Skoplje

Izvini,ali ti si prva pocela da mijesas babe i zabe i da me optuzujes za nesto sto nisam rekla.
Ja nigdje nisam rekla da je to sve od Skoplja,ja sam komentarisala samo ono sto sam vidjela.
A u svakom gradu je obicno centar najreprezentativniji.
Ti ne shvatas da je meni zao sto nasi gradovi nisu uredjeni kao neki evropski.A imaju potencijal.I zao mi je sto su ti graditelji novog trga imali toliki novac i umjesto da to sve obnove po uzoru na neke lijepe gradove,oni su napravili luna park sa drvenim brodovima i kipovima.
Ako ne znas sam,vidi kako rade oni koji znaju.
Novca,ocigledno nije falilo.Samo stila i ukusa.
Ti si lepo dosla medju svoje, da se malo zgrazavas nad Skopljem, kada ono ispade da neko medju nama nije nas.

Skoplje nije zasluzilo toliko zgrazavanja zbog nekoliko zgrada, kipova i kandelabra.
Ima u njemu mnogo istorije, mnogo mesane kulture, tradicije, lepe okoline i prirode.

I da li ti ozbiljno mislis da ljudi u Skoplju bacaju djubre gde stignu? Kao bolujemo od masovne depresije ili tako nesto?
Videla si neko razbacano djubre i nije ti palo na pamet da se mozda nesto desilo tamo? Mozda je neko trazio nesto u kontejneru, razbacivao, pa su psi poceli da raznose ili nesto slicno?
Zbog jednog ko zna zasto razbacanog djubreta da proglasis ceo grad da je najprljaviji?
Nije li to malo preterivanje?
A i uvreda?

FB_IMG_1666817058912.jpg

FB_IMG_1666817163841.jpg

Ti si lepo dosla medju svoje, da se malo zgrazavas nad Skopljem, kada ono ispade da neko medju nama nije nas.

Skoplje nije zasluzilo toliko zgrazavanja zbog nekoliko zgrada, kipova i kandelabra.
Ima u njemu mnogo istorije, mnogo mesane kulture, tradicije, lepe okoline i prirode.

I da li ti ozbiljno mislis da ljudi u Skoplju bacaju djubre gde stignu? Kao bolujemo od masovne depresije ili tako nesto?
Videla si neko razbacano djubre i nije ti palo na pamet da se mozda nesto desilo tamo? Mozda je neko trazio nesto u kontejneru, razbacivao, pa su psi poceli da raznose ili nesto slicno?
Zbog jednog ko zna zasto razbacanog djubreta da proglasis ceo grad da je najprljaviji?
Nije li to malo preterivanje?
A i uvreda?
Ti zaista mene apsolutno ne razumijes...ne znam sta vise reci.
Vidjela sam djubre po travi,plocnicima,izmedju zgrada...svuda.Prodji potezom od trznog centra do centra grada.
Nisam vidjela prosuto djubre,nego otpatke,papiri,plastika i slicno.Ulicno smece koje nije pometeno od ko zna kad.
I sta tebi smeta gdje sam ja dosla?
Ja ovde dolazim dvadeset godina,pa zasto ne bih i sad?Zasto opet insinuiras da ja imam nesto protiv Skoplja ili bilo koga?
Grad je po meni,prljav,zapusten i kicast.Moj utisak koji nikog ne obavezuje da ima isti.
Jednostavno,nije mi se dopao.
Zao mi je.Mozda ce mi se sledeci put,ako budem dosla biti bolji utisci,ali sad nisu.
I nemoj od mene praviti azdaju zbog toga.
Mislim da sam korektno sve objasnila.

Ti zaista mene apsolutno ne razumijes...ne znam sta vise reci.
Vidjela sam djubre po travi,plocnicima,izmedju zgrada...svuda.Prodji potezom od trznog centra do centra grada.
Nisam vidjela prosuto djubre,nego otpatke,papiri,plastika i slicno.Ulicno smece koje nije pometeno od ko zna kad.
I sta tebi smeta gdje sam ja dosla?
Ja ovde dolazim dvadeset godina,pa zasto ne bih i sad?Zasto opet insinuiras da ja imam nesto protiv Skoplja ili bilo koga?
Grad je po meni,prljav,zapusten i kicast.Moj utisak koji nikog ne obavezuje da ima isti.
Jednostavno,nije mi se dopao.
Zao mi je.Mozda ce mi se sledeci put,ako budem dosla biti bolji utisci,ali sad nisu.
I nemoj od mene praviti azdaju zbog toga.
Mislim da sam korektno sve objasnila.
Ne razumes ni ti moju ironiju, eto i ja sam ostala bez reci.

