SKIATHOS ali stvarno!

"Kate enas lei oto teli.."-grcka uzrecica,,,u prevodu:svako prica sta hoce...a danas u opstini naleteh na komentar o lefkadi.gospodja (sluzbenica) je trazila smestaj za prijatelje(150 evra dvokrevetni app u avgustu).NAJSKUPLJA destinacija u Jonskom pelagosu."progooglajte" malo po lefkadi....imam i ja sobe od 20 evra ali ih srbi nece.zato grcka omladina ne bira,niti trazi klimu,niti parking.A za brod stoji da je preskupo....mada kad se pogleda sa druge strane,mozda je i dobro.ne dolaze nam na ostrvo narkomani,klosari,probisveti bez novca koji ce necijem detetu oteti telefon.zato skiathos i vazi za jedno od najsigurnijih ostrva.maltene sezona prodje bez incidenta.valjda i zato sto uglavnom dolaze kulturni,obrazovani,poznate licnosti...da nije takvo ostrvo kakvo je...da li bi dosao matori Dzorz Bush prosle godine,Dejvid Bekam,ministri iz raznih zemalja,da li bi seici zidali vile ovde.za sada imam 5 zahteva-molbi ljudi iz srbije da se raspitam u vezi kupovine nekretnine ovde.sve to ima veze sa cenama i broda i smestaja.....a i uzrecica:" ako ne znas sta valja..pitaj sta je skupo" nesto govori.ali da budem iskren,da sam u situaciji da zivim u srbiji i da "raduckam" negde za 300 evra....letovao bih na skiathosu,ali samo na rate....i bez auta.....

Mobilni, sve nesto razmisljam o onom glupom redu voznje pa mi nesto nije jasno. Koliko kapiram ti trajekti idu uglavnom ujutro i u podne, ne videh vecernji trajekt za kola.
E sad, sta mi nije jasno....Zar vi sa ostrva nemate potrebu da odete ujutro na kopno, pozavrsavate neke poslove i uvece se vratite na ostrvo. Kolima naravno.
Da li vi uopste imate potrebe da dolazite na kopno i kako vi odlazite i vracate se kad imate potrebe da se zadrzite ceo dan na kopnu?

putnice,upravo mi trebas....rezervisem jos neke porodice.hoces jutarnji ili podnevni 22.06?za nas ne brini....imamo brze"delfine" (sat i nesto putuje)..a ako nam treba auto u volosu uzmemo u rent-a-car od istog sa skiathosa(svi se poznajemo) da ne govorim o velikom broju ljudi koji imaju brze glisere......

umalo da zaboravim: dobio sam juce blok karti za izlete a sutra prvi izletnici(4 osobe) idu na alloniso i marine park.prva veca grupa ide 04.06,a za nadalje mozete me kontaktirati za mesto i cenu ali prvo kada se raspitate za cenu u luci(na licu mesta)......:whistling:

Ja sam juče, posle ove informacije (hvala na upozorenju :ok:, mobilni), rezervisao trajekt za kola, povratna karta za termin 16.06 i 26.06., karte za deck za dve osobe košta 207 eura. Bio je slobodan samo onaj od 16 časova...a da deru, deru braća grci, ali to smo znali, pa je to planirani trošak...
"djole" upravo i ja rezervisah za dve porodice i ako ti je uteha....to je i jedini taj dan.imaces bar drustvo u brodu(nislije i uzicani) a ako bude dopunskih obecao sam im staviti vest ovde..pa mogu promeniti termin(48 sati pre polaska)....

"djole" upravo i ja rezervisah za dve porodice i ako ti je uteha....to je i jedini taj dan.imaces bar drustvo u brodu(nislije i uzicani) a ako bude dopunskih obecao sam im staviti vest ovde..pa mogu promeniti termin(48 sati pre polaska)....

znači to je jedini tog dana, nema potrebe da dolazim ujutru ili u podne...kakva je procedura kada dođem na lice mesta, pre utovara, kako dokazujem rezervaciju, da li treba da odštampam rezervaciju i da ponesem...da li je ovo prava cena...negde sam čuo da se u agencija kalodukas mogu kupiti karte za trajekt i mislim da je to isto samo rezervacija...

da ponovim jos jednom..dolazeci auto-putem iz larise,vozite kroz "industrijsku zonu" volosa
oko 2km i to srednjom trakom jer se iskljucuju levo i desno.skoro u samom centru u jednoj polukrivini i semaforu primeticete desno veliki broj gradskih autobusa.sa tog mesta se odmah i oprez\no prestrojite u desnu traku i na 200 metara ima odvajanje i tabla PORT.idete pravo u luku na prvu kapiju sa desne strane.cim udjete,tu stanete i predjete preko puta gde je nekoliko kancelarija za karte.uporedite podatke sa rezervacije i u tu udjite,kazete svoje ime ili table i platite karte...naravno,da ako su deca mala....da cete se snalaziti.(ako su 7 godina,recite 5)nece ih niko meriti u brodu....cena je prava ako ti je auto manji od 4.25

