostavno, kada odajes utisak situiranog i ekonomski vise nego stabilnog, zene dolaze same, ali ne zato sto su sponzoruse, vec sto im instikt kaze da ce biti bezbedne u drustvu nekog takvog.
A kad dodju i uspostavi se first contact (opet nerd referenca), onda mogu da otkriju ko je iza, i da upoznaju kvalitete - ako ih ima :)
Vidis, nisu sve zene iste.
To nisi naucio.

Kada idem na vazne poslovne sastanke i na neke, meni vazne, drustvene dogadjaje, tada se skockam: skupo odelo po meri, stavim adekvatan sat uz to odelo, pojavim se u malo luksuznijem autu, i jednostavno se na meni vidi da sam neki bitan qratz (neki CEO, preduzetnik, visoki menadzer, ili slicno).
Tada ne samo da me zagledaju, nego i prilaze i priča kreće tako lagano da ne moram ništa da se cimam, žene vode priču jer je jasno da žele da me upoznaju, da vide ko se krije ispod toga. Naravno, smorim ih sa svojim "nerd" humorom i brzo odustanu (sto mi i jeste cilj), a koja ostane i voli taj humor (sto je retko), sprijateljimo se.
Најаче су оне што иду по теретанама да смувају истетовиране и набилдоване типове попут моје маленкости.

Jednostavno, kada odajes utisak situiranog i ekonomski vise nego stabilnog, zene dolaze same, ali ne zato sto su sponzoruse, vec sto im instikt kaze da ce biti bezbedne u drustvu nekog takvog.
A kad dodju i uspostavi se first contact (opet nerd referenca), onda mogu da otkriju ko je iza, i da upoznaju kvalitete - ako ih ima :)
Nikako da shvatiš da se ljubav i poštovanje ne kupuju. Totalno si se uživeo u ovo vreme. Ranije su se ljudi uzimali sa 17 godina i ništa nisu imali i zajedno su se borili kroz život. Možeš kupiti osmeh i društvo neke žene ali ljubav i poštovanje ne. To se teško zavređuje.

Nikad ne bih tupavi roleks nosio. Ruznijih satova nije bilo. Uvek me asocira na nekog tupavka na slavama i sl okupljanjima gde su jedine sanse da ti ga neko nametne ispred tebe u druzenju i koji se pojavi s tim gownetom na ruci i prdlja o nekom opstem biznisu avioni kamioni celo vece.
Moze da ga kupim pa preprodam.

Nikad ne bih tupavi roleks nosio. Ruznijih satova nije bilo. Uvek me asocira na nekog tupavka na slavama i sl okupljanjima gde su jedine sanse da ti ga neko nametne ispred tebe u druzenju i koji se pojavi s tim gownetom na ruci i prdlja o nekom opstem biznisu avioni kamioni celo vece.
А Србија је препуна Ролексаша као? Једино оних из Шангаја! :mrgreen:

Mozda jer ga nemas? Ili jos neki skuplji, prestizniji?
Borite se vi, muskarci vise sami sa sobom, negoli medjusobno :lol:

А Србија је препуна Ролексаша као? Једино оних из Шангаја! :mrgreen:
Pa ima ih. Sto bi bila prepuna? Poenta roleksa je da ga nose retki. Kad bi ih bila prepuna izgubio bi na vrednosti. Ali sve jedno je, koliko kod da je vredan, ne bih iz estetskih razloga. I zlato je retko pa ga ne bih nosio oko vrata. Nezgrapan je, nacickan, debeo, nikad nisam bio fan metalnog kaisa, sam dizajn je neestetski. Nije mi ni elegantan, ni sarmantan, ni ergonomican, sljasti. Odmah me asocira na nekog metroseksualnog lika koji nosi fluoroscentne muske tange od 200 evra na plazi i roleks na ruci da zadivi zensku a ona ga laze da je seksi u tome jer ima pare.

Mnogi danas teže da imaju skupe i markirane stvari, da jedu i piju u skupim restoranima, da budu viđeni na važnim skupovima... Zašto ljudi imaju tu potrebu da se "dokazuju i pokazuju" pred drugim ljudima?
I u životinjskom svetu se mužijaci takmiče oko parenja sa ženkama i gospodarenja teritorijom-lovištem kao pogodnim izvorom hrane.
To što je ljudska kultura ovoliko uznapredovala da šljašteće stvari znače umesto da smo ko gorile ili lavovi da se grizemo, sečemo i bodemo kandžama je zapravo pozitivna stvar.
Ako nisi uspešan u životu prihvati to i traži elemente i stvari u životu u kojima ćeš biti uspešan i tako prebroditi prethodne neuspehe.
Ko nema sreće u ljubavi na primer može imati u nečem drugom. Struci, hobijima, sportu i slično.

I u životinjskom svetu se mužijaci takmiče oko parenja sa ženkama i gospodarenja teritorijom-lovištem kao pogodnim izvorom hrane.
To što je ljudska kultura ovoliko uznapredovala da šljašteće stvari znače umesto da smo ko gorile ili lavovi da se grizemo, sečemo i bodemo kandžama je zapravo pozitivna stvar.
Ako nisi uspešan u životu prihvati to i traži elemente i stvari u životu u kojima ćeš biti uspešan i tako prebroditi prethodne neuspehe.
Ko nema sreće u ljubavi na primer može imati u nečem drugom. Struci, hobijima, sportu i slično.
Postoje ljudi koji su uspešni a nemaju potrebu za eksponiranjem skupim stvarima.

Gde god se okreneš oni su tu. Zašto postavljaš besmislena pitanja?
Jel ima mnogo Rolexa? Pa ako si okružen Roleksašima onda si njihov valjda?
Ili radiš negde kao konobar za Roleksaše što nije loše u principu.

Ja sam jednom čisto radi eksperimenta ušao kafić i pitao da li mogu samo da sačekam, a da ne naručim ništa.
Bio sam samopouzdan. U kafiću samo žene da vidim kako će da se ponašaju kad pomisle da sam sirotinja. Neko smeškanje u stilu da sam neki klošar.

A u suštini pio već 2 kafe kući, završio neke obaveze pa imao sastanak u roku od sat vremena i reko da ne pijem kafu jer ću opet na tom sastanku i ajd da sednem da ne naručim ništa i još posmatram konobarice kako me gledaju ko klošara.
Nije bilo loše.

Back