Vidi se po slici koju si postavila sa setalista koliko je grad prljav, a po celom tvom opisu grada vidi se da niti si ista stvarno videla, niti da bilo sta znas o Skoplju.

Mene bi na tvom mestu bilo stid da pisem ovakve stvari, ali ti slobodno, kako ti je volja.

Ne razumes ni ti moju ironiju, eto i ja sam ostala bez reci.

Vidi se po slici koju si postavila sa setalista koliko je grad prljav, a po celom tvom opisu grada vidi se da niti si ista stvarno videla, niti da bilo sta znas o Skoplju.

Mene bi na tvom mestu bilo stid da pisem ovakve stvari, ali ti slobodno, kako ti je volja.
Gdje sam ja rekla da je setaliste prljavo?
Upravo sam rekla da mi se setaliste dopada.Zasto izvrces moje rijeci?
Prljavo je na potezu kud prolazi bus do centra,lijepo sam objasnila.Nisam rekla da je strogi centar prljav,nego siri centar.
A pod zapustenoscu smatram nepokosenu travu izmedju zgrada i uopste neuredjenost.
Mene bi bilo stid tvog ponasanja.
Sasvim pristojno sam objasnila svoje misljenje i obrazlozila zasto.
Ne znam sta hoces od mene? Da kazem da mi se nesto svidja,a da to ne mislim radi politicke korektnosti?

Poslednja izmena:
Gdje sam ja rekla da je setaliste prljavo?
Prljavo je na potezu kud prolazi bus do centra,lijepo sam objasnila.Nisam rekla da je strogi centar prljav,nego siri centar.
A pod zapustenoscu smatram nepokosenu travu izmedju zgrada i uopste neuredjenost.
Mene bi bilo stid tvog ponasanja.
Sasvim pristojno sam objasnila svoje misljenje i obrazlozila zasto.
Ne znam sta hoces od mene? Da kazem da mi se nesto svidja,a da to ne mislim radi politicke korektnosti?
Mog ponasanja? Sto sam uvredjena tvojim vredjanjem mog rodnog grada?
Jesi li sigurna da bi se stidela takvog ponasanja da ja pisem to o tvom gradu, prosavsi jedva neki deo?

Mog ponasanja? Sto sam uvredjena tvojim vredjanjem mog rodnog grada?
Jesi li sigurna da bi se stidela takvog ponasanja da ja pisem to o tvom gradu, prosavsi jedva neki deo?
Ja se ne bih vrijedjala bilo cijim vidjenjem mog grada.Svako ima svoje misljenje.Ja ne mislim da je moj grad najljepsi i vidim sve njegove mane.
Zasto bi me vrijedjalo,ako to i drugi vide?
Ja ne znam zasto se ti zapravo vrijedjas? Zato sto je moj pojam ljepote nesto drugo?
Smece je samo jedan dio slagalice,obrazlozila sam sta se meni ne dopada.
I da zivim u Skoplju,isto mi se to ne bi dopadalo.
O mom gradu bih tek mogla da ispisem detaljnu kritiku.Ne mozemo generalno reci za nase gradove da su uredni,i uredjeni,ako samo uporedis sa nekim njemackim na primjer.
Ti se ponasas kao da sam tebe optuzila za smece i ostalo.
Ti ne razlikujes kritiku od uvrede.
Ja sam sigurno izmislila to smece,da bih uvrijedila tebe i tvoj grad?
Da li je to zrelo razmisljanje,zapitaj se.

