SKIATHOS ali stvarno!

a065.gif

Jedva cekam:klap: da se odmorim ko covek!!!![/QUOTE]

Skiathos te mami non- stop na razne aktivnosti,tako da nas izraz "odmoriti se"nije bas adekvatan.Na kraju svakog naseg letovanja po Grckoj moj muz se zeza:"e,sad da uplatimo neku banju da se zaista odmorimo":lol:

Juce u 16.30 na skiathos je stiglo 60 nasih turista,preko raznih agencija..uzeli smo svako svoje goste i smestili...da bi me sinoc pozvao prijatelj(srbin sa skiathosa) da me pita kako da pokusa da pomogne "poznatoj i sigurnoj" srpskoj agenciji.stavio sam pod navodnike jer citiram reci clana foruma koji forsira sigurne i poznate agencije.ali,gospodo ko radi taj i gresi.iako je agencija poznatija i "sigurnija":eek: od green toursa...ona je juce ostala u volosu sa svojim putnicima-zakasnili su na brod.sledeci je sutradan.stigli su u office za karte kad je brod kretao.verovatno nisu dobro planirali vreme,granice,mozda su imali kvar,mozda naisli na udes....niko to nije zeleo ali tim putnicima nije vredelo sto je agencija poznata i sigurna ili sto vec imaju iskustva sa skiathosom i brodovima.posto sam po prirodi nesebican,odgovrio sam danas jednom vlasniku agencije na pitanje "sta bi ti uradio,da si blizu volosa a ne stizes brod, jos ne poznajes licno nikoga"?reci cu to i ovde:prvo:JA mogu da zovnem i brdo ce cekati 15-ak minuta.drugo: od dve stete,birao bih manju.prva je... ova sto se desila...maltretiranje ljudi,trazenje ribarskog brodica(eventualno) ili hotela u volosu-duplo placanje sobe skiathos-volos.druga steta,koju bih inace izabrao ne bi se ticala mojih gostiju vec bi samo brod kasnio 2 sata. sa telefonske govornice pozvao bih broj 100 i prijavio bombu u brodu.to je u grckoj kao "dobar dan"...a niko ne sme da reskira i da se oglusi.ebe se meni za trule bogatase (brodovlasnike) iz atine i sto ce njihov brod da kasni 2 sata.meni su moji gosti ZAKON. iako ih je bilo samo osmoro...u extremnim slucajevima reagujem extremno!!! jos ne znamo na skiathosu sta su uradili.verovatno cekaju za danas popodne brod....ime agencije ne pominjem iz razumljivih razloga a smatram da ce tih osam turista imati razumevanja...najmanje je to zelela agencija!

Poslednja izmena:
Ono sto ne mogu da vam ponude sigurne i poznate agencije....moze "mobilni": danas sam dobio ponudu atinske avio-kompanije(nije olimpic) da mi stoje na raspolaganju njihovi avioni ako imam klijente koji zahtevaju tako nesto.znaci,ako ima zainteresovanih...mogu vam poslati avion za 6,8 ili 19 osoba da vas uzme u beogradu i preveze bilo gde u grckoj.cena usluge na relaciji atina-beograd-skiathos je oko 3500 evra (za 6 osoba).naravno da vas na skiathosu ceka taxi ili automobil.......:whistling::whistling::whistling::whistling:

Ono sto ne mogu da vam ponude sigurne i poznate agencije....moze "mobilni": danas sam dobio ponudu atinske avio-kompanije(nije olimpic) da mi stoje na raspolaganju njihovi avioni ako imam klijente koji zahtevaju tako nesto.znaci,ako ima zainteresovanih...mogu vam poslati avion za 6,8 ili 19 osoba da vas uzme u beogradu i preveze bilo gde u grckoj.cena usluge na relaciji atina-beograd-skiathos je oko 3500 evra (za 6 osoba).naravno da vas na skiathosu ceka taxi ili automobil.......:whistling::whistling::whistling::whistling:
sutra cu ovo ponuditi agenciji green tours,pa ako je agencija zainteresovana bice u zvanicnoj ponudi.ponovicu posto jerotiju nije jasno:da dodje avion u beograd i preveze do 6 putnika na skiathos,cena je oko 3500 evra.veci avion (8 ili 19 osoba) ima vece troskove i vecu cenu...korigovanja cene (nesto jeftinije) moze da bude samo u slucaju da se poklopi potraznja za beograd a da je avion vec na skiathosu ili solunu....