Poslednja izmena:
nikad nisam bio na lefkadi....i verovatno necu .ali se ponesto vidi ili procita izmedju redova a slusam i utiske.jedna od stvari sto mi smeta je i vetar koji je skoro uvek prisutan.zato ima i onih sto lete sa onim spravama...ovde ih nema,jer ne duva skoro nikad.dalje,po velicini je mnogo vece ostrvo od skiathosa a ima tri dobe plaze,ovde ne znas gde ces pre.dalje,trebalo bi mi dva dana da obidjem ville i da saznam IMENA vlasnika kojih sumnjam da ima na lefkadi. i sada bih ovde uzeo sebi slobodu da pomenem ime naseg drugara Bajage....14 GODINA ZAREDOM PO MESEC DANA NA SKIATHOSU.bio je samo 2004(cini mi se) na zakintosu i vratio se ovde.mislis,da on i njemu slicni nisu culi za "100% lepsu lefkadu"?Djordjevic(kapiten olimpiakosa) prosle godine(drugi put zaredom) dolazi pravo sa zlatibora kod nas...prilikom druzenja rece da je bio jos samo na mykonosu i rodosu(10 godina zivi u grckoj) .ne rece nista za "100%lepsu lefkadu"...a sta bi i radio tamo..?lefkada je po meni a i po misljenjima nekih grka (jutros sam to cuo) zanimljiva istrazivacki i avanturisticki...dok nekog vrhunskog turizma nema i nije ni u prvih pet destinacija u grckoj:mykonos,rodos,santorini,skiathos,kefalonia,kerkyra,zakyntos...JEDINA prednost,(i to za nase turiste) je kopneni put ( i to nov),tako dok se dodje do volosa dosli ste i do lefkade...+ "harac" za brod do skiathosa.inace,generalno ne mogu se NIKAD porediti Jonio i Egej.e sad....sto svako prica sta hoce......te ima naravno svoje misljenje :ok:

:rotf::rotf: prvo da se nasmejem "vladeksu":rotf::rotf:.drugo dugujem jedno objasnjenje:bio sam veceras u poseti nasim gostima u vili "anastasia"-Ag.Paraskevi za koju niko od mestana ne zna da postoji.nema ni putokaza,trazio sam je 40 minuta na 2 kvadratna kilometra.vec svi govore o onoj anastasiji sto sam nekima opisivao i odgovarao na pitanja.e sad, OVA anastasija koju nude nase agencije je (po meni) 50% bolja od one koju svi ovde poznajemo i koju sam skromno opisivao.zato sam se tada i ogradjivao i izbegavao direktne odgovore.objekat je los+ jos uvek ima tragova pozara,a ovo je sasvim dobro,lepo dvoriste sa palmama,"picnute" sobe,kvalitetan namestaj.znaci,onima kojima sam rekao nesto o anastasiji neka sada dodaju bar 30-40% na bolje naravno.......

Sto se tice prepucavanja sta je lepse.....:roll:
Pisacemo Vesna i ja kad se vratimo, ona sa Lefkade a ja sa Skijatosa....nadam se nepristrasno i objektivno...:super:

Za pristrasnost nema razloga,a objektivno-e, to je nemoguce,svako on nas sa letovanja nosi subjektivni dozivljaj-mislim sto se lepote destinacije tice(pokazala ja neke slike Lefkade jednoj osobi,a ona kaze-"kuku -o ovoj pustari toliko mastas":eek:a ja jedva cekam da ta pustara bude oko mene:ok:
Tesko da se moze utvrditi sta je lepse(bilo koje destinacije da su u pitanju)-a i cemu to?Ali nasi opisi,fotografije-to je dovoljno da svako "oseti"da li je to mesto za njega.A veliki deo Grcke-jeste mesto za mene!:heart:

Za pristrasnost nema razloga,a objektivno-e, to je nemoguce,svako on nas sa letovanja nosi subjektivni dozivljaj-

Ma, naravno :lol:. Ono sam napisala vise u nameri da razbijem malo prepucavanja u temi :rotf:.
Svako od nas zna sta mu se svidja i sta ne, gde se lepo oseca. Eto npr. svi koji su bili na Tasosu najvise hvale Pefkari, a meni se on najmanje dopao. Nekako mi "nije legao" na dusu.
Ali ono sto je mislim najvaznije je sam stav koji nosimo u sebi i nasa ocekivanja od letovanja. Ja uvek idem na odmor sa stavom da ce mi biti lepo i da cu maksimalno uzivati.... da ce plaze biti super, da ce smestaj biti ok.... I ono sto ocekujem to mi se i ostvari :super: .

Skijatos je super ali nije za familije sa decom.Moj sin je tada bie 6 god i nije imao skim da se igra pa se zabavljao na sankovima gde posle 17h je prava ludnica jaka muzika,dzuskanje,spricaju se pistolima na vodu.Znaci za sve koje zele ludi provod i preko dana super je.Mi smo isli na Plazi Banana i svaki dan je neki deda imao Striptiz show usred belog dana.Ima i mirnijih plaza ko oce da kulira .

Back