Ja se ne bih vrijedjala bilo cijim vidjenjem mog grada.Svako ima svoje misljenje.Ja ne mislim da je moj grad najljepsi i vidim sve njegove mane.
Zasto bi me vrijedjalo,ako to i drugi vide?
Ja ne znam zasto se ti zapravo vrijedjas? Zato sto je moj pojam ljepote nesto drugo?
Smece je samo jedan dio slagalice,obrazlozila sam sta se meni ne dopada.
I da zivim u Skoplju,isto mi se to ne bi dopadalo.
O mom gradu bih tek mogla da ispisem detaljnu kritiku.Ne mozemo generalno reci za nase gradove da su uredni,i uredjeni,ako samo uporedis sa nekim njemackim na primjer.
Ti se ponasas kao da sam tebe optuzila za smece i ostalo.
Ti ne razlikujes kritiku od uvrede.
Ja sam sigurno izmislila to smece,da bih uvrijedila tebe i tvoj grad?
Da li je to zrelo razmisljanje,zapitaj se.
Umorila si me.

Necu ja sebe nista da zapitam.
Jedno je da Skoplje nije uredjen i uredan kao nemacki grad, drugo je da je zapusten i prljav. To je veliko preterivanje, pa posebno opis sa travama izmedju zgrada, to jek tek pojam velike zapustenosti.
Zapitaj ti sebe postoji li neki pristojniji nacin da objasnis sta si videla i koji su tvoji utisci i koliko si stvarno videla od grada, da tako generalizujes

I nisam govorila o periferiji Skoplja,nego o sirem centru.Ako je to neki beznacajan dio,onda se izvinjavam.
Ja sam sasvim pristojno iznijela moj utisak.
Rekla sam svoje misljenje na osnovu svog iskustva sa drugim gradovima.
To sto ti mislis da lazem sta sam vidjela i sto ti se ne dopada je tvoj problem.
A ti si nas umorila.
Bacila si akcenat na nesto sto uopste nije bilo glavna tema.
Mogla si i ti pristojnije da se ponasas.
Ovim bih zakopala ratnu sjekiru,a i ne znam vise sta bih rekla.Tema je pokvarena.
Htjela sam da neki bolji poznavalac postavi slike Skoplja prije ovog renoviranja i da se diskutuje normalno.Da se uporedi sta je bolje i da li je bolje...
A ti si skocila na mene kao da sam ti nesto opsovala...

Poslednja izmena:
Sam tvoj uvodni post je ponizavajuci...
Bila si par sati u Skoplu obisla si centar i Kale i sad sve znas o Skoplju.
Prosjaka ima i to su cigani kao sto ih ima u Beogradu i u svakom gradu na Balkanu, ulicnih prodavaca koji te jure da kupis original naocare za sunce, lso te jure i u knez Mihajlovoj da kupis neke razglednice, trava i djubre izmedju zgrada ima svuda, to su krive komunalne sluzbe i predsednici opština. Spomenula si Bit Pazar retko ko tu uvece zalazi... Osim zalutalih turista...
uvece makedonci imaju svoje kafane Albanci svoje...itd
Sto se tice kica, kic je napravljen da bi makedonci pokazali kako su stari narod koji se spominje u bibliji... I da privuku turiste, cudo da nisi spomenula fontanu na Plostadu...
Skoplje 80 tih i pocetak 90 tih je ono pravo.. Ovo sad je ruglo.. I sami makedonci zale za onim lepim vremenima....
Gde nadjes zelenu povrsinu ti podigni zgradu tako je to na brdovitim balkanu...
Tebi se nije svideo, smeta ti to.. I to je ok.. Kao sto napisah svako ima svoje vidjenje. Ja znam Skoplje pre i posle :)

Zaista nije u redu sto ste napali Limunadu. Napisala je svoj utisak takav kakav je.
Zar ne pricaju lose i o Beogradu ili bilo kom drugom gradu?

Do "nedavno" sam samo prolazila par pura kroz Beograd i nije mi bio nista specijalno...beton tamo, beton vamo...takav mi je bio utisak decenijama i takav bi i ostao da nisam pocela da provodim vise vremena u njemu i da ga upoznajem.

Zasto je uvreda reci nas utisak o nekom mestu kakav god da je?

Svako ima pravo da napise bilo dobro ili lose o nekom mestu. Utisak je utisak, ne mora da je u pravu.

Nekima se ni Maldivi ne svidjaju, pa sta?

Back