da dodam jos nesto a sto me svi pitaju cim dodju na skiathos-internet-cafe: ima ih dosta.ulazeci iz luke prva ulicica levo...dobar,brz,ozbiljni ljudi,cesto nema mesta,sat-3 evra..na setalistu pored mora,iznad rent-a-car european i pored "avis".dobar,brz,veliki,ima dosta dece,ali je disciplina,sat-2 evra.preko puta nacionalne banke,dobar brz,tiho,sat-3-3.5."iza ledja" stare poste relativno brz,cesto nema mesta,pun dece,bucan,cena 1.5 evra.na izlasku iz "papadiamantis" ulice,kod objekta "angela1"(greentours),veliki,brz,savremen,dosta mesta,cena 3 evra...preporucujem ovaj na setalistu pored rent-a car i u blizini italijanskog restorana "pasta pazza"(kod Ivana),po ceni od 2 evra -sat(bar je sada).......

Neka ih ti ne jedes, samo da nam pokazes kako doci do njih a ostalo ce biti nasa briga. U svkom slucaju hvala na ponudi za izlet i posto nama pada nedelja kao prvi dan na Skiatosu eto nas vec u utorak sa tobom u lovu na hobotnice:super: Jedva cekam:klap: da se odmorim ko covek!!!!
za "velju" i zainteresovane.ohtapodi je najgluplje stvorenje u moru.sve sto se "mrda" po morskom dnu ohtapodi jede.zato ga je lako uhvatiti sa raznim varalicama:

Poslednja izmena:
sutra cu ovo ponuditi agenciji green tours,pa ako je agencija zainteresovana bice u zvanicnoj ponudi.ponovicu posto jerotiju nije jasno:da dodje avion u beograd i preveze do 6 putnika na skiathos,cena je oko 3500 evra.veci avion (8 ili 19 osoba) ima vece troskove i vecu cenu...korigovanja cene (nesto jeftinije) moze da bude samo u slucaju da se poklopi potraznja za beograd a da je avion vec na skiathosu ili solunu....

Lepo...ali za obicne smrtnike malo nedostizno...:thumbdown:A i nema veze,mi volimo da se vozimo kroz Grcku i upijamo sve predele..:ok:

evo jednog primera kako (i koliko!) ljudi uplacuju "nepoznatoj osobi i na rec"...vecina ljudi u srbiji nije u zivotu imala tu cifru u rukama a englez salje nepoznatom..i to tri meseca unapred. ali..zato su oni englezi, a mi srbi....mozda se desi 2150 godine da neka srpska agencija uplati nekome u grckoj 9.500 evra za svoje klijente...

A zasto bi nekome davali "na rec" i rizikovali ? Pa i agencija nek bude greenturs ili neka druga ali registrovana u YUTA i na ciji rad mozes da se zalis, dobijes odstetu-penale i sl. Ovako preko oglasa i na forumu "na dodjem ti" i "casnu rec" je potpuno nepotrebno !

molim za malu pomoc. citam, i citam, i citam po forumu, ali ne mogu da zakljucim, pa bih ipak pitala...

da li je bolje otici na skiatos oko 20tog avgusta ili u septembru (cene i guzva)?

i da li biti u smestaju u glavnom gradu ili na plazi npr. agia paraskevi ili kukunaries?

hvala...

i jos nesto. da li bi mi neko rekao da li su cene za iznajmljivanje skutera koje sam na forumu pronasla (oko 10e) tacne? i nesto sam procitala o nekakvim losim gumama, zemljanim putevima, pa ne znam bas da li je je skuter idealno sredstvo za prevoz...? zbog dozvole (imamo samo B) bi to bio mali skuter, a moj momak i ja zajedno imamo 170 kg! ne bih da izginem negde! heh!

ako neko ima da podeli iskustvo sa mnom... bar gde da uzmemo taj skuter da bi smo bili sigurni u ispravnost istog (mozda ovo najbolje zna Mobilni)

hvala unapred! inace su mi sve informacije na forumu jako pomogle da se odlucim gde cu provesti odmor (skiatos naravno!)!

Back