SKIATHOS ali stvarno!

Ljudi, da li je ova fotka koju sam nasla ovde na forumu stvarno sa Skijatosa?
Msilim, videla sam gomilu fotki lepih plaza na Skijatosu jer idem tamo uskoro, ali ovu boju mora...Da ovo nije radio photoshop ili je sa nekog egzoticnog ostrva?

U svakom slucaju, ako je stvarno sa Skijatosa onda napisite koja je to plaza?

Prilozi

• skiathos3aby9.gif
    skiathos3aby9.gif
    121,2 KB · Pregleda: 83
da ne nagadjam..pogledacu neke "youtube" snimk...ali najverovatnije da je Vromolimnos,plaza za mlade sa glasnom muzikom.jer onaj cosak brda sto se vidi desno...to je kraj ostrva,u produzetku banane plaze.mada,bi mogla biti i neka plaza tik uz vromolimnos...pitao sam odakle je skinuto,jer sam veceras bio sa nasom osoboim koja je danas bas sl;ikala i to sa dobrom opremom....

aha...(nislija).ne moze se sigurno tvrditi,jer ono brdasce je definitivno rt koji razdvaja bananu i kukunaries i posmatrajuci kartu sa plazama to se vidi sa "poluostrva" kanapica,gde su privatne vile,zatrim sa kraja plaze vromolimnos,ali i sa plaze trulos ili neke od sitnih plazica izmedju ovih pomenutih.sa drugih mesta je nemoguce jer bi se uhvatilo jos nesto od kopna u kadar(evia,platania...)

Ljudi, da li je ova fotka koju sam nasla ovde na forumu stvarno sa Skijatosa?
Msilim, videla sam gomilu fotki lepih plaza na Skijatosu jer idem tamo uskoro, ali ovu boju mora...Da ovo nije radio photoshop ili je sa nekog egzoticnog ostrva?

U svakom slucaju, ako je stvarno sa Skijatosa onda napisite koja je to plaza?

I mene zanima koja je to plaza. Mislim da nije bas ova, ali je boja mora najslicnija. Mada je na tvojoj ipak radio photoshop :)
Ove moje su osim resize 100% neobradjene, u pitanju je nenaseljeno ostrvce pored Skijatosa komplikovanog imena koje su svojevremeno pozeleli da kupe cuveni The Beatles. Mobilni ce nam reci kako se tacno zove, ali nesto kao Tsurugia.
U svakom slucaju ne propustite jer je uzivo mnogo lepsa. Ja sam imao utisak da sam negde na Karibima...
Pozdrav i blago vama :)

tsourugiaer7.jpg

img4450nh9.jpg

da, to je Cugria(tsougria).ima izlet na tu plazu i jeftin je jer je blizu.na toj plazi treba imati masku.morsko dno je prelepo,ima ribe a narocito koja se zove jezik.kao list papira je i lezi na pesku.plaza je precista i nema nikakvih objekata.dejvid bekam i jana agelopu(kazu da je 50% gr ekonomije njeno) su bili na njoj 5 dana i pregovarali o kupovini pretprosle godine.ali su tri vlasnika u pitanju (opstina,gr shume,crkva) pa ..nema sanse da se grci sloze(licimo,zar ne?) na nju se jos ide i prilikom kruznog izleta oko ostrva pri povratku...kao i kada ima vetra na lalariji,kapetan prebaci turiste na cugria....po meni je i najcistija plaza....

i nesto da posavetujem one koji idu u grcku na letovanje.... a dosta puta sam vec odgovorio pojedincima...pa da "preteknem" one koji ce da pitaju: mobilni telefon i razgovori.ako zelite da razgovarate besplatno na letovanju (samo ovo treba da znaju i vasi vodici!) izmedju vas,sa vodicem i sa svima koji imaju COSMOTE...treba da kupite na trafici cosmote-paket sa brojem od 5 evra.ogrebete pin i aktivirate karticu.i imate 1 evro kredita.kupite drugi paket"whats"--up" od 9 evra,pa posaljete poruku po uputstvu, nakon cega vam cosmote skida 5 evra.ali tada dobijate 10 sati besplatnog razgovora sa svima koji imaju taj isti paket i ne znam tacno koliko sms poruka free.....veoma je zahvalno da ga imaju tur. vodici ali treba imati i obzira prema njima jer se razgovori oduze(ne placa se;)) pa ili pada ljudima baterija,ili pada vodic...zato taj broj licno imam samo za svoje goste......

....samo da se ubacim ....

Ovde je SVAKA plaza prelepa.... svaka ima svoj kolorit mora i ne vredi vam da se vezujete za samo jednu
Ja kruzim i nemam vremena da se vracam ponovo na iste jer je izbor fantastican.....
...hehe... odo sad da se bucnem u jednu smaragdno zelenu sa penastim talasicima .....Poz...

PS, Juce sam bila na jednoj gde se morske zvezde setaju na metar od obale .......

da, to je Cugria(tsougria).ima izlet na tu plazu i jeftin je jer je blizu.na toj plazi treba imati masku.morsko dno je prelepo,ima ribe a narocito koja se zove jezik.kao list papira je i lezi na pesku.plaza je precista i nema nikakvih objekata.dejvid bekam i jana agelopu(kazu da je 50% gr ekonomije njeno) su bili na njoj 5 dana i pregovarali o kupovini pretprosle godine.ali su tri vlasnika u pitanju (opstina,gr shume,crkva) pa ..nema sanse da se grci sloze(licimo,zar ne?) na nju se jos ide i prilikom kruznog izleta oko ostrva pri povratku...kao i kada ima vetra na lalariji,kapetan prebaci turiste na cugria....po meni je i najcistija plaza....

Eh, ko bi sve stigao za desetak dana...A jel ti brodici do tamo voze samo iz grada ili ih ima na jos nekim plazama pa te preveze?

znate kako....to ostrvce je samo usput kad se podje ka skopelosu ili na Evia.tako da ostalo brodici ne idu.ide izlet iz stare luke i un povratku se svraca sa kruznog izleta-sat vremena.medjutim, kada se stavi na papir izlet za dvoje,recimo kruzna tura i lalarija...u zavisnosti od prodavca karti to izadje od 60 do 80 evra. A camci se sada izdaju oko 60-70 evra i za snagu od 30 kubika ne treba dozvola.s tim sto ovde www.skiathosfun.com dobijate i za 50..i onda polako na Cugria 2-3 sata,zatim na lalariju,pa na neku usamljenu plazicu...naravno da vam treba i 20-30 evra benzina ali je uzivanje do....zaboravih da dodam...posto sve juzne plaze "gledaju" na Cugria,mozete u svakom trenutku na plazi pitati ove momke sto imaju sport na vodi za koliko ce da vas odvezu i dodju popodne da vas uzmu....opet je najpovoljniji www.skiathosfun.comm jer ja na plavi Vasilias-najblizi(ispod hotela Kassandra)

Poslednja izmena:
Mi smo na Tzugrii bili samo u okviru kruznog izleta...to je sam kraj,bili smo vec vise umorni i prezasiceni tako da nismo uspeli da ga dozivimo u pravoj meri.Nekoliko sati tamo-to je vec nesto drugo.Ali,secam se da je u staroj luci bio brodic koji je nudio kombinaciju 3h na Lalariji i posle Tzugria..mozda sada to ne nude?

za one koji ce posetiti lalariju:na ovom snimku je mesto ma lalariji za koje ce vam kapetan ili vec neko objasniti da je to mesto gde je ubijena junakinja knjige Papadiamantisa koja je napisana na osnovcu istinitog dogadjaja,kada je lokalna zena iz manje-vise nehata gurnula devojcicu u bunar,jer se igrala bucno sa ostalom decom.tada je nesto u njoj "puklo" i pocela je da ubija decu.knjiga je kao i film takodje-fantasticna,pa sam je i kupio.. zenu su zandarmi gonili od grada skiathosa,kilometrima i danima preko brda,dok nije sisla na lalariju.tu nije mogla dalje i izabrala-vodu.utopila se da ne bi bila uhvacena...zato se i zove mesto po "fonissa"(fonias-muski ubica,fonisa-zena ubica)....tek da se neki ne zbune,posto i grci govore odlican engleski.....

Poslednja izmena:
vesnaaaaaaaaaa ksssssssss... pomagaaaaaaaaaj

citam sad tvoj opis letovanja, tam' negde na osmoj devetoj strani, pa naletela na ovo

leisure centre,na bazenima,gde je jako prijatno,fina muzika,lezaljke,suncobrani...ne placa se ulaz,ali naravno,ocekuje se da nesto tamo popijete,a ima i klope...

gde je taj centar?

kako sam krenula s organizacijom, imam neki utisak da ce mi trebati odmor od odmora na odmoru :rumenko:

p.s. jos 17 danaaaaaaa :)

kol'ko trčkam po temama, slikama, pričama, ja već umorna od jurcanja po plažama :mrgreen:

stvarno, kol'ko ima preporuka, i da pola uvažiš prosto je nemoguće obići za tih desetak dana. mora se napraviti neka lista prioriteta... što mi, moram priznati, jako teško uspeva. ne bih baš volela da trčim da obidjem pet plaža dnevno da bih sve videla.
tol'ko sam iščitala da sam se skroz pogubila. moracu primeniti recept koji si pomenula prosle godine, da poslednjih dana ništa ne gledam...

mogu da zamislim kako će se mobilni oduševiti kad ga uz svu frku oko trajekta, rezervacija, smeštaja, njegovih turista, izleta i štasvejošne, dodjem ja i pitam "a di je taj..?" :D

Poslednja izmena:

Back